Aktualizace organizační struktury ÚMČ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Příjmy do rodinného rozpočtu
MZDA.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Outsourcing a Facility Management
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen.
Hofmanová Dagmar Kučerová Eva GardenServices 1.
Výnosový způsob oceňování majetku
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Dokumentace k zajištění BOZP
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Naklady a jejich členění
Podnikatelský záměr Název prodejny: Sweet Cupcakes
ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY VY_32_INOVACE_20_1_5 ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Projekt „Čistá toaleta“.  zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Plán péče o veřejnou zeleň Městská část Praha-Kolovraty KOMENTÁŘ.
1 Odpovědi na otázky Dočasné komise PSP ČR pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi V Praze
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Veřejná služba 2017.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Představení dodatku smlouvy s DSO
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Program MŠMT VIII v roce 2017
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozpočet obce.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
Benefity.
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Valorizace pracovních odměn odsouzených
Mikroregion Bystřicko - CSS
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Aktualizace organizační struktury ÚMČ Změna počtu zaměstnanců pro zajištění celoroční údržby zejména veřejných prostranství, zeleně a lesoparků, údržby mechanizace a opravy

Komentář Návrh v odůvodnění zmiňuje záměr o přednostním využití nově přijatých pracovníků při údržbě veřejných prostranství a zeleně, ale také oprav a údržbě mechanizmů. Uvažuje se o přijetí 2 zaměstnanců na plný úvazek a dalších na částečný. Mzdové náklady jsou uvedeny částkou 300 – 700 tis. korun českých, včetně odvodů z mezd. Po odečtení oněch 35% odvodů zůstává na hrubou mzdu 195 – 455 tis. Kč. Tzn. měsíční hrubý příjem na zaměstnance 8.125,- Kč. Bude z této hrubé mzdy odvádět zaměstnanec další daň (příjem, zdravotní, sociální)? Je tato částka odpovídající úkolům, které budou zaměstnanci plnit? Neobáváte se při této výši mzdy fluktuace? Jsou známy náklady na nákup techniky? Kde, kým a čím bude technika opravována? Jsou odhadnuty související náklady na úpravu zázemí pro zaměstnance? Kdo bude mít na starosti rozhodovací proces (odborné práce v údržbě)? Přijme se další zaměstnanec? Pojištění zaměstnanců, pojištění odpovědnosti za škody, školení? Technologický postup prací (kdo postup vypracuje)? Pokud se systém neosvědčí, jaké budou další náklady (prodej strojů, odstupné a další představitelné)?

Současný stav Správa majetku – zajišťuje agendu a kontrolní činnost Pracovník údržby 1 kmenový zaměstnanec s technikou zajišťuje vše Náklady neznámé Dodavatelský způsob údržby zeleně Doposud 790.000,-- Nabídka 630.000,--

Pravděpodobně další pracovník jako vedoucí Navržený způsob Správa majetku 1 pracovník Údržba Pravděpodobně další pracovník jako vedoucí Realizace 3 – 5 pracovníků

Bude jmenován odpovědný pracovník? Pravomoci Správa majetku Vytváří požadavek Údržba Bude jmenován odpovědný pracovník? 1.Pracovník realizace 2.Pracovník 3-5.Pracovník

Mzdové náklady – vize návrhu Správa majetku Jsou v rozpočtu Údržba Bude vytvořena další pracovní pozice? 1.Pracovník 2.Pracovník 140000,- Kč včetně odvodů 35% 3-5.Pracovník 560000,- Kč včetně odvodů 35%

Varianta I. – reálná data Správa majetku Náklady v rozpočtu Údržba Nový náklad na 1-2 zaměstnanců…….….Kč ? 1.Pracovník Náklady v rozpočtu – dále pracuji s odhadem 2.Pracovník Pracuji s reálnými náklady 3.Pracovník Údržbu zajišťují 3 zaměstnanci s odhadnutelnými mzdovými náklady a náklady na vybavení: Hrubá mzda 20.000,-- Kč x 1,34% = 26.800,--Kč Z toho čistá mzda cca 15.500,-- Kč (v Praze ?!) Roční mzdové náklady jsou 964.800,-- Kč Základní strojní vybavení: 1 sekačka se zdvihem 370 – 800.000,-- 2 sekačky vedené 54.000,-- 2 křovinořezy 40.000,-- Ostatní pomůcky 30.000,-- *Odhadnutelný náklad 1. rok 1.458.800 – 1.888.800,-- Kč

Varianta I a. Správa majetku Náklady v rozpočtu Údržba 1.Pracovník 2.Pracovník 3.Pracovník Údržbu zajišťují 3 zaměstnanci s odhadnutelnými mzdovými náklady a náklady na zapůjčení strojů: Hrubá mzda 20.000,-- Kč x 1,34% = 26.800,--Kč Z toho čistá mzda cca 15.500,-- Kč (v Praze?!) Roční mzdové náklady jsou 964.800,-- Kč Základní strojní vybavení: *1 sekačka se zdvihem 370 – 600.000,-- 2 sekačky vedené 102.400,-- 2 křovinořezy 89.600,-- Ostatní pomůcky 30.000,-- Odhadnutelný náklad 1. rok 1.556.800 – 1.986.800,-- Kč *nenalezena firma k zapůjčení

Varianta II. Správa majetku Náklady v rozpočtu Údržba 1.Pracovník 2.Pracovník 3-5.Pracovník Údržbu zajišťují 5 zaměstnanců s odhadnutelnými mzdovými náklady a náklady na strojní vybavení: Hrubá mzda 20.000,-- Kč x 1,34% = 26.800,--Kč Z toho čistá mzda cca 15.500,-- Kč (v Praze?!) Roční mzdové náklady jsou 1.929.600,-- Kč Základní strojní vybavení: 1 sekačka se zdvihem 370 – 600.000,-- 3 sekačky vedené 81.000,-- 2 křovinořezy 40.000,-- Ostatní pomůcky 60.000,-- Odhadnutelný náklad 1. rok 2.480.600 – 2.910.600,-- Kč

Další odhadnutelné náklady Provoz a opravy Výkup hmot Ostatní 130.000,-

Porovnání 1.890.000,-- 3.778.400 - 6.729.800,-- Varianta dodavatelská Varianta zajištění ÚMČ Zajišťuje údržbu zeleně. Současná nabídka při zachování objemu a kvality je 630.000,-- Kč. Reálná je možnost rozšíření činnosti do údržby chodníků (plevele). Náklady na období 2016 – 2018 jsou: 1.890.000,-- + Současné náklady na 1 zaměstnance a techniku (neznám je) Zajistí údržbu zeleně a další činnosti v obci (úklid). Není odhadnutelná kvalita údržby zeleně. Náklady jsou součtem mzdových nákladů, nákladů na pořízení a provoz strojního vybavení a dalších odhadnutelných nákladů. Náklady na období 2016 – 2018 jsou odhadem: 3.778.400 - 6.729.800,--