Autor: Ing. Vladimíra Brumková Deutsche Küche Autor: Ing. Vladimíra Brumková
Tematický okruh Německy mluvící země Anotace Prezentace je určena pro názornější výuku o německé kuchyni a procvičení potřebné slovní zásoby Metodický pokyn Materiál obsahuje obrázky týkající se některých typických německých jídel. Úkolem studentů je přiřadit správný pojem.Prezentace dále obsahuje interaktivní procvičení slovní zásoby. Druh materiálu prezentace Datum tvorby 18.3.2013 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_Br1_12 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154
Was ist auf den Bildern? Bratwurst Currywurst Münchner Weißwurst Leipziger Allerei Berliner Pfannkuchen Schweinebraten Eintopf Eisbein Bratwurst Kaltschale EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154
Schwarzwälder Kirschtorte Was ist auf den Bildern? Eintopf Eisbein Berliner Pfannkuchen Döner Schwäbische Spätzle Sachertorte Berliner Pfannkuchen Obstkuchen Bohneneintopf Schwarzwälder Kirschtorte EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154
Verbinde die deutsche und tschechische Spalte die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl vařené brambory sekané maso švarcvaldský dort studená mísa svačina hrachová kaše višně marmeláda ovocný koláč švábské špecle berlínská palačinka nakrájená cibule červené zelí studená ovocná polévka řízek s omáčkou stánek rychlého občerstvení vepřové koleno opečená klobása s hranolky hustá hrachová polévka EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154
Gut gemacht oder noch einmal? stánek rychlého občerstvení berlínská palačinka hustá hrachová polévka švábské špecle sekané maso opečená klobása s hranolky řízek s omáčkou studená ovocná polévka višně vepřové koleno nakrájená cibule vařené brambory marmeláda svačina studená mísa ovocný koláč švarcvaldský dort hrachová kaše červené zelí die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154
Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia. cz [online]. [cit. 18. 3. 2013] Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Currywurst_%26_ Pommes_frites.jpg 2) AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Eisbein-2.jpg 3) DBENZHUSER. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sp%C3%A4tzle_mit_etwas_Butter.jpg 4) FUSSLKOPP. Wikipedia.cz [online]. [cit. 18.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Schwarzw%C3%A4lder_Kirschtorte.jpg EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154