Internetový server pro sdílení videosouborů.  Zaměstnanci PayPalu  2005 Youtube  zodpovědný za aspekty tagování a sdílení videa na YouTube  2006 prodali.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
představujeme vám SLIDEPLAYER.CZ
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Profesionální notační program nejen pro profesionály
Porušování autorských práv Pirátství
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Sociální sítě.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Internetové televizní a rozhlasové vysílání pro seniory
Michal Koch, SUPRAPHON a.s Michal Koch, SUPRAPHON a.s.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
MP5 přehrávač MP5 přehrávač s 3 palcovým QVGA displejem. Vychutnejte si videoklipy, filmy nebo hudbu kdekoliv se budete nacházet.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
N-JOY.CZ Internet Video Forum Června 2007 David Hác Výkonný ředitel FunPower s.r.o.
Reklama na internetu zdarma ne všude je třeba platit Radek Volf |
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_246 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Příležitost Jak jsme psali player pro ZOH Výsledek Lekce Player Dalibor Kačmář Platform Strategy Advisor Microsoft Lev Holý Vedoucí projektů LIVEBOX.
NOKIA N93i. Hlavní funkce 3,2 megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss Nahrávání videa v DVD kvalitě rychlostí 30 snímků za sekundu Pomocí rozšiřitelné.
Radek John – život a dílo
Tvorba videoserveru Zdeněk Špulák. Obsah co je to videoserver cíle projektu použité technologie a programy použité kodeky splnění cílů závěr.
Optická média.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Zálohování fotografií
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
Multimédia Žlutířová Eva.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
Březnová všehochuť Zadání práce pro 1.březnovou hodinu.
Informatika Soubory a složky
25. září 2012 Hotel Mlýn Vílanec Zpracování videozáznamů Metodika v anglickém jazyce reg. č. CZ.1.07/1.3.50/
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
 -největší server pro sdílení videí  -vznik 14.února 2005  -založil Chad Hurley,Steve Chen a Jawed Karim zaměstnanci PayPalu  -listopad 2006 koupil.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz. Kdo jsem? David Antoš Jabber:
J AK PRACOVAT S INTERNETEM Mgr. Marie Kardová leden 2014.
K5 - mobilní aplikace, webový klient Petr Žabička Lenka Damborská Moravská zemská knihovna v Brně
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Měření multimediálního obsahu
Historie Internetu.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Youtube (Marek Haškovec)
Transkript prezentace:

Internetový server pro sdílení videosouborů

 Zaměstnanci PayPalu  2005 Youtube  zodpovědný za aspekty tagování a sdílení videa na YouTube  2006 prodali Youtube za 1,65 mld. Dolarů Googlu

 Nahrát videa, zhlédnout je, hodnotit, sdílet a komentovat.  videoklipy, TV klipy, hudební videa, trailery k filmům, ale také „amatérská tvorba“ video-blogy, krátká originální videa, vzdělávací videa nebo Let's play.  Od má YouTube i české rozhraní.  kromě českého překladu serveru přinesl také spolupráci s místními partnery.  Česko se stalo 22. zemí světa a 10. v Evropě, kde byl YouTube lokalizován.

 Příjem závisí na velkém množství faktorů  na typu reklam,  obsahu videa  státu ze kterého máte diváky  za 1 zhlédnutí v průměru 1 halíř.

 Obscénní obsah  například částečná nahota nebo sexuální humor  Násilí  například zobrazování závažných zranění nebo událostí souvisejících s násilným extrémismem,  Nevhodné vyjadřování  například obtěžování, zastrašování nebo vulgární výrazy,  Propagace drog a regulovaných látek  například prodej, používání a zneužívání takových látek,  Kontroverzní nebo citlivá témata a události  například válečné situace, politické konflikty, přírodní katastrofy nebo různé tragédie, a to i v případě, kdy video neobsahuje drastické záběry.

 Obsah jste vytvořili vy nebo máte oprávnění jej komerčně použít.  Jste schopni předložit dokumenty, které dokládají, že vlastníte práva ke komerčnímu využití veškerého zvukového a obrazového obsahu.  Váš obsah je v souladu se smluvními podmínkami a pokyny pro komunitu YouTube.  YouTube si vyhrazuje právo zakázat zpeněžení u účtů, které naše pokyny nedodržují.

 Ve videu použijete hudbu, kterou jste zakoupili na webu iTunes, nebo obsah nahraný z televize.  Vytvoříte nahrávku sestřiháním obsahu, který vytvořili jiní.  Nahrávka, jejímž účelem je vyvolat šok a znechucení násilím či nahotou.  Záběry vaší kočky bez doprovodné hudby.  Video obsahuje bezplatnou hudbu a vy můžete doložit právo na její komerční využití přímým odkazem na příslušné podmínky.  Obsah použitý ve videu vytvořil váš kamarád a písemně prohlašuje, že můžete obsah použít a vydělávat na něm peníze.  Sami jste vytvořili originální hudební nahrávku a nemáte smlouvu s žádným vydavatelstvím.

 Přehrávání  Adobe Flash Player plug-in v internetovém prohlížeči, nicméně v současnosti přehrávač funguje na HTML5 API  Nahrávání  Každý uživatel může nahrát video do 15 minut.  Ověření uživatelé mohou nahrávat videa až 12 hodin.  Videa na YouTube lze nahrát také z mobilu. .AVI,.MKV,.MP4,.MOV,.DivX,.FLV,.ogg a.ogv. Ty obsahují video formáty jako například MPEG, MPEG-4, VOB a.WMV.

 Kvalita  Původně Youtube podporoval 320x240 pixelů s MP3 audiem.  Dnes je několik možností  240p, 360p, 480p, 720p (HD), 1080p (HD+).  Od roku 2014 je od 720p možnost přidat videa s 60FPS.  V roce 2010 YouTube umožnilo nahrát videa v 4K, což je 4096×3072 pixelů.  V červnu 2015 byla přidána možnost nahrát videa v 8K, což je 7680×4320 pixelů.  3D  21. června 2009 oznámil Peter Bradshaw, že uživatelé budou moci nahrávat 3D videa.  360°  Od roku 2015 YouTube podporuje také 360 stupňová videa. (Tuto funkci již Youtube nepodporuje)

 Český Youtube navštíví měsíčně 5,1 mil. českých uživatelů  podle průzkumu ho v květnu 2012 navštívilo alespoň jednou 82 % lidí připojených k internetu v České republice.  YouTube měl v roce 2015 dvě miliardy přístupů denně

 Videem, které má nejvíce zhlédnutí, je Gangnam Style od jihokorejského rappera PSY. K lednu 2017 mělo přes 2,740 miliardy zhlédnutí.  Nejsledovanějším videem na českém Youtube je reklama „Mňam Mňam bobík“. Momentálně má přes 37,7 milionu zhlédnutí. (k lednu 2017)  Každou minutou uživatelé nahrají 300 hodin nových videí.

  