Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výroční konference OP Rybářství
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Program rozvoje venkova na období
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Operační program RYBÁŘSTVÍ
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Bilance prvního roku ve vládě a plány na nejbližší období Marian Jurečka Praha, ministr zemědělství.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
ZEMĚDĚLSKÉ DOTACE OD VSTUPU DO EU PO SOUČASNOST. Platební agentura SZIF zprostředkovává finanční podporu z EU a národních zdrojů. Jedná se o následující.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Ing. Jan Groh, LL.M., MBA Inovace z pohledu PRV III. Venkovská konference v Královéhradeckém kraji.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Pěstování RRD na zemědělské půdě
Celostátní síť pro venkov
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Za rovné podmínky pro české zemědělce
Transkript prezentace:

Dotační politika Bělá 10. 11. 2016. Ing. Ladislav Bittner. Ing Dotační politika Bělá 10.11.2016 Ing. Ladislav Bittner Ing. Petr Zbavitel

SZIF poskytuje Přímé platby Národní dotace Program rozvoje venkova 2014-2020 Operační program Rybářství 2014–2020 Společná organizace trhu Celostátní síť pro venkov LPIS

Přímé platby •JEDNOTNÁ PLATBA NA PLOCHU (SAPS) • PLATBA PRO MLADÉ ZEMĚDĚLCE • PLATBA PRO ZEMĚDĚLCE DODRŽUJÍCÍ ZEMĚDĚLSKÉ POSTUPY PŘÍZNIVÉ PRO KLIMA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (GREENING) • DOBROVOLNÁ PODPORA VÁZANÁ NA PRODUKCI ◦ •PŘECHODNÉ VNITROSTÁTNÍ PODPORY Základní podmínky: - 1 ha půdy v LPIS, - zemědělský podnikatel

Národní dotace Národní dotace Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) Řešení rizik a krizí v zemědělství Výhradně z národních zdrojů Cílené programy k udržování výrobního potenciálu zemědělství a jeho podílu na rozvoji venkovského prostoru.

Program rozvoje venkova 2014-2020 ( PRV ) Programový dokument Programu rozvoje venkova ČR na období 2014-2020. Financování téměř 97 miliard Kč 63 miliard z EU a 34 miliard z rozpočtu ČR.

PRV Hlavní cíl Obnova, zachování a zlepšení ekosystémů závislých na zemědělství prostřednictvím zejména agroenvironmentálních opatření, dále investice pro konkurenceschopnost a inovace zemědělských podniků, podpora vstupu mladých lidí do zemědělství nebo krajinná infrastruktura.

Alokace finančních prostředků (v % vyjádření) do jednotlivých oblastí:

Operační program Rybářství na období 2014 – 2020 Globálním cílem OP Rybářství 2014 – 2020 udržitelná a konkurenceschopná akvakultura založená na inovacích, konkurenceschopnosti a účinnějším využití zdrojů. Cílem v České republice zajištění rovnoměrných dodávek sladkovodních ryb během roku na domácí trh v požadovaném sortimentu včetně diverzifikace akvakultury.

Společná organizace trhu Mimořádná opatření Organizace producentů Rostlinná výroba Živočišná výroba Záruky Licence EU propagace zemědělských produktů

Celostátní síť pro venkov Hlavní myšlenka Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům podílejících se na rozvoji venkova a zemědělství. Velmi důležitý je přístup zdola nahoru, který umožní získávání zpětné vazby pro orgány státní správy.

Land Parcel Identification Systém - LPIS Klíčová role v rámci společné zemědělské politiky EU!!! Proč? Platby!!! jednoznačná identifikace zemědělských pozemků ověřování údajů uvedených v žádostech o dotace poskytovaných ve vazbě na zemědělskou půdu.

LPIS Evidence půdy Evidence ekologicky významných prvků Evidence hospodářství podle objektů určených k chovu evidovaných zvířat s výjimkou včel. Evidence pěstování GMO

Podopatření BIOPÁSY – po odkvětu

Podopatření BIOPÁSY – v zimě

Děkuju za pozornost Mobil 725548192