Je kybernetická bezpečnost dostačující?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Advertisements

TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Ochrana kritické infrastruktury
ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI účel zákona současný legislativní stav působnost orgánů veřejné správy základní pojmy prováděcí předpisy.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Kybernetická bezpečnost v ČR
1 National Security Authority. 2 Příprava nové legislativy a systému kybernetické bezpečnosti v ČR.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.
7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Kyberterorismus – Hrozby a obrana
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
Kybernetická bezpečnost ve veřejné zprávě Bohdan Lajčuk Chomutov
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
CZ.NIC a jeho aktivity na poli počítačové bezpečnosti Konference Internet&komunikace 2015 Martin Peterka
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
[ 1 ] MUDr. Jana Mladá; Oddělení farmakovigilance Inspekce FV systému © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv.
Vodohospodářské aktuality
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Kybernetická obrana.
Kybernetická obrana české republiky
Kybernetická kriminalita
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Data z kontrolní činnosti ČIŽP
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Výbory a pracovní skupiny
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
KONCEPTUÁLNÍ A TEORETICKÉ ASPEKTY KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Relevantní legislativa a dokumenty – viz dále
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Právní problematika břehových porostů
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB)
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Je kybernetická bezpečnost dostačující? Ministerstvo obrany ČR Je kybernetická bezpečnost dostačující? PRAHA 11. listopadu 2016

Kybernetická bezpečnost x zajištění obrany státu Je kybernetická bezpečnost dostačující pro zajištění obrany státu?

Kybernetická bezpečnost čr NBÚ gestor problematiky kybernetické bezpečnosti a zároveň národní autoritou za tuto oblast usnesení vlády č. 781 ze dne 19. října 2011 Zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti Vyhláška č. 316/2014 Sb., o bezpečnostních opatřeních, kybernetických bezpečnostních incidentech, reaktivních opatřeních…. Vyhláška č. 317/2014 Sb., o významných informačních systémech…. Vláda České republiky přijala dne 19.10.2011 usnesení č. 781 o ustanovení NBÚ gestorem problematiky kybernetické bezpečnosti a zároveň národní autoritou pro tuto oblast.

Zákon o kybernetické bezpečnosti Ukládá zavést a provádět bezpečnostní opatření Správcům IS kritické informační infrastruktury Správcům KS kritické informační infrastruktury Správcům významných IS Povinnost detekovat kybernetické bezpečností události Kybernetické bezpečností incidenty bezodkladně hlásit

Činnosti vyplývající ze zákona na straně nbú Evidence kybernetických bezpečnostních incidentů Vydávání opatření Varování Reaktivní opatření Ochranné opatření Vyhlášení stavu kybernetického nebezpečí Možnost úkolovat poskytovatele el. komunikací, případně orgány a osoby zajišťující významnou síť

bude kybernetická bezpečnost dostatečná?

Kybernetická válka

Hybridní války a kybernetické útoky Estonsko 2007 Gruzie 2008

Odhad ztrát při některých kybernetických útocích

Bezpečnostní strategie čr Bezpečnostní strategie ČR aktualizovaná v únoru 2015 Jednou z hrozeb uvedeny kybernetické útoky Co dělat v případech, kdy kybernetická bezpečnost nebude dostačující ? V průběhu budování schopností kybernetické bezpečnosti vyvstaly otázky aktivního působení v kyberprostoru a potřeby jeho ukotvení a to jak technicky tak legálně v právním řádu ČR. Vzhledem k definici kybernetické obrany a jejímu právnímu rámci bylo zřejmé, že NBÚ nemůže v rámci své gesce působit aktivně v kyberprostoru, bylo tedy nutné najít odpovědný subjekt za tuto oblast.

Národní strategie kb Národní strategie kybernetické bezpečnosti ČR 2015 – 2020 Hlavní cíle: C. Ochrana národní KII a VIS Průběžně navyšovat technologické a organizační předpoklady k aktivnímu odvrácení (potlačení) kybernetických útoků Zvyšovat národní možnosti, schopnosti a kapacity v oblasti aktivní obrany a protiopatření proti kybernetickým útokům Po vzniku NKCB a aplikaci zákona o KB bylo nutné stanovit gestora pro oblast kybernetické obrany ČR. Tato role byla Vládou České republiky přidělena Ministerstvu obrany potažmo Vojenskému zpravodajství. V průběhu roku 2015 probíhalo velké množství jednání mezi NBÚ a VZ, kde se řešilo detailní rozdělení kompetencí a oblastí působení v kyberprostoru.

AKČNÍ PLÁN K STRATEGII KB Akční plán k Národní strategii kybernetické bezpečnosti ČR 2015 – 2020 Úkol C.9.01 V rámci Vojenského zpravodajství vytvořit Národní centrum kybernetických sil (NCKS), které bude schopné provádět široké spektrum operací v kyberprostoru a aktivity nutné pro zajištění kybernetické obrany ČR. NCKS bude schopné provádět vojenské operace v kyberprostoru, a to jak na podporu zahraničních operací AČR v rámci NATO nebo EU, tak i v případě hybridního konfliktu za účelem obrany ČR. V rámci plnění úkolu budování kybernetické obrany ČR bylo nutné definovat také kompetence v rámci resortu MO. V rámci resortu MO je gesce rozdělena tak, že BŘ MO bude odpovědný za kybernetickou bezpečnost v rámci resortu MO a ochranu vlastních sítí.

Národní centrum kybernetických sil Schopnost eliminace závažných kybernetických útoků mířených proti ČR a jejím zájmům. Provádění vojenských operací v kyberprostoru na podporu konvenčních vojenských sil. Navýšení možností a kapacit v oblasti obrany státu. V rámci plnění úkolu budování schopností kybernetické obrany ČR je velké úsilí věnováno také legislativní části. Bez těchto změn by VZ nebylo schopné v kyberprostoru legálně plnit úkoly spojené s kybernetickou obranou ČR.