Muzeum Josefa Hyláka v radnicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Advertisements

„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Typologie muzeí VIII. běh Školy muzejní propedeutiky
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,

Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
HISTORICKÉ PRAMENY A JEJICH UCHOVÁVÁNÍ
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Regionální literatura v muzejních knihovnách. Česká Lípa, 8. září Základní dokumenty Zákon č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy Novelizace.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Petr Salamon.  Jaké individuální životní motivy způsobily, že se brněnští environmentalisté vydali tímto směrem?  V rámci druhé otázky jsem se snažil.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
statutární náměstkyně hejtmana
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
T-expedice a kurzy NVD Mgr. Pavel Rušar.
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Grombířová Veronika Šimková Nikol Trnčáková Kristýna
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Transkript prezentace:

Muzeum Josefa Hyláka v radnicích Regionální partner T-Expedice Muzeum Josefa Hyláka v radnicích

MĚSTO RADNICE Město v Plzeňském kraji 30 km severovýchodně od Plzně směr Praha Centrum Mikroregionu Radnicko V současnosti cca 1 700 obyvatel Zřizovatel Muzea Josefa Hyláka

Muzeum JOSEFA HYLÁKA Založeno v roce 1892 jako nejstarší muzeum v okrese Rokycany Regionální vlastivědné muzeum se zaměřením na vybrané aspekty historie města a regionu (hornictví, paleontologie, národní obrození, osobnosti regionu, etnografie) Široký sbírkový fond s dokumentací přístupný badatelům

SPOLUPRÁCE S TALNETEM Regionální partner T-Expedice „TIS“ 2013 Regionální partner a účastník T-Expedice „MARTAGON“ 2014

T-Expedice „tis“ 2013 Konzultace a koordinace regionálních aktivit expedice Příprava a poskytnutí muzejních sbírek antropologické sekci Spolupráce v průběhu badatelských aktivit Přístup do muzejní knihovny Mediální prezentace expedice

Novinový článek o expedici Antropologické sbírky Muzea Novinový článek o expedici T-EXPEDICE „TIS“ 2013

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ TISU ČERVENÉHO ŽÁKY ZŠ RADNICE – DAR t-EXPEDICE „tis“ 2013 Zahrada Muzea Josefa Hyláka – září 2013

T-EXPEDICE „MARTAGON“ 2014 Účast v historicko-genealogické sekci expedice Vytvoření zázemí v budově muzea (kancelář s výpočetní technikou, badatelna, přístup do depozitářů) Zprostředkování lokálních badatelských aktivit (matrika, hřbitov, rozhovory z pamětníky) Mediální pokrytí expedice

T-expedice „martagon“ 2014 Práce genealogické sekce Zázemí muzea T-expedice „martagon“ 2014

Novinový článek o expedici Rokycanský deník – srpen 2014

Aktivitiy navazující na t-expedici 2014 Fingalův večer (Radnice, říjen 2014) – literární večer spojený s prezentací výstupů T-Expedice radnické veřejnosti Třídění Fingalovy knihovny (Radnice, listopad 2014) – popsání a uspořádání muzejního depozitáře s knihovnou Petra Fingala členy genealogické sekce

Aktivity navazující na T-expedici 2014 Fingalův večer Třídění fingalovy knihovny Aktivity navazující na T-expedici 2014

Další možnosti spolupráce s muzeem Prostory pro konferenční, prezentační a badatelské aktivity Výstavní síně a technické zázemí pro prezentaci výstupů expedic a dalších aktivit Sbírkový fond, archiv, knihovna a doprovodná dokumentace muzea k dispozici badatelům Zprostředkování spolupráce s lokálními a regionálními partnery

Možné aktivity v muzeu Jednorázové expediční badatelské aktivity Dlouhodobá spolupráce v podobě zájmových kroužků a dalších vzdělávacích aktivit mládeže Prostředí pro projektovou výuku Konzultace či spolupráce na realizaci studentských prací (seminárních, akademických)

Aktuální okruhy zájmu muzea Systematizace podsbírek sbírkového fondu muzea (archeologie, paleontologie, numismatika, sbírky archivní a knihovní povahy aj.) Badatelská aktivita ve vybraných oblastech zájmu (průmyslová historie, pivovarnictví, vybrané kapitoly dějin města, příroda regionu) Výstavní činnost

Stále je na čem pracovat… Depozitář Muzea Josefa Hyláka, 17. prosince 2014

Mgr. Martin Caletka, ředitel muzea Děkuji za pozornost!