Centrum na podporu integrace cizinců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Dětský domov a Základní škola Liptál
model fungování a praxe
Ing. Kateřina Lichtenberková
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ I.
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MĚSTSKÝ ÚŘAD BLOVICE S ČÍM VÁM MŮŽEME POMOCI?
Hlavní město praha a integrace cizinců
Základní informace o poskytovateli
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Dětský klub Malý drak.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Katedra veřejné ekonomie
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 10. dubna 2018 I Liberec.
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Centrum na podporu integrace cizinců Projekt Provoz Centra na podporu integrace cizinců pro Moravskoslezský kraj, reg. č. AMIF/4/13, je financován v rámci národního programu Azylového, migračního a integračního fondu.

Kontakty Centrum na podporu integrace cizinců je součástí Správy uprchlických zařízení MV ČR, která je organizační složkou státu (Ministerstva vnitra). Internetové stránky: www.integracnicentra.cz Otevírací hodiny: pondělí (12:00 – 19:00) úterý (není otevřeno pro veřejnost) středa (12:00 – 19:00) čtvrtek (8:00 – 15:00) pátek (8:00 – 12:00) Adresa: Českobratrská 2227/7, 70200 Ostrava Kontakty: 596 112 626, 607 860 812, 778 495 537, vedoucí centra: 725 148 522 E-mail: kvyvoda@suz.cz, icostrava@suz.cz,

Poskytované služby služby jsou určeny státním příslušníkům třetích zemí oprávněně pobývajících na území ČR odborné sociální poradenství a terénní programy, právní poradenství, kurzy českého jazyka, sociokulturní kurzy, tlumočení, internetové pracoviště a knihovna, vzdělávací akce a akce pro veřejnost

Odborné sociální poradenství, terénní programy Oblasti poradenství: náležitosti pro pobyt sociální pomoc a dávky zdravotní péče a zdravotní pojištění bydlení, pracovní trh, vzdělávání a školství řešení životních událostí – narození dítěte, svatba, úmrtí blízké osoby vyplnění různých formulářů, v případě potřeby zajistíme doprovod na úřad apod.

Kurzy českého jazyka Základní Intenzivní Specializované určený pro klienty s různou znalostí českého jazyka je možné jej navštívit i jednorázově do kurzu není nutné se předem zapisovat Intenzivní určený pro klienty s různou úrovní českého jazyka – do vhodného kurzu zařazuje lektor nebo sociální pracovník jednotlivé lekce na sebe navazují, je třeba docházet pravidelně počet míst je omezen, je třeba být do kurzu předem zapsán Specializované pro děti pro matky s dětmi pro konkrétní účel (např. příprava na přijímací zkoušky apod.)

Právní poradenství Každou středu od 14:00 do 19:00 je v Centru přítomen právník, se kterým můžou klienti konzultovat např.: pobytovou a vízovou problematiku pracovně-právní vztahy exekuce daňové poradenství občansko-právní vztahy

Sociokulturní kurzy Jednoduché a modelové situace o komunikaci s majoritou, nakupování, chování v restauraci, cestování MHD apod. Informace o České republice, zejména o systémech – sociálním, zdravotním, vzdělávacím, trhu práce, bydlení apod. Komunikace s úřady a zaměstnavateli Informace ke zkoušce k získání občanství

kvyvoda@suz.cz, icostrava@suz.cz Mgr. Kamil Vývoda vedoucí centra 725 148 522 kvyvoda@suz.cz, icostrava@suz.cz