Grafická úprava prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Advertisements

Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
PREZENTACE. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_32_INOVACE_14_02 Šablona III/2 Inovace a.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Prezentace - snímky Co se všechno.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 129.ANJ.34 Sightseeing of London.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_037.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze import.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_118.MAT.02 Mocninné funkce.
Širokoúhlá prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Číselné množiny - přehled
Radek Straka Odborné Učiliště Holešov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Grafické programy - opakování
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 9– OBRÁZEK V POWERPOINTU 2 Název školy:
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 12– SMARTART V PREZENTACI. Název školy:
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Animační efekty v prezentaci
Číslo v digitálním archivu školy
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 123.ANJ.34 Prague.
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Iniciála Autor: Mgr. Jiří Maršík
WORD Číslování stránek
Tvorba webových stránek – formuláře
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Kritéria dělitelnosti
Tvorba webových stránek - hyperlink
Zoner Callisto – další ovládací prvky
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
WORD Tabulky - ohraničení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zásady tvorby prezentace
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
MS Word - otevření a uložení souboru
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Tvorba webových stránek - úvod
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Transkript prezentace:

Grafická úprava prezentace Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_042.ICT.13 Grafická úprava prezentace

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0744 Šablona: VY_32_INOVACE Číslo DUMU: 042.ICT.13 Předmět: Informační technologie Název materiálu: Grafická úprava prezentace Autor: PaedDr. Ivana Střechová Formát: Prezentace Microsoft PowerPoint Velikost: 801 kB Stupeň a typ vzdělávání: SŠ – odborné vzdělávání Licence k obrazovému materiálu: CC-BY-NC-SA Datum vytvoření: 12. 10. 2013 Klíčová slova: Prezentace, rozložení snímku, motivy Anotace: Prezentace obsahuje dva náměty na vytvoření prezentace. Popisuje, jak přizpůsobit hotovou grafickou úpravu vlastním představám.

Grafická úprava prezentace Power Point 2007

Grafická úprava rozložení snímku pozadí snímku písmo

Úkol A: Vytvořte prezentaci, ve které se představíte svým spolužákům. Prezentace s lektorem Rozsah prezentace max. 7 minut a 3 minuty prostor na dotazy. Předvedení prezentace v učebně s pomocí projektoru

Rozložení snímku Úkol: Prohlédněte si na kartě (Domů) různá rozložení snímku a navrhněte příklady využití některých typů

Doporučuje se používat hotová rozložení Návrh řešení Typ rozložení Použití úvodní snímek nadpis a obsah dva obsahy obrázek s titulkem jméno a postavení ve škole (student) historie školní docházky zájmy a obrázek domácí mazlíček Doporučuje se používat hotová rozložení

Úkol: B Vytvořte prezentaci, kterou byste se představili mezinárodní skupině studentů představte sebe svoje město ČR Prezentace s lektorem Použitý jazyk angličtina Rozsah max. 7 min. a 3 minuty na dotazy Promítání ve větší uzavřené místnosti s dataprojektorem

Návrh na rozvržení snímků Typ rozvržení Použití úvodní snímek nadpis a obsah obrázek s titulkem dva obsahy stát, město, jméno studenta fakta nebo zajímavosti o ČR obrázek vašeho města, hlavního města zájmy a obrázek

Karta Návrh - úprava pozadí

Vybírání motivů

Přizpůsobit motiv

Vlastní úprava pozadí vybrat z motivů zvolit barvu motivu změnit písmo aktuálního motivu (zobrazovat češtinu) skrýt grafiku pozadí vybrat jiný styl pozadí tvořit zcela nový motiv

Vzhled stránky a orientace snímku v Návrhu podle použití snímky na dataprojektoru většinou 4:3 širokoúhlé LCD 16:9 orientace snímků na šířku tisk snímků A4 na výšku, na šířku číslování snímků na kartě (Vložení) tisk podkladů - všechny promítané snímky (více snímků na A4)

Uložení vlastní úpravy uložit přizpůsobenou šablonu na kartě (Návrh) (Motivy) (Uložit aktuální motiv) *.thmx

Jak využít motiv *.thmx otevřít prezentaci (Návrh) (Motivy) (Hledat motivy) v souborovém systému vyhledat *.thmx

Závěr – jak postupovat příprava prezentace obsahové vytvoření snímků grafická úprava na závěr odladit

Zdroje KRÁL, Mojmír a Ivo MAGERA. Microsoft Office PowerPoint 2007: podrobná uživatelská příručka. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1619-7. všechny obrázky byly vytvořeny jako Print Screen v programu Power Point 2007