Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
SINGLE EUROPEAN SKY INDUSTRY CONSULTATION BODY Mgr. Richard Klíma KŘ/vOK.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Airspace Management Jeneč 2014 Ivan Beneš Oddělení ASM.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Restorativní justice - podpora a poradenství obětem trestných činů
SINGLE EUROPEAN SKY FUNKČNÍ BLOKY VZDUŠNÉHO PROSTORU Mgr. Richard Klíma KŘ/VOK.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2013 Generální ředitel 30. října 2013 IATCC PRAHA XI. ročník jednání s leteckými dopravci.
ÚSMP / VMKMartin Podešva Benchmarking ANS JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR, s. p. IATCC,
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Šance a rizika PPP: Problematika kombinování evropských peněz a PPP 19. září 2007, Praha, Filip Drapák.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
European High Power Laser Energy Research facility Projekt z ESFRI Roadmap (kapitola Energie), vybrán EK k financování Přípravné fáze v rámci RP7 Koordinátor:
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Ing. Helena Vojíková.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
SQS Vláknová optika s.r.o. Tel.: Fax : Zdeněk Švitorka SQS Vláknová.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2015 Generální ředitel 10. listopadu 2015 PRAHA 13. ročník jednání s leteckými dopravci.
Ing. Pavel Janda FAB CE - Funkční blok vzdušného prostoru v regionu střední Evropy 1 Útvar strategie a manažerské podpory XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
ÚSMP / MKMartin Podešva Monitoring plnění výkonnostního plánu XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR,
Ředitel útvaru strategie a manažerské podporyIng. Luboš Hlinovský, MBA Cenová politika ŘLP ČR, s. p. XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
1 H2020 Smart, green and integrated transport Zoltan Horvath Intelligent Transport System Department, Space activities and R&D Evropská podpora výzkumu.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Útvar strategie a manažerské podporyIng. Lukáš Řezníček Informace o Programu SESAR XIII. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Individuální projekt OP VVV
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Charakteristika a nástroje
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
PROFESNÍ INŽENÝR NOSITEL TECHNICKÝCH INOVACÍ
TTnet (Training of Trainers Network)
RESOLVE - Sustainable mobility and the transition to a low-carbon retailing economy“ Aleš Trnka Project manager 1 st of August, 2017.
Free Route Airspace Prague
Regulace výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Free Route Airspace Prague
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Koncepce Free Route ve FIR Praha
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Petr Šváb, Ministry of Transport (CZ) 29/5/2019 Sofia
Transkript prezentace:

Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR XIV. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ LETECKÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP ČR, s. p. IATCC, 26. října 2016 Ing. Lukáš Řezníček, ÚSMP

Obsah prezentace Co je SESAR? SESAR 2020 SESAR Deployment Základní informace o programu SESAR 2020 Zapojení ŘLP SESAR Deployment Základní informace o programu SESAR Deployment

Co je SESAR? SESAR = Single European Sky ATM Research Definition Phase Technologický pilíř iniciativy SES (Sigle European Sky) Cílem je vývoj a zavádění nových technologií a postupů pro zefektivnění ATM Program spolufinancovaný ze zdrojů Evropské komise Program SESAR složen ze 3 fází: Definition Phase Development Phase Deployment Phase 2003 – 2008 2008 – 2020+ 2014 – 2020+ SESAR Deployment Programme ATM Master Plan ATM Master Plan updates SESAR 1 SESAR 2020

SESAR 2020

SESAR 2020 – Základní informace o programu (1/2) Zaměřeno na výzkum a vývoj nových technologií v souladu s požadavky ATM Master Plan SESAR Joint Undertaking (SJU) Nařízením EK pověřeno dohledem nad zmíněnými aktivitami „Public Private Partnership“, jehož členy jsou zástupci ANSP, letišť i průmyslu ŘLP ČR je součástí SJU jako člen Konsorcia B4 spolu se zástupci ANSP Polska, Slovenska a Litvy. Finanční podpora EK Horizon 2020 Calls for Tender Až 70 % spolufinancování výzkumných a vývojových projektů

SESAR 2020 – Základní informace o programu (2/2) Program SESAR 2020 se na nižších úrovních dělí následovně: „Klíčový prvek“ (Key Feature) Projekt Řešení (Solution) Provozní zlepšení (dle ATM Master Plan) Zapojení ŘLP ČR: ŘLP ČR se spolu s dalšími partnery SJU podílí na 13 řešeních v rámci 8 projektů

SESAR 2020 – projekty s účastí ŘLP

SESAR Deployment

SESAR Deployment – základní informace Právní rámec Nařízení EK o „Pilot Common Project (PCP)“ definující 6 AF (ATM Functionalities) Kdo, co, kde, kdy se má zavádět Týká se především ANSP, Airlines, Airports (+ dalších včetně MIL) SESAR Deployment Manager (SDM) Pověřen EK k zajištění včasného, synchronizovaného a koordinovaného zavádění implementačních projektů SESAR Deployment Programme – jeden z hlavních nástrojů popisující jak zavádět Finanční podpora EK INEA CEF Call 2014 / 2015 / 2016 Až 50% (85%) spolufinancování implementačních projektů

Role SDM v procesu spolufinancování Policy level + INEA* Management level Implementation Partners Implementation level Implementation Project 1 Implementation Project 2 Implementation Project N ............. * INEA – Innovation and Networks Executive Agency

SESAR Deployment – zapojení ŘLP ČR Zapojení ŘLP ČR na úrovni implementačního partnera v rámci: Společných projektů FAB CE Společných projektů s partnery (ECTL, DFS, ČHMÚ, …) Individuálních projektů INEA CEF Call 2014: 1 projekt (koordinován s SDM) INEA CEF Call 2015: 9 projektů (koordinováno s SDM) 1 projekt (přímo s INEA) INEA CEF Call 2016: 4 projekty (zatím v procesu přípravy přihlášek)

SESAR Deployment – projekty s účastí ŘLP ČR INEA CEF Call 2014: Free Route Airspace from the Black Forest to the Black Sea INEA CEF Call 2015: AMAN LOWW initial Extended AMAN in Czech airspace Flexible ASM and Free Route Free Route implementation into ATM system of ANS CR Traffic Complexity Tools Stakeholders contribution for the procurement and deployment of NewPENS Aeronautical Information Distribution Service AIM Deployment Toolkit Meteorological Information Exchange Service Deployment of harmonised and interoperable high Performance European Surveillance System

Děkuji za pozornost www.rlp.cz