Dokument KAP MSK - obsah

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Akční plán podpory odborného vzdělávání stav realizace k
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
Jaké je místo knihovny ve vzdělávacím procesu vysoké školy? Hana Landová SIC ČZU v Praze Celostátní porada vysokoškolských knihoven a 10. listopadu.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Informační a poradenské centrum ZČU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Aktuální informace o KAP a MAP
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Náměty pro činnost Národního fóra
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Průběh čerpání - Šablony pro SŠ/VOŠ I..
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Inovace VOV informace o projektu
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Transkript prezentace:

KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_002/0000006 Rozvoj škol jako center dalšího profesního vzdělávání Ing. Marie Chlebusová 6. 3. 2017

Dokument KAP MSK - obsah O čem budeme hovořit Dokument KAP MSK - obsah Rozvoj škol jako center dalšího profesního vzdělávání Obecná priorita a obecný cíl Dílčí cíle a činnosti k jejich splnění

Co obsahuje dokument KAP MSK Analytická část (Analýza potřeb v území, Analýza potřeb škol) Stanovení priorit – Prioritizace potřeb Návrh řešení - Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje Rámec pro podporu infrastruktury a investic

Rozvoj škol jako center dalšího profesního vzdělávání Obecná priorita: Podpora dalšího vzdělávání ve školách (Rozvoj škol jako center DPV) Obecný cíl: V kraji bude podporováno využívání volných kapacit středních škol k poskytování dalšího vzdělávání a rozvíjení činností škol jako center dalšího profesního vzdělávání s důrazem na kvalitu vzdělávání

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Zajistit profesionalitu a kvalitu lektorů prostřednictvím jejich vzdělávání; využívat získání profesní kvalifikace NSK „Lektor dalšího vzdělávání“ Vzdělávání pedagogických pracovníků jako lektorů dalšího vzdělávání. Odborné vzdělávání PP jako lektorů (např. technologie, obsluha strojů). PP získá profesní kvalifikaci „Lektor dalšího vzdělávání“.

Činnosti ke splnění dílčího cíle…pokud budou příslušné výzvy…  Činnosti (aktivity) Předpoklady realizace Zapojené subjekty Termín E 1.1.1 Realizace projektů pro SŠ/VOŠ zaměřených na vzdělávání PP jako lektorů dalšího vzdělávání Projekty zjednodušených forem vykazování příp. další projekty ESF pro školy/školská zařízení Vyhlášení odpovídající výzvy Zájem školy o příslušné výzvy SŠ, VOŠ, KVIC, vzdělávací instituce, zaměstnavatelé, profesní spolky/asociace, HK V závislosti na termínu výzvy E 1.1.2 Realizace projektů pro SŠ/VOŠ zaměřených na odborné vzdělávání PP E 1.1.3 Realizace krajského projektu zaměřeného na vzdělávání PP v oblasti DV Zájem škol o zapojení do projektu

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Rozvíjet spolupráci mezi partnery v území - školami a dalšími sociálními partnery v oblasti DV Stáže lektorů/PP ve firmách. Zapojení odborníků z praxe (mimoškolního prostředí) jako lektorů. Spolupráce v oblasti zaměření a obsahu odborného vzdělávání dospělých. Finanční prostředky na kvalitní materiál (spotřební materiál pro výuku). Nastavení systému komunikace a setkávání, síťování škol, např. pro sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe.

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Zajistit rozmanitost nabídky DV v návaznosti na požadavky trhu práce, prostupnost dalšího a počátečního vzdělávání, profesních a úplných kvalifikací Tvorba či aktualizace vzdělávacích materiálů pro výuku i lektory, příp. realizace vzdělávání dospělých s využitím vytvořených vzdělávacích materiálů. Získání autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb. Tvorba zadání pro zkoušku z profesní kvalifikace. Propojení kvalifikací NSK do ŠVP. Tvorba a využívání vstupní diagnostiky profesních kompetencí účastníků DV/zájemců o profesní kvalifikace. Příprava a předložení nabídky pro výběrové řízení (např. na rekvalifikace).

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Stimulovat poptávku a motivaci občanů k účasti v DV (s ohledem na nízko kvalifikované a sociálně znevýhodněné občany a na seniory/starší občany) Monitoring trhu DV a tvorba akčního plánu zaměřeného na marketingové aktivity k propagaci DV. Příprava a realizace marketingových aktivit zaměřených na propagaci DV, na informovanost a propagaci systému uznávání (NSK). Příprava, příp. realizace aktivit k motivaci občanů k účasti v dalším vzdělávání s ohledem na nízko kvalifikované a sociálně znevýhodněné občany a na seniory/starší občany.

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Zvýšit jazykovou úroveň a dostupnost jazykového vzdělávání dospělých s akcentem na anglický jazyk a kvalitu výuky Tvorba či aktualizace vzdělávacích materiálů pro jazykové vzdělávání dospělých a realizace jazykových vzdělávacích kurzů pro dospělé s akcentem na anglický jazyk. Tvorba či aktualizace výukových materiálů pro lektory jazykového vzdělávání dospělých. Zapojení rodilých mluvčích jako lektorů v jazykových kurzech pro dospělé. Jazykové vzdělávání PP - lektorů dalšího vzdělávání.

Dílčí cíl a činnosti k jeho splnění Dosáhnout obnovy vybavení, příp. infrastruktury pro DV (modernizace vybavení a prostor) Realizace projektu na zlepšení vybavení učeben teoretické výuky, dílen pro odborný výcvik, příp. modernizaci prostor (stavební úpravy a rekonstrukce) pro DV.

DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJI PŘÍJEMNÝ DEN