Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Veřejné zakázky Robert Páleník Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Podpora odborných praxí.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Aplikace Monitorovací systém
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb. … před chvílí jsme slyšeli, jaký je záměr a hlavní principy nového zákona o veřejných zakázkách. Principy větší transparentnosti, nediskriminace, zefektivnění přezkumu zadávacího řízení - jsou bezesporu důležitými atributy procesu ZVZ - jsou podmínkami sbližování naší legislativy s legislativou EU - jsou nutnou podmínkou pro možnost čerpání prostředků z fondů EU Co to ovšem znamená pro zadavatele? - pokud budeme chtít tyto principy v praxi naplňovat a současně vést agendu VZ efektivně, budeme se jako zadavatelé muset vybavit adekvátními nástroji, pomocí kterých lze tento poměrně obsáhlý proces zautomatizovat, zpřehlednit, zjednodušit. Adrian Weissgärber YOUR SYSTEM

Řešená problematika - životní cyklus VZ Tvorba akvizičního plánu Tvorba záměru a oznámení VZ Evidence žádostí o účast ve VZ Příjem nabídek uchazečů Otevírání obálek Hodnocení nabídek Evidence námitek proti úkonům zadavatele Příprava a uzavření smlouvy s dodavatelem Oznámení o zadání VZ Kontrola plnění VZ Kdo se věnuje problematice VZ, jistě ví, nakolik je její agenda obsáhlá a jaké dílčí procesy představuje. Jen pro připomenutí – podívejme se na životní cyklus VZ, obsahuje tyto klíčové fáze (viz slide). Zkusme se nyní podívat na každou z nich trochu podrobněji a ukázat si nástroje a postupy pro jejich zjednodušení.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu)

Tvorba akvizičního plánu Sladění finančního rozpočtu s potřebami organizace Párování schválených plánů s konkrétními VZ Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení

Druhy zadávacích řízení Otevřené řízení Užší řízení Jednací řízení s uveřejněním Jednací řízení bez uveřejnění Zjednodušené podlimitní řízení Soutěžní dialog Zakázky malého rozsahu Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů

Kontrola lhůt a limitů Nástroje, který by dával do souladu tyto potřeby s finančním rozpočtem.

Kontrola lhůt a limitů Automatické nastavování nejkratších scénářů VZ Podpora volby pracovních dnů a svátků

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word)

Kompatibilita se standardy CA Export do XML Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

Kompatibilita se standardy CA Export do XML Export do MS Word Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

Kompatibilita se standardy CA Export do XML Export do MS Word Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování

Implementace standardních procesů Verzování dokumentů Schvalování dokumentů Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacího řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow

Flexibilní workflow Formulář - obsažný a členitý - obsahuje 12 hlavních sekcí dělených na podsekce - stovky položek - struktura kompatibilní s formuláři CA Formulář pro oznámení zadávacího řízení je poměrně obsažný a hodně členitý a jeho vyplnění není zrovna triviální záležitostí. Formulář obsahuje 12 hlavních sekcí, které se dále člení na podsekce a celý formulář tak obsahuje stovky položek, které musí zadavatel vyplnit, aby bylo jeho oznámení VZ přijato CA.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacího řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky

Složka VZ – základní údaje Sledování důležitých lhůt a limitů V každém okamžiku je možné sledovat stav VZ, počet přijatých, hodnocených či vyřazených nabídek, žádostí o účast apod. K tomu slouží tzv. krycí list VZ: - je jakýmsi agregátem všech informací o VZ a jejím stavu

Složka VZ – hodnotící komise Jmenování hodnotící komise Plánování jednání komise Fázi otevírání obálek, hodnocení kvalifikací uchazečů a hodnocení jejich nabídek předchází jmenování hodnotící komise, tj.: - seznamu členů komise - jejich náhradníků - předsedy a místopředsedy

Složka VZ – dokumenty Odkazy na závazné dokumenty Místo uložení další dokumentace Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

Složka VZ – žádosti, nabídky, námitky Sledování podaných žádostí o účast ve VZ Sledování hodnocení nabídek Sledování vyřizování námitek Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

Manažerské sestavy Stav realizace zakázek Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

Manažerské sestavy Finanční bilance zakázek Krycí list VZ obsahuje rovněž sekci s odkazy na existující dokumenty typu Předběžné oznámení VZ, Oznámení VZ a další. Krycí list je rovněž místem ukládání další dokumentace, která není zákonem explicitně nijak upravena.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře)

Průvodci aplikací … sekce Můj stůl

Průvodci aplikací … úvodní dialogy VZ

Průvodci aplikací … F1 kontextová nápověda

Průvodci aplikací … podrobná nápověda

Scénáře Scénáře hodnotících komisí Scénáře hodnotících kritérií Scénáře zakázek

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře) Analýza zákona 137/2006 Sb.

Analýza zákona 137/2006 Sb.

Klíčové vlastnosti řešení Podpora celého procesu VZ (vč. akvizičního plánu) Podpora všech druhů zadávacích řízení Kontrola všech důležitých lhůt a limitů Kompatibilita se standardy ISVZ (export do XML, MS Word) Implementace standardních procesů verzování a schvalování Flexibilní workflow Přehledné sestavy a statistiky Snadná orientace v systému (průvodci, scénáře) Analýza zákona 137/2006 Sb. Řešení i pro zakázky malého rozsahu

Řešení i pro zakázky malého rozsahu Pro zakázky malého rozsahu provádíme rozšíření aplikace v rámci implementačního procesu podle současných zvyklostí zákazníka Postup implementace Analýza interních směrnic zákazníka Převod vzorových formulářů Implementace zákazníkem používaného procesu

Diskuze Adrian Weissgärber