Sportovní psychologie - aplikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aplikovaná psychologie Disciplíny psychologie. Obsah 1. Opakování - založení psychologie 2. Předmět psychologie 3. Hlavní znaky psychologie 4. Rozdělení.
Advertisements

Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Teorie sportovní přípravy Školení trenérů baseballu II.tř. Nymburk 2010.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Instruktor lyžování © 2008 jen pro vnitřní potřebu Metodická komise ÚZL SL ČR.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Projekt Děti na startu. CO JSOU DĚTI NA STARTU  Celonárodní projekt všeobecné sportovní přípravy dětí předškolního a mladšího školního.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Canisterapie Když pes uzdravuje lidskou duši Motto našeho týmu: „Polož na mě svoji ruku a já ti ji prohřeju, obejmi mě a rozjasním tvoje srdce.“
Naučit svoji mysl spolupracovat, nikoli bránit výkonu Pochopit hluboké příčiny svých úspěchů a neúspěchů a čerpat z nich Najít efektivní řešení šité na.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Pedagogická psychologie. Názory na vymezení předmětu pedagogické psychologie Předmětem pedagogické psychologie je aplikace poznatků z obecné psychologie.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Osobnost, sociální skupiny.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
ARTETERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
EMOCE - jsou psychické procesy, které hodnotí různé skutečnosti, situace, události, průběh a výsledky jednání člověka; - vyjadřují prožívání subjektivního.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Proč původci domácího násilí nemluví o svých problémech s kolegyněmi a kolegy v zaměstnání a proč o nich nemluví ani jeho oběti?
Podmínky školní TV Bezpečnost v TV
Úvod Ukončení předmětu Písemná zkouška: písemný test.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Dobrý den Horská klinika 2011.
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Techniky práce s mentálně postiženými
Fyziologické faktory sportovního výkonu
Mgr. Michal Vičar Profesiografie.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
PSYCHICKÉ STAVY OSOBNOSTI POZORNOST - VĚDOMÍ.
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
Kateřina Lojdová Klima školní třídy Kateřina Lojdová
Didaktika sportovních činností
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Vliv sportu na rozvoj a motivaci mládeže Richard Beneš
PRÁCE Z TERÉNU – sportovní gymnastika Veronika Krupková
Organizační struktura
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
Pedagogika školního sportu
SCHOPNOSTI MOTORICKÉ SCHOPNOSTI © Tom Vespa.
Speciální psychiatrie – MKN 10
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Školní poradenské pracoviště
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Základní rámec, DEFINICE, cíle, principy, oblasti působení
APLIKACE PEDAGOGICKÝCH PRINCIPŮ (ZÁSAD) VE SPORTOVNÍ EDUKACI
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
OSOBNOST.
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
SCHOPNOSTI ČLOVĚKA Psychologie 4. S.
Organické duševní poruchy
Strategické řízení a plánování
DOMÁCÍ NÁSILÍ UTEČ, DOKUD JE ČAS
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Podpora samostatného bydlení
NABÍDKA ŠKOLENÍ CE 2017 / 18 Q2.
Transkript prezentace:

Sportovní psychologie - aplikace Mgr. Michal Vičar

Aplikace sportovní psychologie Mládež Vrcholový sport Trenéři Mládež v ohrožení Rekreační sport

Mládež Problémy s motivací, ukončení sportovní aktivity Směřování k efektivnímu rozvoji vloh a učení se novým dovednostem, motorické učení Pomoc při tranzitních obdobích, stabilizace Práce s rodiči Např. příliš ambiciózní rodiče, či naopak nepodporující rodiče Pomoc v obtížných životních situacích a krizích, Motivace, vyhoření, ztráta motivace Nácvik mentálních dovedností Pomoc v optimalizaci vztahů v rámci kolektivu, či trenérem Identifikace a rozvoj sportovního talentu

Identifikace a rozvoj talentu

Vrcholový sport mentální příprava Regulace stavu, předzápasová úzkost, tréma, koncentrace, mentální trénink, imaginace jako forma zlepšení výkonnosti, sebevědomí, ect. Připravit tým, jedince k podání výkonu na či nad jeho aktuální reálnou úroveň Efektivní trénink Optimalizace vztahů v týmu, psychická příprava týmu, nabuzení Efektivní komunikace v týmu Diagnostika a rozvoj Osobnosti hráče Odhalení slabin soupeře Adaptace na nové prostředí Tranzice po ukončení vrcholové sportovní kariéry

Trenéři Komunikace s hráči, Nácvik asertivního jednání Dovednosti jako nabuzení hráčů, podpoření sebevědomí Diagnostika týmu, porozumění hráčů v jejich komplexnosti Regulace úzkostných stavů, neefektivního jednání v rámci tréninku, zápasů

Mládež v ohrožení Využití sportovní činnosti jako terapie Wilderness therapy, Adventure therapy Modelování situací a jejich převedení do běžného života Můžeme také hovořit o ohrožených skupinách

Rekreační sport Prohloubení příjemných zážitků spojených se sportem Sport jako forma duševní hygieny - efektivní způsoby Zdravotní aspekty sportovní aktivity