Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Vize, Strategie, Cíle.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PhDr. Eva Tomešová, Ph.D CÍLE VE SPORTU PhDr. Eva Tomešová, Ph.D
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Plánovaný rozvoj služeb
Ing. Stanislava Správková
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Statutárního města Liberec
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Setkání PS obcí a zástupců samospráv
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Česká republika a Slovensko dvě země, dvě reformy Dialogem ke změně – slovenská zkušenost CERGE-EI, Praha, PhDr. Lucie Antošová Ministerstvo.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Projekt Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ červen 2011.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Informace ministra zdravotnictví o průběhu reforem psychiatrické péče (Center duševního zdraví) 28. Schůze Výboru pro zdravotnictví PS P ČR MZČR, Praha,
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Akční plány pro implementaci Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA Úvod do problematiky, dosažené výsledky Josef Vymazal.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
„Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?“
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Reforma psychiatrické péče
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Ing. Stanislava Správková
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Obor zdravotních služeb MZ
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Strategie reformy psychiatrické péče Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 9. 4. 2013 Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D. 1. náměstek ministra zdravotnictví

Hlavní cíle Zlepšit život lidem s duševním onemocněním Zlepšit podmínky poskytování zdravotní péče Zlepšit provázanost zdravotních a sociálních služeb Omezit stigmatizaci duševně nemocných Podpořit resocializaci duševně nemocných

Důvody pro přípravu reformy Ve svém celku není současný systém efektivní, není dostatečně orientovaný na člověka a jeho potřeby. Rostoucí trend duševních onemocnění Nedostatečná infrastrukturní vybavenost stávajících zařízení Chybějící alternativa k dlouhodobé lůžkové péči Geograficky nevyrovnané a často těžko dostupné služby Nedostatečná provázanost zdravotních a sociálních služeb

Kritické momenty na cestě za lepším systémem Neochota změnit své myšlení a způsob práce Neochota dosáhnout politické dohody na novém procesním, legislativním a finančním nastavení Neochota většinové společnosti přijmout mezi sebe duševně nemocné Potřebujeme nové mentální nastavení

Nástroje Podpora rozvoje místních center Podpora destigmatizačních aktivit Podpora vzdělávání Iniciace legislativních a organizačních změn

Cesta Tvorba propracované strategie v obecném konsensu (odbornosti, resorty, regiony) Tvorba Národního plánu péče o osoby s duševním onemocněním jako implementačního rámce strategie Naplánování a stanovení měřitelných a vyhodnotitelných cílů pro každý projekt Nebude se realizovat jediný projekt bez jasné vazby na stanovené strategické cíle

Směřujeme k vyrovnanému systému péče, kterého dosáhneme konsensem mezi odbornostmi, poskytovateli, resorty i politickými stranami. Chceme, aby méně lidí trpělo nekonzistencí souvisejících služeb. Ministerstvo bude reformu koordinovat, zajišťovat finanční podporu, plánování a vyhodnocování jednotlivých aktivit. Naším úkolem ja zajistit, aby změny byly postupné, synergické a udržitelné.

Reforma není ideologická, je logická.