POPOVICKÉ STROMOŘADÍ ZŠ BRANDÝS NAD LABEM –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_RUDOLF II. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_13 AutorMgr.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Elektrikáři-papo. Historie naší firmy ● Naše firma byla založená v prosinci roku ● Naše firma se nachází v Mešovicích, v malé vesničce v Jihomoravském.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník SHODA PODMĚTU S PŘÍSUDKEM Co už známe Na houby Po dešti v lese, v doubí sbíráme zrána.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyZákladní škola a mate ř ská škola, Jet ř ichov, okres Náchod AutorŠárka Mat ě jová Datumzá ř í 2012 NázevVY_52_INOVACE_22_P ř emyslovci 2 Ro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Český stát za vlády Lucemburků
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-06-Zlínský kraj-krajské město.
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
TÉMA: Legenda o svatém Václavu
O JAKÝ ZAJÍMAVOSTECH SE CHCETE DOZVĚDĚT ???
PŘEMYSLOVCI.
Základní informace o poskytovateli
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-16-Zlínský kraj-CHKO Bílé Karpaty.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Karel Jaromír Erben Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Procvičování podstatných jmen II.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV:VY_32_INOVACE_03_ČJ_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Poměr v základním tvaru.
Téma (název prezentace)
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_18_Vláda Přemyslovců Regina Byrtusová
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
David Pravda, Matěj Honish, Honza Karták, David Paur
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola Městec Králové
Mgr. Jana Lišková Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Téma (název prezentace)
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
První státní útvar na našem území, dále jen VM
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
VY_32_INOVACE_20 20 Závěrečné opakování autor: Mgr. Jana Kobylková
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_Mat_III_08 Poklad na ostrově Spodoba
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_24_Marie Terezie a Josef II.
Poměr v základním tvaru.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K.
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5A_11 TÉMA: Slované
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_Halloween Anglický.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Transkript prezentace:

POPOVICKÉ STROMOŘADÍ ZŠ BRANDÝS NAD LABEM – STARÁ BOLESLAV, ul. ŠKOLNÍ 291 POPOVICKÉ STROMOŘADÍ

Naše krajina se pomalu stává neprůchodnou a proto je vítaná každá snaha o záchranu tradičních krajinných struktur… Stromořadí neboli alej, je místo, které má několik významů: slouží jako místo na procházky a relaxaci Popovické stromořadí je procházkou z Brandýsa nad Labem do Popovic a dá se pokračovat třeba i na Cvrčovice.

Význam Popovického stromořadí v minulosti V minulosti, kdy nebyla auta a jezdilo se na koních, umožňovaly aleje stín pro lidi a koně. Popovickým stromořadím kráčeli naši předkové již v 10. století.

Historický význam Popovického stromořadí Tato cesta se nazývala také „Stará Pražská cesta“ nebo „Svatováclavská cesta.“ Po ní jezdil na koni z Prahy, ke svému bratrovi Boleslavovi do Staré Boleslavi, český král a patron České země, svatý Václav.

Ekologický význam Popovického stromořadí Cílem alejí a nového stromořadí je navrátit přirozenou alej, kde stromy jsou střídány keři a volnými místy pro vyhlídku do krajiny. Snahou je také přilákat ptactvo a využít květů a plodů pro nejrůznější hmyz.

Odkaz Nezapomínejme na naše předky a žijme v harmonii s přírodou. Popovické stromořadí je odkazem minulosti do budoucnosti. Nezapomínejme na naše předky a žijme v harmonii s přírodou.

Jak se budeme my chovat k přírodě, tak se ona bude chovat k nám. V Popovickém stromořadí bylo vysázeno několik desítek javorů a lip. Kromě stromů se vysázelo i několik keřů.

Báseň složená žáky naší školy POPOVICKÉ STROMOŘADÍ Popovické stromořadí, stromy a keře v zástup řadí. Vzpomínky v nás vyvolává, svatý Václav tobě sláva.

Máme rádi přírodu !!!!!!!!!!!!!!!! Už teď se těšíme na další projekt města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav. O Popovickém stromořadí jsme se dověděli hodně věcí. Uvědomili si, jak důležitým místem bylo pro naše předky, a jaký ekologický význam má pro nás.