Irský tinker.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KERRY HILL.
Advertisements

Dorado (Koryféna velká)
KAMERUNSKÁ OVCE.
Jack russel teriér.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Lichokopytníci.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
Anakonda Velká.
Čeleď: Šelmy kočkovité
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
Slovenský kopov.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Fríský kůň Pochází z Holandska Je velký cm Je vždy vraník
Shire horse Presentation by © Kristýnka
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Etologie aneb na počátku byl …. … kůň … nebo spíše liška ? Hyracotherium (dříve eohippus) Hyracotherium (dříve eohippus) 40 cm 40 cm Severní Amerika.
Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Japonskočínští bojovníci
Mgr .Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Ledňáček říční.
Ran č Kocanda N ě co málo o našich koních Klisna IRMA - narozena je zástupcem Fríského kon ě. Klisna LUNA - narozena 1.
Fríský kůň Březen 2008 Březen Původ a historie:  Tradiční oblasti chovu fríských koní je Frísko na severu Nizozemí. Ačkoli nebyli chováni na rozsáhlém.
KONĚ Vše co nich víme -plemena koní -jejich chov ,povaha koní
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Krajta Královská Python Regius.
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Kivi hnědý.
Lucie Gabryšová Michael Sekyra
Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl. Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí.
PLEMENA KONÍ domestikační centrum oblast západní Evropy.
Presentation by © Kristýnka
PLEMENA KONÍ.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová LITERÁRNÍ STYLY.
Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
KŮŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Koně Arabský plnokrevník
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Mgr. Lenka Nováková – 1.ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_10_POUŠTĚ-Z
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5A_14
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
JEDNOROŽEC Aneta Mešková.
Transkript prezentace:

Irský tinker

Irský tinker je plemeno koní, známé díky své husté hřívě, rousům a ocasu. Na vzniku se zasloužili především kočovní cikáni už ve středověku. Název Irský tinker vznikl z názvu práce většiny cikánů - drátenictví. Kob vznikal křížením Clydesalských koní, fellského a dalleského ponyho, někdy i welsh-cobů, výjimečně shirských koní. Koně s nestálým, flekatým zbarvením byli bez výjimky zapomínáni, šlechtitelé se jich rádi zbavovali, což bylo pro Evropany vítaným jevem. Kočovníci vynikali citem pro šlechtění a velmi rychle se učili. Kočovný život cikánů rozlišil ty nejodolnější druhy, kterým stačila jen chudá pastva. Při svém putování měli cikáni možnost své klisny připouštět čistokrevnými hřebci (dělalo se to tajně, obvykle v noci). Podrobné info

Hlava je středně dlouhá a rovná, krk je většinou silný a vysoko položený. Irští tinkeři jsou vysocí kolem 140 cm. Irské tinkery poznáte díky husté hřívě, rousům vyrůstajícím již od kolene a také hustému a dlouhému ocasu. Irští tinkeři se chovají ve dvou barevných variacích: skewbaldi = hnědobílé piebaldi = černobílé. Vzhled

obrázky

Koneckoneckonkone ckonececkoneckonec koneckoneckonecko neckoneckoneckonec koneckoneckonecko neckoneckoneckonec koneckoneckonec Najdi chybu  konec