Pevné disky Vít Polášek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pevné disky Štěpán Šípal.
Advertisements

Hard-disk JAK SE DNES POUŽÍVÁ Andreas Tatka 7.A
Pevné disky-rozhraní.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Tato prezentace byla vytvořena
Stavba počítačů.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Elektrické motory a pohony
Elektromotor poloprstence komutátoru kartáčky
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
SOLID STATE DISK - SSD.
Princip činnosti as.motoru
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Popis a provedení synchronních strojů
Elektromotor.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_HARDWARE_S1.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Krokový motor.
Synchronní stroje I. Konstrukce a princip.
Vznik střídavého proudu sinusoida
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Elektrický generátor Elektrický generátor je elektrický stroj, sloužící k přeměně jiných druhů energie na energii elektrickou. Nejčastěji se jedná o rotační.
Generátory elektrického napětí
Princip magnetického disku
Stejnosměrné stroje.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Dynama a alternátory Kryštof Klika, 3E.
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
1 Pevný disk velkokapacitní nevýměnná disková paměť tvořen několika kovovými kotouči, na nichž je nanesena vrstva magnetického materiálu kotouče jsou umístěny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 14 TÉMA: Elektromotor ČÍSLO PROJEKTU:
Elektromotorky A Vypracoval: Ing. Bc. Miloslav Otýpka Kód prezentace: OPVK-TBdV-IH-AUTOROB-AE-3-ELP-OTY-004 Technologie budoucnosti do výuky CZ.1.07/1.1.38/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
VY_32_INOVACE_06_20_Generátory. Anotace: prezentace slouží k pochopení učiva generátory Autor: Mgr. Marcela Matyščáková Jazyk: čeština Očekávaný výstup:přehled.
ELEKTROTECHNIKA Strojírenství – 2. ročník OB21-OP-EL-ELT-VAŠ-M Synchronní stroje – motor.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_07_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Stejnosměrný.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Člověk a příroda Okruh dle RVP:Fyzika Tematická oblast:Fyzika Název vzdělávacího.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Komutátor.
Stejnosměrné stroje Stejnosměrné stroje jsou elektrické točivé stroje, které mají na vyniklých pólech statoru umístěno budící vinutí a vývody cívek.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Elektrické točivé stroje
Tato prezentace byla vytvořena
Elektromotor.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_08
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Transkript prezentace:

Pevné disky Vít Polášek Pevný disk (zkratka HDD, anglicky Hard Disk Drive) je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice

osnova Co to je hdd? pohon hard disku Co je to ssd? Zdroje poděkování

Co je to hdd? Pevný disk (zkratka HDD, anglicky Hard Disk Drive) je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice A skládá se z vychylovací cívky Pro pohyb,ramene,magneticke čteci hlavy,diskové plochy a motoru

Pohon hard disku Krokový motor pohánějící plotny disku Krokový motor je synchronní točivý stroj, většinou napájený impulsy stejnosměrného proudu. Magnetické pole je generováno postupným napájením jednotlivých pólových dvojic.

Co je to ssd Vlevo: je ssd Vpravo: je hdd Solid-state drive (zkratka SSD) je v informačních technologiích typ datového média, které na rozdíl od magnetických pevných disků neobsahuje pohyblivé mechanické části a má mnohem nižší spotřebu elektrické energie.

ZDROJE https://www.google.cz/search?q=ssd &source=lnms&tbm=isch&sa=X&ve d=0ahUKEwjt75HYsY3UAhXMuhQ KHQG6D0gQ_AUICigB&biw=1920 &bih=957#tbm=isch&q=krokov%C3 %BD+motor+do+hdd https://www.google.cz/search?q=ssd &source=lnms&tbm=isch&sa=X&ve d=0ahUKEwjt75HYsY3UAhXMuhQ KHQG6D0gQ_AUICigB&biw=1920 &bih=957#tbm=isch&q=krokov%C3 %BD+motor https://cs.wikipedia.org/wiki/Krokov %C3%BD_motor http://www.zive.cz/poradna/hdd- motorek---roztoceni/sc-20-cq https://www.google.cz/search?q=ssd &source=lnms&tbm=isch&sa=X&ve d=0ahUKEwjt75HYsY3UAhXMuhQ KHQG6D0gQ_AUICigB&biw=1920 &bih=957#tbm=isch&q=krokov%C3 %BD+motor+do+hdd https://www.google.cz/search?q=ssd &source=lnms&tbm=isch&sa=X&ve d=0ahUKEwjt75HYsY3UAhXMuhQ KHQG6D0gQ_AUICigB&biw=1920 &bih=957#tbm=isch&q=krokov%C3 %BD+motor http//www.zive.z/poradna/hdd- motorek---/sc-20- cq438022/?consultanswers=1

Poděkování