ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Advertisements

Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Útvar krizového řízení
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
VZDĚLÁVÁNÍ STAROSTŮ v oblasti krizového řízení
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Ochrana kritické infrastruktury
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Koncepce environmentální bezpečnosti
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Hornicko-geologická fakulta, Institut geoinformatiky Stanovení možných dosahů závažné havárie s nebezpečnými.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Středočeský kraj.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Veronika Herzánová Zdroje: wikipedie.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Vliv aktualizované SEK na krajské ÚEK a jejich hodnocení z pohledu ČEA Ing. Táňa Dutkevičová Česká energetická agentura Praha Praha,
Letecká záchranná služba
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Možnost vzniku technologických havárií v důsledku přírodních katastrof P. Dobeš ) P. Danihelka, J. Řeháček, P. Poledňák ,
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Odpovězte na následující otázky
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Novela krizové legislativy a způsob zpracování krizového plánu ORP
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Mimořádné události. OBSAH: Právní základ Vymezení základních pojmů Příčiny, následky pohrom /MU, (dominoefekt) Typy pohrom / MU Analýza rizika (identifikace.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Kpt. Ing. Kateřina Blažková, Ph.D. (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje) plk. Ing. Antonín Krömer (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_17_02_mimořádné situace 1 Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Havarijní plán kraje.
Populační vývoj Dobříšska
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
plk.Ing. Vladimír Vlček, Ph.D.
Informační systém. Informační systém Změna ředitele/kontaktní osoby.
KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE
Nové typové plány v roce 2018
Problematika typových plánů
Územně analytické podklady
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Transkript prezentace:

ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje

ÚVOD (charakteristika kraje) Ve Středočeském kraji se nachází 26 správních obvodů ORP Celkový počet obyvatel v kraji je 1 335 988 Mezi ORP je velká rozdílnost v rozloze a počtu obyvatel Mladá Boleslav je největší ORP (98 obcí) Lysá nad Labem je nejmenší ORP (9 obcí) Černošice jsou nejlidnatějším ORP (137 523) Votice jsou nejméně lidnatým ORP (12 353) Středočeský kraj tvoří „prstenec“ kolem hl. m. Prahy Středočeskému kraji nedominuje žádné krajské město a krajský úřad je umístěn v Praze.

„Více využitelné při rozpracování do krizových plánů“ DŮVOD ZPRACOVÁNÍ Úkol z Koncepce OOB: „Zpracovat analýzu hrozeb a její výsledky promítnout do metodických a strategických materiálů v oblasti bezpečnosti státu.“ Usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č.369 k Analýze hrozeb pro ČR „Ukládá MV aktualizovat Metodický pokyn ke zpracování typových plánů do 31. prosince 2016“ Potřeba změny struktury a obsahu typových plánů „Více využitelné při rozpracování do krizových plánů“

Systém přístupu (hodnocení rizik) Tabulka rizik byla hodnocena nezávisle na úrovni kraje a ORP bez poskytnutí výsledků zpracovatelům Hodnocení hrozeb vycházelo z pracovních skupin na ORP bez vlivu „seshora“ Výsledky od všech zpracovatelů zhodnoceny Po zpracování výsledků hodnocení rizik z ORP vyplynula nutnost sjednocení postupu při zpracování analýzy rizik v celém kraji...

Systém přístupu k rizikům Rozdělení hrozeb podle účinků: lokální ( muže být různé v sousedních ORP), plošné ( je nutné brát území kraje jako celek - vzhledem k přihlédnutí na odlišnosti v území kraje). Rozdělení hrozeb dle místa vzniku: jasná identifikace místa vzniku pravděpodobnost vzniku na celém území

VÝSKYT EXTRÉMNĚ VYSOKÉ TEPLOTY Příklad hrozby plošného rozsahu. na krajské úrovni ohodnoceno riziko do 30 - zpracování do HPK na úrovni ORP hodnocení rizika : 8 ORP nad 30 - do KP ORP 12 ORP pod 30 - do HPK 6 ORP pod 10 nebo nehodnoceno Zpracování analýzy rizik od všech ORP do HPK. Z důvodu stejného klimatického pásma na území kraje a konzultací s ČHMU nebude na krajské úrovni zpracována do KPK.

Zvláštní povodně Příklad hrozby lokálního rozsahu s předem určitelným místem vzniku. na krajské úrovni ohodnoceno riziko do 30 - zpracování do HPK na úrovni ORP hodnocení rizika : 4 ORP nad 30 - do KP ORP - po dohodě i do KPK 12 ORP pod 30 - do HPK 10 ORP pod 10 nebo nehodnoceno

Tabulka hodnocení hrozeb Provedeny součty ohodnocených hrozeb ze všech 26 ORP + kraj. Plošné hrozby obecně nebo lokální s neurčitelným místem vzniku: dle výsledků většiny - zpracování analýzy pro celé území kraje (od všech) Lokální hrozby s určitelným místem vzniku: individuální zpracování AR - jednotlivá ORP dle výsledků Tabulka se sumarizací za všechna ORP + kraj

LOKÁLNÍ KRIZOVÁ RIZIKA přirozená povodeň (vyšla i na krajské úrovni) přívalová povodeň (nevyšla na krajské úrovni) únik nebezpečné chemické látky ze stacionárního zařízení (vyšla i na krajské úrovni) zvláštní povodeň (nevyšla na krajské úrovni) Z těchto 4 rizik, které v rámci analýzy nebyly vyhodnoceny jako krizové na krajské úrovni, tak i tyto budou uvedeny a rozpracovány v krizovém plánu kraje.

SOUČET LOKÁLNÍCH KRIZOVÝCH RIZIK ZA ORP

ROZDĚLENÍ RIZIK – KRIZOVÉ ÚSTŘEDNÍ Ústřední (budou typovými plány rozpracovány podrobněji, na krajské úrovni pak budou rozpracovány dle zadání TP) narušení finančního a devizového hospodářství státu velkého rozsahu narušení bezpečnosti informací kritické informační infrastruktury narušení dodávek ropy a ropných produktů velkého rozsahu narušení funkčnosti významných telekomunikačních systémů narušení dodávek potravin velkého rozsahu migrační vlny velkého rozsahu

ROZDĚLENÍ RIZIK – KRIZOVÉ KRAJSKÉ Krajská (Středočeský kraj, společná) extrémní dlouhodobé sucho epidemie - hromadné nákazy osob narušení dodávek elektrické energie velkého rozsahu Budou zpracovány od všech do havarijního plánu kraje, krizového plánu kraje a krizových plánů ORP.

ANALÝZA RIZIK KRIZOVÉHO PLÁNU KRAJE

POČTY VYHODNOCENÝCH KRIZOVÝCH RIZIK ZA ORP

ROZDĚLENÍ RIZIK – HAVARIJNÍ (společná) námraza požár v přírodě únik nebezpečné chemické látky při přepravě požár v zástavbě a v průmyslu výbuch v zástavbě a v průmyslu závažná nehoda v silniční dopravě krupobití vydatné srážky extrémní vítr výskyt extrémně vysoké teploty narušení dodávek plynu velkého rozsahu narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu narušování zákonnosti velkého rozsahu náledí a ledovka

ZÁVĚRY Z ANALÝZY Při hodnocení hrozeb se projevily značné rozdíly mezi ORP a krajem. 10-ti násobné rozdíly mezi ORP a 100 násobný rozdíl mezi nejmenším ORP a krajem. Na menších ORP velký problém přiblížení k hodnotě 30 (KS) i při jasně krizových hrozbách. K zamyšlení je dodatečný koeficient velikosti území.

Děkuji Vám za pozornost...