Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Organizační struktura
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
ZKUŠENOSTI S CHEMICKOU OLYMPIÁDOU VE STŘEDOČEESKÉM KRAJI 1979 – 2013
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Jazykové vzdělávání na SŠŽTS Šumperk 2015/2016. Které cizí jazyky se žáci učí? Anglický jazyk Německý jazyk.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Mgr. et Mgr. Veronika Víchová Mgr. Hana Navrátilová
Science talent Ostrava
Organizační struktura
Při technické univerzitě v Liberci
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2016, 2015, 2014, 2013 a 2012 – z rozpočtu Plzeňského kraje 2010 a 2011 - z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky (OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost)

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz CÍL PROJEKTU Podporovat a rozvíjet znalosti a dovednosti nadaných žáků z Plzeňského kraje v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových, uměleckých a řemeslných (a jejich pedagogů). CÍLOVÁ SKUPINA Žáci mimořádně nadaní – účastníci krajských kol předmětových a uměleckých soutěží (matematika, fyzika, chemie, biologie, zeměpis, dějepis, cizí jazyky - angličtina, francouzština, němčina) a soutěží pro žáky ZUŠ (2016 - hra na dechové a el. klávesové nástroje, akordeon), řemeslných oborů (truhláři, obr. kovů, strojní mechanici, automechanici, elektrikáři). Pedagogičtí pracovníci, kteří připravují žáky na soutěže. 2

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz FORMA PODPORY TÝDENNÍ KEMPY PRO TALENTY (a JEJICH PEDAGOGY) PROGRAM celodenní dle svého zaměření přednášky, praktická cvičení a měření, terénní šetření, exkurze doprovodný program – deskové hry, sport testování žáků (IQ a další) zhodnocení kvality formou dotazníků 3

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz ČASOVÁ A MÍSTNÍ REALIZACE AKTIVIT 30. května – 3. června – automechanici v Plzni 20. - 23. června – řemeslné obory (dřevo, kovovýroba) v Tachově 27. – 30. června – elektromechanici v Plzni 22. - 26. SRPNA – HLAVNÍ SKUPINA v PLZNI 29. srpna - 2. září – fyzika, astronomie v Plzni ubytování a stravování (polopenze) na SOUE (Vejprnická 56) obědy v místě výuky a výjezdů 4

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz VÝVOJ POČTU ÚČASTNÍKŮ KEMPŮ A KURZŮ V LETECH 2010 – 2016 rok 2016 - 229 osob rok 2015 - 220 osob rok 2014 - 211 osob rok 2013 – 210 osob rok 2012 – 194 osob rok 2011 – 226 osob rok 2010 – 126 osob CELKEM 1.416 ÚČASTNÍKŮ 5

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz POČTY ÚČASTNÍKŮ KEMPŮ A KURZŮ – 2016 Kempy přírodovědných oborů – celkem 82 účastníků Kempy společenskovědních oborů - celkem 33 účastníků Jazykové kempy – celkem 16 účastníků Letní hudební kurzy – celkem 48 účastníků Řemeslné kempy – celkem 50 účastníků CELKEM: 229 OSOB 6

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz FINANČNÍ NÁKLADY ubytování a celodenní stravování pronájmy výukových prostor studijní materiály doprava na doprovodné akce, vstupné jízdné žáků a pedagogů profil nadaného žáka, testování lektorné + tvorba sborníků z kempů úrazové pojištění žáků 7

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz TESTOVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ V ROCE 2016   intelektové schopnosti schopnosti koncentrace pozornosti paměť tvořivé myšlení  rysy osobnosti druhy učebních stylů (preferované a vhodné) anamnestický dotazník písemné individuální zprávy o výsledcích s doporučením rozvoje každého testovaného žáka 8

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz HODNOCENÍ KEMPŮ ÚČASTNÍKY V ROCE 2016 1 2 3 4 5 Jak celkově hodnotíš kemp/kurz? 80 % 18 % 2 % 1 % 0 % Jak hodnotíš výkon odborných lektorů? 94 % 5 % Jak hodnotíš úroveň stravování? 43 % 12 % Jak hodnotíš úroveň ubytování? 47 % 10 % ANO NE Naplnil kemp/kurz tvoje očekávání? 95 % 5 % Doporučil/a bys kemp/kurz svým kamarádům? 93 % 7 % Měl/a bys zájem o kemp/kurz i v příštím roce? Získal/a jsi nové znalosti a dovednosti? 97 % 3 % 9

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY KEMPŮ cíl: rozšířit pohled na problematiku nadaných žáků a studentů po skončení kempů v první vlně se výzkum zaměřuje na absolventy kempů a kurzů v roce 2010 až 2012 dotazník je anonymní souhrnné výsledky na podzim letošního roku  10

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz Reakce účastnice: „ Jsem velmi vděčná za možnost účastnit se jazykového kempu - němčina a poslední rok výjimečně dějepis. První ročník ve mně vyvolal velmi silné emoce a ovlivnil mě (skutečně nepřeháním!) po zbytek mého života. Ukázali jste mi nový styl výuky, byla jsem v kruhu podporujících lidí, s některými jsem v kontaktu dodnes. Celá harmonická souhra a příjemná atmosféra mě naučila si více v oboru věřit. V jazyku jsme našla ještě větší zalíbení a díky vaší podpoře jsem začala již jako sedmnáctiletá vést vzdělávací semináře pro mladé z Čech a Německa. Zde jsem prohloubila svou jazykovou znalost a po úspěšném složení maturity jsem se vydala přes větší až velké překážky do Německa. Sice jsem byla přijatá v Plzni na FF i PF, ale po krátkém setrvání na ZČU jsem to vyhodnotila jako nedostačující výzvu. Jenomže mě na školu v Německu nemohli vzít. Česká maturita z angličtiny není srovnatelná s německou a musela jsem si dodělat certifikát. Časově se to však již nestíhalo, a tak jsem si vzala rok "volna". Certifikáty jsem si dodělala (jak angličtinu, tak němčinu), přestěhovala se a vydělávám si vedením seminářům. Nebylo to jednoduché, ale teď mám konečně krásné vyhlídky a snad všechno klapne. V obdobných projektech vidím neuvěřitelný smysl a skutečně pomáhá lidem, kteří o to stojí a rádi dělají něco nad svůj rámec povinností...“ 11

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz ÚSPĚCHY ŽÁKŮ V MEZINÁRODNÍCH KOLECH SOUTĚŽÍ 2011 - historický úspěch pro Plzeňský kraj - pět medailí z mezinárodních přírodovědných olympiád (tři stříbrné a dvě bronzové) 2016 Stříbrnou medaili z Přírodovědné olympiády zemí EU získala žákyně Masarykova gymnázia v Plzni Miroslava Novoveská. EUSO (European Union Science Olympiad) je soutěž určená pro tříčlenné týmy středoškoláků. Počet členů v soutěžním týmu je odvozen od tří základních přírodovědných disciplín - biologie, chemie a fyziky. Mezinárodní soutěž proběhla v termínu 7. - 14. května 2016 v Estonsku. Miroslava Novoveská řešila chemickou část týmové soutěže. Je účastnicí letošního Chemického kempu. Loni absolvovala Dějepisný kemp. 12

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz ÚSPĚCHY ŽÁKŮ V CELOSTÁTNÍCH KOLECH SOUTĚŽÍ - 2016 Pavel Kůs z Gymnázia J. Š. Baara v Domažlicích obsadil 3. místo v ústředním kole Astronomické olympiády, kategorie AB. Pavel je několikanásobným účastníkem přírodovědných kempů. Druhé místo v národním kole literární části soutěže Evropa ve škole získala žákyně plzeňské Konzervatoře a účastnice loňského i letošního Kempu českého jazyka Šárka Kučerová.  Druhé místo v celorepublikové soutěži věnované holocaustu s názvem Daniel vybojovala žákyně plzeňské Konzervatoře Michaela Augustinová, třetí místo pak obsadily Karolína Kahounová z Církevního gymnázia a Anna Satoriová z Gymnázia v Sušici. Všechny tři jsou loňskými úspěšnými účastnicemi Kempu českého jazyka. S Michaelou a Karolínou jsme se potkali také letos. 13

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz ÚSPĚCHY ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH Soutěž Gymnazista roku 2016 Klání celkem 26 žáků gymnázií Plzeňského kraje se uskutečnilo 23. března 2016. Vědomostní kvíz prověřil znalosti soutěžících 120 otázkami z oblasti přírodních a společenských věd i všeobecného přehledu. V těžké konkurenci zvítězil účastník Dějepisného a Zeměpisného kempu určeného pro talentované žáky, Petr Hladík, z Masarykova gymnázia v Plzni. Mezi školami nominovanými účastníky do této soutěže bylo také mnoho absolventů odborných kempů a kurzů konaných v předešlých letech. 14

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji www.podporatalentu.cz NÁVŠTĚVA MINISTRYNĚ ŠKOLSTVÍ NA KEMPECH 15