Autor: Ing. Vladimíra Brumková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Advertisements

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Schweiz - Bilder Autor: Ing. Vladimíra Brumková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Essen und Trinken VY_32_INOVACE_02-26 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Schulsystem in Deutschland Autor: Mgr. Kostiuková N.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Feste und Bräuche in Tschechien Autor: N. Kostiuková.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Detusch mit Max Lektion 2. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_144_Essen und Trinken - základ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Übungen- Nebensätze.
Berlin - Quiz VY_32_INOVACE_02-28 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení na.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_34_Německý jazyk_lidské tělo Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_04 TÉMA: Násobení ČÍSLO.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
Autor: Ing. Vladimíra Brumková
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_14_IV_Z9_Argentina.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrický proud
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
Obst und Gemüse Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měsíční fáze
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – povrch
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Schulsystem in Deutschland
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
IM RESTAURANT ( k o m i k s )
Transkript prezentace:

Autor: Ing. Vladimíra Brumková Deutsche Küche Autor: Ing. Vladimíra Brumková

Tematický okruh Německy mluvící země Anotace Prezentace je určena pro názornější výuku o německé kuchyni a procvičení potřebné slovní zásoby Metodický pokyn Materiál obsahuje obrázky týkající se některých typických německých jídel. Úkolem studentů je přiřadit správný pojem.Prezentace dále obsahuje interaktivní procvičení slovní zásoby. Druh materiálu prezentace Datum tvorby 18.3.2013 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_Br1_12 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154

Was ist auf den Bildern? Bratwurst Currywurst Münchner Weißwurst Leipziger Allerei Berliner Pfannkuchen Schweinebraten Eintopf Eisbein Bratwurst Kaltschale EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154

Schwarzwälder Kirschtorte Was ist auf den Bildern? Eintopf Eisbein Berliner Pfannkuchen Döner Schwäbische Spätzle Sachertorte Berliner Pfannkuchen Obstkuchen Bohneneintopf Schwarzwälder Kirschtorte EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154

Verbinde die deutsche und tschechische Spalte die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl vařené brambory sekané maso švarcvaldský dort studená mísa svačina hrachová kaše višně marmeláda ovocný koláč švábské špecle berlínská palačinka nakrájená cibule červené zelí studená ovocná polévka řízek s omáčkou stánek rychlého občerstvení vepřové koleno opečená klobása s hranolky hustá hrachová polévka EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154

Gut gemacht oder noch einmal? stánek rychlého občerstvení berlínská palačinka hustá hrachová polévka švábské špecle sekané maso opečená klobása s hranolky řízek s omáčkou studená ovocná polévka višně vepřové koleno nakrájená cibule vařené brambory marmeláda svačina studená mísa ovocný koláč švarcvaldský dort hrachová kaše červené zelí die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154

Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia. cz [online]. [cit. 18. 3. 2013] Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Currywurst_%26_ Pommes_frites.jpg 2) AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Eisbein-2.jpg 3) DBENZHUSER. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sp%C3%A4tzle_mit_etwas_Butter.jpg 4) FUSSLKOPP. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Schwarzw%C3%A4lder_Kirschtorte.jpg EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154