Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava Obecná doporučení KA1: Vzdělávací mobilita jednotlivců KA1

Formální doporučení Oznámení o přidělení čísla žádosti/projektu - po obdržení žádosti je do 30 dnů odeslán informační e-mail na statutární orgán žadatele o přidělení čísla – je třeba hlídat tento e-mail a číslo uschovat pro vyhlášení výsledků Výzvy na webu (nedotazovat se partnerských organizací) Přístup do Portálu účastníka=URF=Participant portal Pozor při změně kontaktní osoby/koordinátora projektu, nutno uschovat přístupové údaje k projektu za organizaci   Mobilita žáků: stáž v organizaci odborného vzdělávání a přípravy stáž v podniku Mobilita pracovníků: Profesní rozvoj- stínování, praktická stáž v podniku nebo v organizaci Školící pobyty v zahraničí - vyučování

Praktická doporučení pro žádost Povinnou přílohou žádosti je čestné prohlášení (u konsorcií i mandátní smlouvy) Možné přílohy: JVU, hodnoticí formulář k JVU, harmonogram stáží, letter of intent, seznam koncových podniků, apod. V textu žádosti uvádět jasné odkazy na informace uvedené v přílohách k žádosti Uvádět termíny (přibližně v kterém měsíci stáže proběhnou) a naznačit obsah stáží Plánovat stáže s ohledem na možné státní svátky / prázdniny v přijímající zemi Jasně popsat vysílané obory KA1 má možnost vysílat na mobilitu poze do Programových zemí X švýcarsko

Praktická doporučení – předkládání žádostí Je možné předložit jen jednu žádost v daném sektoru, ale lze předložit jinou žádost v jiném sektoru (např. žádat o grant na odbornou stáž žáků v sektoru VET a zároveň o jazykový kurz pro učitele v sektoru školního vzdělávání) Je možné žádat o KA1 ve VET i když máte běžící projekt z předchozí výzvy Je možné žádat zároveň o KA1 a KA2 v jednom sektoru V případě, že předkládají 1 žádost za organizaci, můžou zároveň být členem konsorcia, ale asi bych je na to neupozorňovala

Doporučení pro spolupráci s partnerskými organizacemi Jasně nastavit spolupráci, aby partnerská organizace dodržela své závazky (vzor smlouvy s partnerskou organizací není dán) V žádosti jasně popsat jednotlivé role zapojených organizací Pokud je v projektu zprostředkující organizace: uvést ji jako partnera do žádosti (PIC) a v textu alespoň naznačit koncové podniky (bez PIC) zajistit, aby vybrané koncové podniky a pracovní náplň stážistů odpovídala jejich studijnímu/učebnímu oboru ohlídat, zda stáž je realizována v souladu s principy ECVET, pokud toto bylo deklarováno ve schválené žádosti KA1 má možnost vysílat na mobilitu pouze do Programových zemí X švýcarsko

Shrnutí novinek ve Výzvě 2017 Nárok na jazykovou přípravu vzniká již pro mobility v minimální délce 19 dnů (bez cesty); nově přidáno pásmo vzdálenosti 10-99 km; dorovnání vysokých vnitrostátních cestovních nákladů; denní sazby pro pobytové náklady: do 14 dnů, 15 dnů-12 měsíců (zjednodušení). KA1 má možnost vysílat na mobilitu pouze do Programových zemí X švýcarsko

Co se děje po podání žádosti? Vyřazení duplicitních projektů Kontrola formální způsobilosti Školení hodnotitelů Losování projektů hodnotitelům Přidělení projektů v systému hodnotitelům Dílčí hodnocení Konsolidované hodnocení Příprava podkladů pro schvalovací komisi Zasedání schvalovací komise a zpracování zápisu Vyhlášení výsledků na webu Rozeslání písemných vyrozumění (cca květen 2017, nejpozději 6 měsíců od termínu pro podání žádosti)

Způsob vyplácení grantu v případě schválení žádosti Je třeba počítat s tím, že pokud bude projekt schválen, grant se vyplácí příjemcům ve více splátkách: 60% do 30 dnů od podpisu grantové smlouvy 80% 20% nejpozději do konce března dalšího roku 20% po skončení projektového období (po schválení závěrečné zprávy)

Evropský týden odborných dovedností - Objev svůj talent! Akci vyhlásila a koordinuje Evropská komise, je součástí New Skills Agenda for Europe (Nová agenda dovedností pro Evropu). Kdy a kde od 5. do 9. prosince 2016 v Bruselu a souběžně také v členských státech a dalších zúčastněných zemích na vnitrostátní, regionální a místní úrovni Koordinací v České republice byl pověřen Dům zahraniční spolupráce.

Evropský týden odborných dovedností – Objev svůj talent! MOŽNOST ZAPOJENÍ NA EVROPSKÉ ÚROVNI Registrace akce na stránkách Evropské komise http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1125 MOŽNOST SPOLUPRÁCE A ZAPOJENÍ NA NÁRODNÍ ÚROVNI Bližší informace http://www.naerasmusplus.cz/cz/mobilita-osob-odborne-vzdelavani/evropsky-tyden-odbornych-dovednosti-objevte-svuj-talent/ Mapa akcí v ČR https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=101FRZnjsYy8irF_u2a3ohSvYJwU&ll=49.83843124958722%2C15.987743449999925&z=8

TCA = Transnational Cooperation Activities between National Agencies) Mezinárodní aktivity v rámci spolupráce národních agentur programu Erasmus+: 1) mezinárodní školení, podpora a kontaktní semináře; 2) mezinárodní vzdělávací aktivity na dané téma.  Nabídka akcí: http://www.naerasmusplus.cz/cz/o-programu/kontaktni-seminare/ Pro rok 2017 připravujeme kontaktní seminář v ČR - sledujte průběžně naše webové stránky.

Odkazy na možné hledání partnerů? Inspirace v Kompendiu – sbírka podpořených projektů KA1 a KA2 Platforma pro šíření výsledků programu Erasmus+: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/ EPALE: https://ec.europa.eu/epale/en/partner-search e-Twinning: https://www.etwinning.net/cz/pub/index.htm School Education Gateway: http://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/index.htm

Oslavy 30 let Erasmu „Od Erasmu k Erasmu+“ V roce 2017 oslaví program Erasmus 30. výročí své existence. Za tu dobu program ovlivnil mnoho zapojených institucí, organizací a v neposlední řadě samotných účastníků, kteří se programu v minulosti účastnili. Informace o průběhu oslav výročí programu budou průběžně uveřejněny na webových stránkách EK a DZS.

Děkujeme za pozornost. Dům zahraniční spolupráce Na Poříčí 1035/4, 110 00 Praha 1 http://www.naerasmusplus.cz/cz/mobilita-osob-odborne-vzdelavani http://www.naerasmusplus.cz/cz/reformy-a-systemy-vzdelavani-ecvet/ Prostor pro případné dotazy k tomuto bloku a dále následuje kolegyně