statutární náměstkyně hejtmana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Spolupráce s mikroregiony
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JAZYKOVÉ MUTACE WEBU : česká, anglická, německá, polská s možností přidání dalších jazykových mutací Cílem tohoto internetového portálu.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Podpora kulturních památek z evropských a národních zdrojů v gesci Ministerstva pro místní rozvoj PRAHA.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
 Multimediální prezentace  Portály  Film  Spoty  Propagační materiály  Veletrhy, prezentační akce  Printová prezentace  Křehká krása, vybroušená.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Národní dotační programy
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Malá muzea a jejich význam pro region
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
pro památky v IROP Zhodnocení výzev Rostislav Mazal
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
Změny v soutěži Vesnice roku
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

statutární náměstkyně hejtmana PhDr. Hana Maierová statutární náměstkyně hejtmana Resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury

novou soutěž „Nejlepší knihovna Libereckého kraje“ Oddělení kultury Co se podařilo: Přestěhovat Oblastní galerii v Liberci do nových prostor Lázní a slavnostně ji otevřít – návštěvnost se ztrojnásobila! Realizovali jsme 1. etapu modernizace Severočeského muzea v Liberci Z rozpočtu Libereckého kraje jsme zajistili 2,79 mil. Kč na důležité kulturní akce a postupové přehlídky Zahájili jsme opravu střechy Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě Společně s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci jsme vyhlásili novou soutěž „Nejlepší knihovna Libereckého kraje“

Oddělení kultury Na čem pracujeme: Připravujeme modernizaci expozic třech krajských muzeí: Severočeské muzeum v Liberci – celková modernizace expozic včetně depozitáře v Jablonci n. N. Muzeum Českého ráje v Turnově – expozice horolezectví Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě - celková modernizace expozic, objektu kláštera, včetně depozitářů Pokračuje oprava střechy Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Co nabízíme městům a obcím: Oddělení kultury Co nabízíme městům a obcím: Získání finančních prostředků z Dotačního fondu Libereckého kraje - podprogram 7.1Kulturní aktivity v Libereckém kraji Celková alokace 500 tis. Kč Získat lze až 40 tis. Kč Vypsání výzvy – únor 2015 Více na: http://kultura.kraj-lbc.cz/dotacni-programy-resortu- /71-kulturni-aktivity-v-libereckem-kraji

Oddělení památkové péče Co se podařilo: Spolupracovali jsme na přípravě a realizaci Dnů lidové architektury v Libereckém kraji a Dne otevřeného podstávkového domu. Na čem pracujeme: Pokračujeme v jednáních s dotčenými subjekty s cílem zapsat Ještěd na seznam Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Budeme spolupracovat na Dni otevřeného podstávkového domu s německými pořadateli a na přípravě publikace o lidových stavbách a stavitelství v Libereckém kraji.

Oddělení památkové péče Co nabízíme městům a obcím: Získání finančních prostředků z Dotačního fondu Libereckého kraje - podprogramy: 7.2 Záchrana a obnova kulturních památek v Libereckém kraji Celková alokace 4 mil. Kč Získat lze až 200 tis. Kč 7.3 Stavebně historický průzkum Celková alokace 300 tis. Kč Získat lze až 60 tis. Kč 7.4 Archeologie Celková alokace 400 tis. Kč Vypsání výzev – únor 2015 Více na: http://kultura.kraj-lbc.cz/dotacni-programy-resortu- Komplexní poradenství v oblasti památkové péče

Oddělení cestovního ruchu Co se podařilo: Získali jsme 3. místo za výstavní expozici na největším veletrhu cestovního ruchu v ČR Holiday World v Praze Zúčastnili jsme se veletrhů cestovního ruchu nejen v České republice, ale i v zahraničí (např. v Německu, Polsku, Nizozemsku nebo na Slovensku) Na úspěšném turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz jsme překročili hranici 5 tisíc návštěvníků za den Pořídili jsme mobilního turistického průvodce Propagovali Liberecký kraj, letos na téma „Po stopách letokruhů“ s podporou venkovské turistiky, lidové architektury a regionálních výrobků S ohledem na přesah turistických regionů jsme uzavřeli memoranda o spolupráci s Královéhradeckým, Středočeským a Ústeckým krajem Částkou 1,5 mil. Kč jsme podpořili činnost organizací v cestovním ruchu Připravili jsme Oslavy Ještědu a podíleli se na organizaci Krajských slavností v Liberci a veletrhu Euroregion Tour 2014

Oddělení cestovního ruchu Na čem pracujeme: Zahájíme práce na pokračování turistické magistrály „Hřebenovky“ Zmapujeme Liberecký kraj z pohledu filmové a bezbariérové turistiky Turistický portál www.liberecky-kraj.cz dostane „nový kabát“ vycházející vstříc občanovi

Oddělení cestovního ruchu Co nabízíme městům a obcím: Propagaci měst a obcí na tuzemských i zahraničních veletrzích Zveřejnění kulturních akcí a turistických atraktivit na turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz Komplexní poradenství v oblasti cestovního ruchu