ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_15_NJ_KOMMUNIKATION téma Kommunikation číslo projektuCZ.1.07/ /
Advertisements

Název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_18_NJ_SPRICHWÖRTER témaSprichwörter číslo projektuCZ.1.07/ /
Název školy ZŠ. J. E. P urkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor Mgr. Venuše Plášilová Název VY_32_INOVACE_43_NJ_VERBEN Téma VERBEN Číslo projektu.
Název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_06_NJ_EINKAUFEN témaEinkaufen číslo projektu CZ.1.07/ /
Název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_11_NJ_POMOCNESLOVESOSEIN téma Pomocné sloveso sein.
Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_01_NJ_FARBEN témaFarben číslo projektuCZ.1.07/ /
Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_24_NJ_HAUSTIERE témaHaustiere číslo.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_01_ Vzájemné působení těles Číslo projektu:
Obchod, trh Základy hospodaření.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Plánování ve školní tělesné výchově
MEIN ZIMMER Název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_47_F6
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 03_Soustava dýchací
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU 1 – Množiny – teorie
ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
VY_32_INOVACE_09_Činnost litosféry na Zemi Autor: Mgr. Milan Javůrek
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány
FAMILIENMITGLIEDER Název školy
ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola VY_32_INOVACE_03_NJ_WOHNEN
Na návštěvě u včelaře.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Seznámení se s technikou a příprava základního čtverce
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_77_PRV1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Má země Česká republika.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
SPEISEN ÜBUNGEN název školy
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
VY_32_ INOVACE_ 06_ ČESKÝ JAZYK 3
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola název školy ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_17_NJ_SCHWEIZERALPEN téma Schweizer Alpen číslo projektu CZ.1.07/1.04.00/21.2803

Anotace, metodika V této prezentaci určené 7. či 8. ročníkům se žáci dozvědí základní informace o Schweizer Alpen = švýcarských Alpách. Učitel jim promítne fotografie (některé z nich jsou doplněny stručným komentářem). Viehzucht – chov dobytka Jungfrau, Mönch und Eiger Matterhorn Furkapass – celkový pohled / ledovec Simplonpass Faulhorn / Ruinalta Sustenpass typisches Alpendorf alpská zubačka v galerii Na závěr prezentace jsou žáci vybídnuti k ústní interakci – mají shrnout poznatky z prezentace, doplnit o znalosti ze zeměpisu a připojit případně vlastní zkušenosti s pobytem v této německy mluvící zemi.

Viehzucht - chov dobytka Pro Švýcarsko je důležitý chov dobytka. z mléka se vyrábí velmi kvalitní švýcarské sýry, luxusní čokolády a jiné mléčné výrobky. Mléko i maso mají díky způsobu chovu jedinečnou chuť.

Jungfrau, Mönch und Eiger Švýcarské Alpy v podstatě celoročně lákají turisty nejen z Evropy k návštěvě. V zimě dominuje lyžování na prvotřídních sjezdovkách, v létě je oblíbená turistika. Jedním z nejvyhledávanějších cílů jsou dominanty na obrázku.

Matterhorn Matterhorn není sice nejvyšší horou Švýcarska, je však nejtypičtější a zároveň nejzobrazovanější (i pro svůj typický tvar), např. jako logo na řadě čokolád a pralinek.

Furkapass Alpy jsou známé svými krásnými průsmyky, zde vlevo celkový pohled na Furkapass, na který vede jedna z nejstrmějších a nejklikatějších cest, vpravo můžete vidět obrovský ledovec (miniaturní tečky na fotografii jsou lidé).

Simplonpass

Faulhorn / Ruinalta

Sustenpass

typisches Alpendorf Takto vypadají typické alpské vesničky – malebně zasazené do panenské přírody – jsou obklopeny lesy a horskými dominanty.

Úloha na závěr Stručně shrňte, co jste se o Švýcarsku a jeho Alpách z této prezentace dozvěděli Doplňte o poznatky ze zeměpisu – co ještě o Švýcarsku víte? Uveďte své vlastní zkušenosti s touto německy mluvící zemí.

Použitý materiál zdroje obrázků : vlastní

Shrnutí práce s materiálem, užití v hodině Žáci s učebním materiálem pracovali se zájmem, zaujaly je fotografie Alp i komentáře, které jim pomohli virtuelně proniknout do tohoto horského života. Se zadanými úkoly se vypořádali snadno a někteří žáci dokonce dodali své vlastní zkušenosti s touto zemí.