Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAMENIVO SPŠ stavební, České Budějovice.
Advertisements

Hra hračky.
VY_32_INOVACE_ZB04_2964TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj.
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Konflikt sociálních rolí
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
CHEMIE KOLEM NÁS.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
SZŠ a VOŠZ Zlín Vývoj dětské hry Zdravotnický asistent, druhý ročník
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Děti a rodiče před televizí
VY_32_INOVACE_ZB04_2764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Nedbalová MartinaDubová KateřinaNedbalová MartinaDubová Kateřina.
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Pedagogická diagnostika
VY_32_INOVACE_ZB04_3264TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Předškolní věk = období hry Experimentace – cca do 2 let věku, procvičování pohybů s vlastním tělem, nebo jednoduchými předměty, prozkoumávání okolí a.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_09.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
Hračky Zbožíznalství 3. ročník Hračky - slouží ke hře dětí i dospělých - mají za úkol u dítěte: a) upoutat jeho pozornost b) zabavit jej c) rozvíjet.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY 2. část Mgr. Irena Kudláčková.
Negativní tendence ve stylech rodinné výchovy Vypracovala: Monika Arsenjevová Datum:
Metody psychologie III.část – testy Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele SŠ k tématu – METODY PSYCHOLOGIE - testy. V prezentaci je uvedeno –
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
 Z latinského slova „cultura“ – co je pěstováno  Soubor materiálních a duchovních hodnot vytvořených lidmi v průběhu vývoje společnosti  Materiální.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Výchovn ě vzd ě lávací systém Č R Část 1. Pedagogika Mgr. Irena Kudláčková.
III. TYPOLOGIE PEDAGOGICKÉ DIAGNOSTIKY A) Diagnostika neformální – mikrodiagnostika - průběžné diagnostikování: vědomostí, dovedností, názory, představy,
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Výchovné metody Vypracovala: Monika Arsenjevová Datum: 12.října 2012.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
Pedagogické zásady. 1. Zásada cílevědomosti Znamená: - jasně stanovit cíle - cíle zdůvodnit a motivovat - přiměřeně cíle objasnit - důležitá je i aktivní.
Já písnička SKÁKAL PES. 2
Poznej a zahraj písničku
Konflikt Vypracovala : Monika Arsenjevová Datum: 5.října 2012.
Význam J.A. Komenského 5.část
Pedagogika jako vědecká disciplína
Hrášek – počítání kuliček
Co nepatří do dárku Vnímání.
Jak se žilo v době hradů?.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Masopust Tradice v obci.
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
POŘADÍ V OBLÉKÁNÍ sebeobsluha.
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
Pantomima – povolání I. Poznej co kdo dělá?.
OBRYSY DOPRAVNÍCH pROSTŘEDKŮ IV.
MY DAY Jazyk a řeč.
Dopravní prostředky.
Stavitelé českých hradů
Na stavbě stroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Co se přírodě nelíbí.
3. Hra jako základní prostředek vzdělávání
Pedagogika a psychologie
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
ŘADY ZVÍŘAT KDO TAM (NE)PATŘÍ?.
TVOŘÍME Z KERAMICKÉ HLÍNy
Orientace v řadě pracujeme v kuchyni.
Tradice - Velikonoce Stojánek na pastelky.
Roční období – znaky, svátky a tradice
STOLOVÁNÍ sebeobsluha.
Transkript prezentace:

Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRAČKA Mgr. Irena Kudláčková

Obsah: Co je to hračka? Nevhodné hračky Požadavky na hračky Funkce hraček Rozdělení hraček Postavení hraček v životě dítěte

Co je to hračka? 1. předmět, se kterým dítě může dělat co chce. Patří k dětství od nepaměti. Souvisí s úrovní společnosti. Úroveň současné vědy a techniky

Nevhodné hračky Hračky s ostrými hranami Imitující zbraně Špičaté Imitující zbraně Poškozené hračky Drobné části a stavebnice malé předměty – u malých dětí Nevhodný materiál

Požadavky na hračky Hygienické Estetické Pedagogické

Funkce hraček Zdroj poznatků Motorický stimul Prostředek socializace Hračka jako: Zdroj poznatků Motorický stimul Prostředek socializace Funkce diagnostická Funkce terapeutická

Rozdělení hraček Hotové sériově vyrobené hračky lidového původu hračky vyrobené samotným dítětem Předměty denní potřeby Hračky vyrobené z různých materiálů, dle určitého návodu

Rozdělení hraček Polohotové stavebnice Hmoty stavební materiál

Postavení hračky v životě dítěte Mladší děti (3 – 4 roky) Podnět, motiv pro hru Starší děti (6 – 7 let) Prostředek pro hru

Zdroje: wooden-toys.cz kami.cz rodina.dama.cz dino.cz vasobchod.estranky.cz zbozi.kontaktyfirem.cz loskutak.nova.cz fakthracky.cz bydleni.idnes.cz i-darek.cz baby-cafe.cz

profimedia.cz maminko.cz spravy.pravda.sk hracky.eplzen.cz centrshop.cz ikup.cz deosum.com STODŮLKOVÁ, E., ZAPLETALOVÁ, E. Pedagogika pro střední školy. Beroun. Machart, 2011