Věcné autority v roce 2016 Marie.Balikova@nkp.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady:3tematický.
Advertisements

Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Hromadná korespondence 1 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Právo sociálního zabezpečení Důchodové pojištění.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Seriály v Souborném katalogu ČR Knihovny současnosti Seč 2004 Danuše Vyorálková.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Úvod do databází MS Access (1).
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Internet.
Úřad práce České republiky
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Soubor věcných autorit (SVA) 2. část
Projekt 1 Databázové systémy I
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
EIZ - bilance Profesionální informační zdroje
DOKUMENTACE ANEB CO CHCETE ZLEPŠIT
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Zpráva o uplatňování ÚP
Kvalitativní výzkum Vybrané otázky: Proč kvalitativní výzkum?
ÚAPk Aktualizace 2013.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
Jak zahájit spolupráci
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Databáze MS ACCESS 2010.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
VIKMA05 Organizace znalostí
Formální úprava rešerše
Gymnasium Jižní Město Praha
Novinky v Záznamníku učitele
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Katastr nemovitostí (KNEM)
Národní Technická Knihovna
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Digitální učební materiál
Informatika pro ekonomy přednáška 8
METODIKA POUŽITÍ KRITÉRIÍ PŘI ZUŽOVÁNÍ POČTU LOKALIT RNDr
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Jak zahájit spolupráci
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Nový program REZZO1NotationAdmin
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
OECD iLibrary Mgr. Alena Filipová
Analýza komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností v systému běžných základních škol Mgr. Veronika Girglová.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Věcné autority v roce 2016 Marie.Balikova@nkp.cz

Seminář účastníků SK ČR Obsah Úkol vyplývající z jednání skupiny SKČR SKČR bude hledat další možnosti zpětného obohacování záznamů o údaje věcného zpracování – hledáme stávající výsledky – obohaceno cca 15 00 BIB záznamů individuálním zpracováním, do konce 2016 plánováno 18 000 další možnosti (dávkového zpracování BIB záznamů) testujeme, prozatímní výsledky slibné Databáze České MDT online Databáze věcných autorit Geografické autority Tematické autority Konspektové schéma Aktualizace Seminář účastníků SK ČR

Databáze České MDT online umožňuje  vyhledávání, prohlížení, analýzu, validaci a tvorbu notací MDT  vyhledávání a zobrazení i zrušených notací MDT kontinuální vývoj aktualizace a překlad Index volně dostupná pod registrací, která je monitorovaná přihlášeno 840 uživatelů Seminář účastníků SK ČR

Seminář účastníků SK ČR Registrace - problémy Seminář účastníků SK ČR

Seminář účastníků SK ČR

Databáze věcných autorit Řízený a měnitelný abecedně uspořádaný soubor věcných selekčních údajů – tematických, geografických a formálních termínů, mezi nimiž jsou vyjádřeny základní sémantické vztahy (ekvivalence, hierarchie, asociace) a který je určen ke zpracování a vyhledávání dokumentů a informací v nich obsažených Seminář účastníků SK ČR

Databáze věcných autorit – kooperace - geografické autority možnost posílat návrhy pomocí www formuláře obnovena podmínky oznámení o zamýšlené kooperaci školení v září 2016 proškoleno 75 katalogizátorů změna v přihlašovacích údajích sigla heslo individuální pro každou instituci oznámení o kooperaci + siglu knihovny + heslo obsahující 6 znaků poslat na adresu Marie.Balikova@nkp.cz Seminář účastníků SK ČR

Změna v přihlašovacích údajích Sigla instituce Individuální heslo (jedno) pro každou instituci Seminář účastníků SK ČR

Geografické autority - integrace regionálně stratigrafických termínů Regionální geologie je vědní obor, který využívá komplexního studia zemské kůry k jejímu členění do určitých územních jednotek, uvnitř kterých má horninové prostředí stejný či podobný vývoj (způsob vzniku a jeho další utváření). Pro každou jednotku je pak charakteristický určitý soubor hornin, stratigrafické zařazení, tektonika, hydrogeologické podmínky a geomorfologie. Výsledkem regionálně geologického výzkumu je mapa, rozčleňující určité území do geologických jednotek a textová dokumentace, popisující studované území http://geotech.fce.vutbr.cz/studium/geologie/skripta/REGGEOL.htm Seminář účastníků SK ČR

Databáze věcných autorit – kooperace - tematické autority oznámení o zamýšlené kooperaci školení návrhy formou tabulky v Excelu změna – každý údaj se zapisuje do samostatné buňky v příslušném sloupci Seminář účastníků SK ČR

Konspektové schéma – aktualizace 2016_1 Seminář účastníků SK ČR

Konspektové schéma – aktualizace 2016_2 Seminář účastníků SK ČR

Seminář účastníků SK ČR Doplnění vysvětlujících poznámek u Předmětových kategorií a skupin Konspektu Poskytnout potřebné informace o organizaci informačních zdrojů v rámci Konspektového schématu v prostředí online i pro laického uživatele, např. v aplikacích Tematická mapa fondů Tematické vyhledávání – Tematické autority online Faseta Obor v rámci CPK Seminář účastníků SK ČR

Příklad definice v Předmětové kategorii Antropologie, etnografie Seminář účastníků SK ČR

Příklad definice skupin Konspektu Seminář účastníků SK ČR

Seminář účastníků SK ČR Úkoly pro rok 2017 Předložit ověřené metody zpětného doplňování údajů věcného zpřístupnění na bázi individuálního zpracování BIB záznamů dávkového zpracování BIB záznamů vyžadujících shodný typ zpřístupňujících údajů Ověřené na signifikantním vzorku dat Děkuji za pozornost Marie.Balikova@nkp.cz Seminář účastníků SK ČR