Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pevné disky Štěpán Šípal.
Advertisements

Hard-disk JAK SE DNES POUŽÍVÁ Andreas Tatka 7.A
PEVNÝ DISK POČÍTAČE + Magnetická paměťová zařízení.
Prezentace na téma : Harddisk
Pevné disky-rozhraní.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Hardware- počítačové komponenty
Identifikátor materiálu: EU
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
SOLID STATE DISK - SSD.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Disky Martin Klejch 3.B.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Paměťová média.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
David Klíma- 1 - Opáčko Jaké jsou typy pamětí? Co je to RAM, kde jí najdu? Co je paměť cache? Které paměťi se používají v současných základních deskách.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Hardware 4 verze 2.6.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
VY_32_INOVACE_17_Jednotky informací Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
MÉDIA.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Množství informace a číselné soustavy.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Přikryl Jiří, Pospíšilík Jan, Procházková Anežka, Ratiborská Adéla IV.A PEVNÉ DISKY.
1 Pevný disk velkokapacitní nevýměnná disková paměť tvořen několika kovovými kotouči, na nichž je nanesena vrstva magnetického materiálu kotouče jsou umístěny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Záznamová média NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Pojmy a názvy 2 Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Vnější paměti počítače
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Pevný disk Markéta Koubíková.
Vnitřek skříně počítače
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Paměť počítače.
Záverečný projekt
INFORMATIKA – záznamová media
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Co se skrývá uvnitř skříně?
Paměti počítače
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2313 Téma: Pevný disk - HDD Anotace: Prezentace na objasňující funkci pevného disku. Datum: 23. 10. 2012 Keywords: HDD, pevný disk

HDD – Pevný disk

Harddisk - HDD Hlavní paměťové médium počítače Uložen uvnitř PC, notebooku Velká kapacita pro uložení dat Jednotka velikosti paměti – B (bajt) Násobné jednotky: MB – megabajt GB – gigabajt TB – terabajt

Zapouzdřený pevný disk

Pevný disk - přístup Průzkum pevného disku: Tento počítač – Místní disk C:

Označení paměťových médií A, B – Diskety C - Pevný disk D, E, F… – DVD mechanika /další pevné disky/čtečka pam. karet/USB disk

Odkrytý pevný disk

Náchylný na poškození při otřesu! Uložení dat na HDD Data jsou uložena na „plotnách“ Mezi nimi je umístěna záznamová a čtecí hlava Plotny se otáčí vysokou rychlostí – 5400 ot./min i více Disk má svou malou vyrovnávací tzv. cache paměť Náchylný na poškození při otřesu!

Čtecí a záznamová hlava

Schéma složení pevného disku

? Zopakujme si Co je pevný disk? Pomoc V čem se udává velikost? Pomoc Z čeho se skládá? Pomoc Jak se na něj podívám? Pomoc

Použité zdroje: [cit. 2012-10-23] dostupné na: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Hard_disk_Western_Digital_WD740_1_( dark1).jpg [cit. 2012-10-23] dostupné na: http://funkyconcepts.com/wp- content/uploads/2011/01/USB_twister-flash-drive-black-UK-stock-1colour-printed-logo.jpg [cit. 2012-10-23] dostupné na: http://www.innov8disposal.com/wp- content/uploads/2012/10/46-wd-hard-disk-drive.jpg [cit. 2012-10-23] dostupné na: http://www.trcbnews.com/wp- content/uploads/2011/12/Hard_disk_head_HDRI.jpg [cit. 2012-10-23] dostupné na: http://www.griffwason.com/images/GriffWason_HardDiskDrive- Exploded-Cutaway-illustration.jpg