Zranitelné oblasti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Portál farmáře - LPIS Tisky
Advertisements

Zemědělství – 1. část.
AEO v roce 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM (GIS) V ZEMĚDĚLSKÉ PRAXI
KOMPLEXNÍ PRŮZKUM PŮD (KPP).
Zemědělci a vodohospodáři – protivníci nebo spojenci? J a n K l í r Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha - Ruzyně
Nitrátová směrnice (aktuální informace)
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – ÚVOD DO ODPOLEDNÍ.
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Zásady správné zemědělské praxe
Komunální odpadní vody a kaly
Nové standardy GAEC.
Nitrátová směrnice v LPIS
Pozemky Skalský Dvůr Aplikace v agendě Pozemky Evidence pozemků –evidence parcel, listů vlastnictví a oprávněných subjektů –nájmy, DzN.
Změny v nitrátové směrnici a vyhláškách k zákonu o hnojivech
Společenské a hospodářské prostředí
Rostlinná produkce a prostředí
Nitrátová směrnice a související předpisy v roce 2014
Magisterský studijní program FVL a FVHE
Pícniny - rozdělení a využití
Nitrátová směrnice a související předpisy v roce 2014
Podmínky pro poskytování plateb za přírodní znevýhodnění v horských oblastech a oblastech s jinými znevýhodněními.
Pěstování trav na semeno
SÓJA LUŠTINATÁ (Glycine max).
Téma: Vybrané zemědělské plodiny Mák setý II
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Metody hodnocení vodní eroze pomocí GIS
Téma: Vybrané zemědělské plodiny krmná řepa II
Pěstování trav na semeno
Pěstování trav na semeno
Pěstování trav na semeno Lipnice bahenní (Poa palustris)
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
Pěstování trav na semeno
GEOGAFIE ZEMĚDĚLSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE
Změny v požadavcích podmíněnosti v novém programovacím období
Nové požadavky pro zemědělské podniky v oblasti cross compliance Ing. Martina Svobodová Agroteam CZ s.r.o.
Bonitace ZPF = ohodnocení půdy, zvláště její oceňování Účel: Původně potřeba stanovit produkční schopnost zemědělských pozemků pro potřeby státních institucí.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Nová nitrátová směrnice v roce 2012 Ing. Jitka Tvrzníková tel
Bonitace ZPF = ohodnocení půdy, zvláště její oceňování Účel: Původně potřeba stanovit produkční schopnost zemědělských pozemků pro potřeby státních institucí.
LPIS ve vazbě na dotace Mgr. et Mgr. Tereza Gimunová MZE, odbor rozvoje a projektového řízení IT.
Ing. Jaroslava Engelová12. listopadu 2015 Použití přípravků na OR, ochrana podzemních a povrchových vod, ohlašovací povinnosti.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. NITRÁTOVÁ SMĚRNICE a s tím související ochrana životního prostředí.
Změny v nitrátové směrnici a vyhláškách k zákonu o hnojivech.
Státní zemědělský intervenční fond Česká republika Souhrn nejčastějších kontrolních nálezů při kontrolách na místě v roce 2015.
Nástroje dotační politiky MZe k ochraně půdy a jejich aplikace v zemědělské praxi Seminář „Ochrana půdy, pozemkové úpravy, finanční nástroje“ 5/4/2016.
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství Cvičení z geografie zemědělství Michael Král.
Příspěvek na hospodaření v rámci AGROENVIRONMENTÁLNÍCH OPATŘENÍ ČESKÉ REPUBLIKY LUŽE Listopad 2008 Jan Simek DAPHNE ČR - Institut aplikované ekologie.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. NITRÁTOVÁ SMĚRNICE a s tím související ochrana životního prostředí.
Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Analýza území - morfologie terénu, odtokové dráhy 143YPEO ZS 2015/ ;
Změny v LPIS v souvislosti s novou SZP a novelou zákona o zemědělství.
Návrhy změn požadavků podmíněnosti a greeningu Lubomír Smrček Podklady pro prezentaci pocházejí z materiálů odboru přímých.
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
PREZENTACE MODULU AGROEVIDENCE
Zranitelné oblasti.
Redesign eroze.
OCHRANA POVRCHOVÝCH A PODZEMNÍCH VOD PŘED ZNEČIŠTĚNÍM DUSIČNANY
Podmínky pro podmíněnost a přímé platby 2019
LPIS, REGISTR SADŮ, REGISTR HNOJIV
Změny v uplatnění nitrátové směrnice v podmínkách České republiky v roce 2018 Ing. Milan Čížek, Pd.D
DOTAČNÍ ROK 2018 – LFA; PPO; ANC LFA
Pracovní skupina cross compliance
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA
Transkript prezentace:

Zranitelné oblasti

Tisky k NS Tisky k NS 2016 (od 1.8.2016) Tisky k NS 2012 (do 31.7.2016 )

Informace o zařazení DPB do ZOD v tiscích Nové údaje: Výnosová hladina Majoritní HPJ Vzdálenost od vody Zařazení v ZOD

Zranitelné oblasti Historicky platné ZOD si lze zobrazit zadáním požadovaného data po kliknutí na ikonku kalendáře

Období zákazu hnojení

Prezentace údajů k NS na detailu DPB Sekce NS 2012 - od 01.10.2014 do 31.07.2016: Sekce NS 2016 - od 01.08.2016: Nové údaje v horní části sekce

Prezentace údajů k NS na detailu zemědělské parcely Odkaz na nový detail NS 2016 v detailu parcely: Detail NS k zemědělské parcele se otevírá do plovoucího okna.

Zákaz hnojení – detail DPB Zákaz hnojení v rámci NS do 31.07.2016: Zákaz hnojení v rámci NS od 01.08.2016: Změny v zákazu hnojení: pro kultury R, G, T je nově shodný text, nové kódy pro R, G, T jsou určeny pouze podle klimat. regionu a podle sklonitosti 5° (N11, N12, N13, N14) zavedeny nové kódy pro kulturu U (N15 a N16) jiné kultury než R, U, G, T nemají omezení (kód N1)

Zákaz hnojení - informace o zařazení DPB do klimatického regionu v tiscích Tisk „Nitrátová směrnice souhrn – od 01.08.2016“: Tisk „Nitrátová směrnice podrobně – Období zákazu hnojení - od 01.08.2016“:

Limity hnojení k plodinám

Limity přívodu N k plodinám - výnosové hladiny v mapě Stromeček vrstev: -> Nitrátová směrnice -> Výnosové hladiny (DPB), Výnosové hladiny (BPEJ)

Limity přívodu N k plodinám Nová sekce v rámci NS od 01.08.2016: Tabulka limitů přívodu N podle výnosových hladin, na konci tabulky jsou limity k vybraných plodinám bez ohledu na výnosovou hladinu (řepka, luskoviny, víceleté pícniny…). Limity přívodu N k zelenině si lze zobrazit kliknutím na odkaz ZDE.

Letní a podzimní hnojení na orné půdě

Aplikační pásma Zůstává beze změny

Omezení hnojení v létě a na podzim Omezení hnojení v rámci NS do 31.07.2016: Omezení hnojení v rámci NS od 01.08.2016: Změny: místo seznamů tabulky + aktualizace textů

Maximální celkové dávky N na ha po sklizni hlavních plodin Omezení hnojení v létě a na podzim, limity přísunu N k plodinám - tisky Tisk „Nitrátová směrnice podrobně - Omezení hnojení na orné půdě - od 01.08.2016“: Maximální celkové dávky N na ha po sklizni hlavních plodin

Hnojení na TTP

Omezení hnojení na TTP - info o zákazu či podstatném omezení hnojení (v mapě) Stromeček vrstev: Životní prostředí -> Nitrátová směrnice -> Kultura 80/40 – omezení jednorázové dávky hnojení na kultuře T (kód M9: v ZOD, T, HPJ 65-76 + meliorace nebo HPJ 37-39 nebo nad 7°) Přeškrtnuté N – zákaz či podstatné omezení hnojení na kultuře T (M8 nebo M8+: v ZOD, HPJ 65-76, není meliorace) Přeškrtnuté N* – zákaz či omezení hnojení na kultuře T, R nebo G z důvodu velké svažitosti (M13 nebo M15: nad 10° u R a G nebo nad 12° u T - v ZOD nebo AEKO/EZ uživatel) Barevné šrafování DPB podle kultury – pouze DPB zařazené do ZOD

Omezení hnojení na TTP - tisky Tisk „NS podrobně - Omezení hnojení na trvalých travních porostech - od 01.08.2016“:

Skladování statkových hnojiv

Uložení statkových hnojiv a kompostu na zemědělském pozemku Mapový stromeček: Životní prostředí -> Nitrátová směrnice -> Uložení hnojiv – detail Nové vrstvy: -> Úložiště zóna 100 m od vody -> Úložiště – sklonitost nad 5 ° -> Půdy na velmi propustném podloží Průnik DPB s průměrnou sklonitostí nad 5 ° a bufferu 100 m kolem vodního útvaru = plocha, kam nelze uložit statková hnojiva

Uložení statkových hnojiv a kompostu na zemědělském pozemku Tisk „NS podrobně – Uložení tuhých statkových hnojiv a kompostu na ZP - od 01.08.2016“:

Střídání plodin

Střídání plodin Sekce v rámci NS od 01.08.2016: Texty dle zařazení v ZOD a sklonitosti pozemku 5° (DZES 4 x NV 262/2012 § 10)

Střídání plodin, omezení u vody a další omezení Tisk „NS podrobně – Střídání plodin, omezení u vody a další omezení - od 01.08.2016“:

Hospodaření u vod

Hospodaření u vody Sekce v rámci NS od 01.08.2016: Texty dle vzdálenosti od vody a sklonitosti pozemku 7° (DZES 1 x NV 262/2012 § 12)