Příjemce podpory: TRIALOG

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Advertisements

Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
Školní poradenské pracoviště
Výstupy z Úvodního semináře
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Výchovný styl Škola jako dílna lidskosti
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Zpracovala: Simona Hyková
Minimální preventivní program školy
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Prezentace výsledků projektu Centrum občanského vzdělávání CZ.1.07/1.2.00/
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Příprava dětí na přemístění z DOZP Mgr. Ingrid Hanzlíková, DiS. Praha 31. října 2013.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Základní škola Heřmanův Městec
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Š A B L O N Y II.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Model intenzivní podpory
Klíčové aktivity projektu
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro gymnázia
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Pedagogika Pedagogika = sociální věda
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Příjemce podpory: TRIALOG Název projektu: Silní bez násilí /Podpora pozitivního sociálního klimatu ve školách reg. č. CZ.1.07/1.2.00/14.0100 Příjemce podpory: TRIALOG

Doba realizace: 01.09.2010 až 31.08.2013 tj. 36 měsíců 5 z 9 lokalit

Cíle projektu: 1. realizovat projekt na 9 školách v 9 krajích 2. snížit výskyt sociálně patologických projevů chování u žáků a zlepšit sociální klima ve školách 3. vytvořit použitelný program, který přispěje k rozvoji osobnosti jednotlivých žáků 4. šířit tento program do dalších škol

Cílová skupina: 1. učitelé 2. vedoucí pracovníci škol 3. žáci 4. rodiče

Klíčové aktivity: 01 Interaktivní seminář pro učitele 02 Vytvoření výukových materiálů 03 Příprava rodičů 04 Čtvrtletí jinak 05 Supervize práce se žáky 06 Projektový týden 07 Reflexe projektového týden s učiteli a žáky

Klíčové aktivity: 08 Reflexe projektu s rodiči 09 Semináře se žáky po projektovém týdnu 10 Jak dál 11 Evaluace 12 Vytvoření metodiky programu preventivní strategie

KA 01 Interaktivní seminář pro učitele: 1. víkendový zážitkový workshop 20 h 2. detailně seznámit pedagogy s projektem 3. pomocí zážitkové pedagogiky se učitelé zažijí to, co později jejich žáci 4. otázky: Co vlastně umím? Jsem v něčem dobrý? Co jsem chtěl vždycky umět? 5. 6 modulů

KA 01 Interaktivní seminář pro učitele: Moduly 1. představení muzikálu Streetlight 2. Výhledy do života a sny 3. Empatie 4. Agrese / násilí / síla 5. Prosociální chování 6. Uvedení do rolí

KA 02 Vytvoření výukových materiálů: Tvorba materiálů, které se v KA 04 implementují do výuky 1. pracovní listy 2. popis činnosti (např. Empatie, Tělesná výchova; studenti se pokusí vcítit do pocitů handicapovaných sportovců)

KA 03 Příprava rodičů: Rodiče jsou informováni o projektu Mohou se rozhodnout, zda se jejich dítě zúčastní KA 06 Projektový týden Vzniká Společný kodex chování a Krizový plán

KA 04 Čtvrtletí jinak: Implementace materiálů do výuky s ohledem na 6 modulů Viz příklad z předchozího obrázku: Studenti se utkají v různých sportovních disciplínách s uměle navozeným handicapem – běh či chůze se zavázanýma očima s navigátorem.

KA 05 Supervize práce se žáky: 3 setkání s učiteli Otázky učitelů, jejich reflexe z implementace Viz příklad z přechozího obrázku: Studentům se Tělesná výchova líbila. Sami hledali ještě další možné disciplíny, ve kterých by si mohl zdravý člověk navodit uměle handicap. Připomněli i restauraci, kde je naprostá tma a obsluhují nevidomí.

KA 06 Projektový týden: Lektoři z různých koutů světa Prostřednictvím muzikálu Streetlight děti mohou zažít, že něco umí Zapojí se aktivně až 250 dětí (žáků) 18 workshopů pod vedením zahraničních lektorů

KA 07 Reflexe projektového týdne s učiteli a žáky: Dojmy, komentáře, postřehy, podněty Co opakovat a rozvíjet, čemu se vyhnout Podněty pro individuální práci se žáky, pro práci s kolektivem třídy

KA 08 Reflexe projektu s rodiči: Informace pro rodiče co dál Informace od rodičů

KA 09 Semináře se žáky po projektovém týdnu: 3 víkendové semináře se žáky (25/školu) 1. setkání: Já jsem silný 2. setkání: Společně zvládneme více 3. setkání: Spolu uděláme něco pro ty druhé

KA 10 Jak dál: Hledání možností dalšího pokračování projektu Konkrétní aktivity školy

KA 12 Vytvoření metodiky programu preventivní strategie KA 11 Evaluace: Dotazníky Rozhovory KA 12 Vytvoření metodiky programu preventivní strategie

Děkuji za pozornost Dotazy