Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Ing. Lukáš Lánský - projektová a grantová kancelář, Lesní hospodářství s kladným dopadem na životní prostředí v území MAS Téma školení:
1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova Lesnická infrastruktura Technika a technologie pro lesní hospodářství.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Operace Lesnická infrastruktura.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Program rozvoje venkova na období PROJEKTOVÁ LESNICKÁ ENVI OPATŘENÍ Ing. Petr Dušek Odbor environmentálních podpor PRV tel:
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Shromáždění partnerů , Hanušovice
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PRV (Program rozvoje venkova) – Podpora místního rozvoje na základě iniciativy LEADER Ing. Radim Petr.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Kostelec nad Černými Lesy – 6. dubna 2017
MAS Královská stezka o.p.s.
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_003/   Seminář pro potenciální.
1. výzva MAS Znojemské vinařství, z.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Zasedací místnost oú ostopovice, 15:00
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Seminář pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z.ú.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
Semináře pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z. ú
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva MAS Znojemské vinařství, z.s. Obecné informace a Fiche
F5 – Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích

Oblasti podpory projekty zaměřené na posílení rekreační funkce lesa, např. značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 m), značení významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků aktivity vedoucí k usměrňování návštěvnosti území, např. zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků, informačních tabulí, závory. opatření k údržbě lesního prostředí, např. zařízení k odkládání odpadků a opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa, např. mostky, lávky, zábradlí, stupně.

Oprávnění žadatelé Vlastník, nájemce, pachtýř nebo vypůjčitel PUPFL Sdružení s právní subjektivitou a spolek vlastníků, nájemců, pachtýřů nebo vypůjčitelů PUPFL

Výše dotace – způsobilé výdaje 100 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace opatření k posílení rekreační funkce lesa, značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 metrů), značení významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků opatření k usměrňování návštěvnosti území, zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků, informačních tabulí, závory opatření k údržbě lesního prostředí, zařízení k odkládání odpadků, opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa (mostky, lávky, zábradlí, stupně) nákup pozemku

Kritéria přijatelnosti Projekt lze realizovat na PUPFL s výjimkou zvláště chráněných území a oblastí Natura 2000 PUPFL, v rámci kterých se nachází předmět projektu, jsou zařízeny platným lesním hospodářským plánem nebo platnou lesní hospodářskou osnovou

Další podmínky v případě nákupu pozemku se musí jednat o nezastavěný pozemek a ke dni podání ŽoP na MAS musí být pozemek vyjmutý ze zemědělského půdního fondu podpora musí mít motivační účinek uspořádání právních vztahů k nemovitostem, na kterých jsou realizovány stavební výdaje - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% podílem, nájem, pacht, výpůjčka, věcné břemeno příp. písemný souhlas vlastníků dotčených pozemků s realizací projektu dotaci nelze poskytnout na: stezky širší než 2 metry a lesní cesty, které budou využívány převážně pro účely lesního hospodářství, novou výsadbu/obnovu zeleně, provozní výdaje, následnou údržbu a péči.

Preferenční kritéria Výše celkových způsobilých výdajů projektu do 200.000 Kč včetně 30 bodů Od 200.001 Kč - do 500.000,- Kč včetně 20 bodů od 500.001 Kč do 1.000.000,- Kč včetně 10 bodů Komplexnost projektu Součástí realizace je informační tabule 10 bodů Součástí realizace je informační tabule + další PR opatření 20 bodů

Preferenční kritéria Návaznost na stávající turistické značené trasy, cyklotrasy a další návštěvnickou infrastrukturu v lesích Projekt navazuje na turistickou infrastrukturu 30 bodů (max. do 100 m od již existující návštěvnické infrastruktury v lesích)

Minimální počet bodů za preferenční kritéria