Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Advertisements

KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Krajské akční plány Základní východiska
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV Zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje Olomouc,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH – VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Školní akční plány (ŠAP) a plány aktivit (PA) Školní akční plány (ŠAP)
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PLATFORMA PODPORY ŠAP a PA VE ŠKOLÁCH
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání AKTIVITY A VÝSTUPY PROJEKTU KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Základní informace k ŠAP a PA
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH – Výstupy z Dotazníkového ŠETŘENÍ
Krajské akční plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informace k uskutečněnému workshopu se zástupci škol
Polytechnické vzdělávání v praxi
Informace k plánovanému workshopu s řediteli/zástupci škol
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Výsledky analýzy potřeb VOŠ
Transkript prezentace:

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ

Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní ústav pro vzdělávání. Projekt byl zahájen 1.3.2016.

Struktura projektového týmu P-KAP

 CÍLE Obecným cílem projektu je podpora vzdělávání na středních a vyšších odborných školách v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Uvedený obecný cíl bude realizován prostřednictvím dílčích cílů: DC 1 Podpora přípravy a realizace krajských akčních plánů v oblasti vzdělávání (KAP): DC 1.1 zajistit metodickou a supervizní podporu přípravy KAP I: spolupráce s krajskými projekty; dotazníkové šetření; soulad se vzdělávací politikou, kvalita); DC 1.2 metodicky podporovat proces akčního plánování, které se má stát nástrojem kvalitního řízení školství v území i na školách – KAP II;

 CÍLE DC 2 Cílená podpora škol při přípravě plánů aktivit rozvoje vzdělávání (resp. školních akčních plánů), jejich vyhodnocování a zajišťování kvality realizovaných činností: DC 2.1 zajistit systematickou podporu a přípravu PA/ŠAP na středních školách a vyšších odborných školách jednotlivých; podpora škol při přípravě, realizaci a vyhodnocení ŠAP/PA v obou obdobích tvorby KAP DC 2.2 zajistit intervence směřující k podpoře škol při jejich vzdělávací činnosti; obsahové zaměření intervencí bude v souladu s aktuálně zjištěnými potřebami škol; podpora spolupráce škol; vzdělávání PP v oblastech intervencí PA PLÁN AKTIVIT ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

URČUJÍCÍ DOKUMENTY, HLAVNÍ AKTÉŘI A PROCESY Strategie RR Strategie VP 2020 ČR IROP OP VVV Projekt P-KAP odb. garanti intervencí Oblasti intervencí minitýmy intervencí pracovní skupina Vzdělávání (RSK) odborní garanti v krajích Kraj RAP KAP Škola potřeby škol ŠAP/PA 5

Dc 1 PODPORA PŘÍPRAVY A REALIZACE KAP

Dc 1 PODPORA PŘÍPRAVY A REALIZACE KAP = po celý projekt a v každém kraji IPs zajistí metodickou, vzdělávací a poradenskou podporu pro přípravu KAP: Pracovní skupina Vzdělávání; Odborný garant KAP – řídí realizaci projektu P_KAP v kraji, spolupracuje s projektovým týmem KAP např. při přípravě KAP (analýzy, šetření, prioritizace potřeb); přípravě workshopů, seminářů pro školy v oblasti povinných intervencí; vytváření sítí metodiků; monitoring realizace KAP. zajištění každoročního setkání vedoucích všech realizačních týmů KAP.

dc 1 podpora přípravy a realizace kap minitýmy/pracovní týmy; garant intervence; semináře pro pracovníky realizačního týmu, PS Vzdělávání, zástupce zřizovatele s cílem sjednotit pojetí jednotlivých oblastí intervencí; garant inkluze; mapování situace v oblasti inkluzivního vzdělávání na všech středních a vyšších odborných školách v kraji a příprava zprávy o stavu inkluze a návrh opatření.

METODICKÁ PODPORA P-KAP HLEDÁNÍ A SDÍLENÍ ŘEŠENÍ – DOSAVADNÍ VÝSTUPY

METODICKÁ PODPORA TVORBY kaP Metodické listy: ML 01 – „Analýza potřeb v území“ ML 02 B – „Rámec pro investice do infrastruktury a jejich prioritizace“ ML 03 – „Analýza potřeb škol“ ML 04 – „Prioritizace potřeb“ ML 05 – „Sestavení KAP“ (struktura) Permanentní konzultace s odbornými garanty v krajích i se zástupci realizačních týmů krajských projektů KAP

Šetření - Analýza potřeb škol

šetření Příprava, realizace, zpracování a interpretace šetření škol cíle = poskytnout realizačním týmům KAP informace o aktuálních potřebách škol především v oblastech povinných intervencí; šetření bude realizováno celkem třikrát – pro potřeby KAP I, KAP II a před ukončením projektu; analýza a interpretace pro každý kraj; mezikrajová; celorepubliková; regionálně specifická data; agregovaná data pro oblast investic předané ŘO IROP pro přípravu výzev; agregovaná data v oblasti infrastruktury pro zřizovatele škol.

analýza potřeb – prioritizace povinných oblastí

DC 2 podpora škol při přípravě pa/šap

PODPORA ŠKOL PŘI PLÁNOVÁNÍ AKTIVIT (pa/šap) V aktuální fázi projektu P-KAP formou účasti garantů intervencí na setkání tematických minitýmů, které vytvářejí znalostní platformu pro budoucí podporu škol. Pro každou oblast intervence: charakteristika oblasti intervence (obsah, výzvy, překážky, zdroje) mapa oblasti intervence (cíle, dílčí cíle, kroky k nim) jednotné prezentace na minitýmech

PŘEHLED NÁVŠTĚV A SPOLUPRÁCE V KRAJÍCH

PŘEHLED NÁVŠTĚV a spolupráce V KRAJÍCH PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ 11 krajů SETKÁNÍ ŘEDITELŮ ŠKOL 6 krajů (15 setkání) SETKÁNÍ MINITÝMŮ 8 krajů (25 setkání)

Shrnutí dosavadních aktivit P-KAP zajišťuje: Datové a analytické výstupy ze šetření Komunikace a interpretace výstupů ze šetření – priority SŠ a VOŠ Sběr záměrů pro výzvy IROP Metodická podpora tvorby KAP, garanti pro každý kraj Metodická podpora v oblastech intervence To vše s ohledem na regionální specifika, možnosti a zkušenosti a dobrou praxi. Spolupráce s MŠMT, MMR a KÚ : 3 společné semináře se zástupci Ipo KAP, porady, jednání Účast na programu a spolupráce ve více než 5O regionálních akcích.

Finanční náklady projektu 275 930 531,20 Kč KA Částka (Kč) Klíčové aktivity KA 2 117 414 248,00 Zajištění metodické podpory při přípravě a realizace KAP KA 3 12 216 414,40 Příprava, realizace, zpracování a interpretace šetření škol KA 4 101 176 805,60 Podpora škol při přípravě plánu aktivit rozvoje vzdělávání

Registr rizik RIZIKa projektu Podpora krajského akčního plánování   Název projektu: Podpora krajského akčního plánování Číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000363 Zpracoval/a: František Novák, HMP Aktualizováno ke dni: 30. 4. 2016 Pořadové číslo rizika Název rizika Poznámka / popis rizika Kategorie rizika Identifikoval Datum oznámení rizika Pravděpodobnost rizika (1 - nejnižší, 5 - nejvyšší) Dopad rizika (1 - nejnižší, 5 - nejvyšší) Hodnocení rizika Navržené opatření Přijaté opatření Termín přijetí opatření Vlastník rizika Opatření schváleno (ANO/NE) Riziko eliminováno (ANO/NE) 1 Časový nesoulad v harmonogramech schválení projektů MŠMT schválila P-KAP až 1. 3. 2016; jiné projekty KAP mají rozličnou časovou náročnost. Rozsah projektu Novák 8.3.2016 4 5 20 Zrychlit práce na metodických dokumentech tak, aby byla včas k dispozici pro kraje, které začaly s realizací krajského projektu dříve. Jednání v rámci pracovního týmu. Vytvoření metodických listů pro krajské garanty a jejich postupnou distribuci do krajů pro týmy. 15.3.2016 Strádal, Ondrouchová ANO 2 Nezájem o metodickou podporu P-KAP. Nezájem krajů o metodickou podporu ze strany projektu P-KAP. Kvalita výstupů 10 Účast na workshopech, pracovní skupinách v krajích. Tvorba newsletteru ve spolupráci s NUV. Aktivní účast mgmt na krajských akcích. Vytvoření newsletteru a jeho aktivní šíření po republice. 22.3.2016 Management projektu 3 Rámec pro infrastrukturu projektových záměrů Každý kraj předloží své projektové záměry v příloze ke KAP, nejlépe do 30. 6. 2016 pro výzvy v IROP. 19.4.2016 Vést aktivní jednání s MŠMT a MMR a včas a jednotně informovat kraje. Vytvoření metodického materiálu pro krajské garanty k Rámci tak, aby všechny kraje mohly uvést relevantní projektové záměry pro výzvy v IROP. 29.4.2016 Kraje Znovuotevření dotazníkového šetření Znovuotevření dotazníkového šetření pro ty SŠ a VOŠ, které se nezúčastnily šetření 12-1/ 2016. Pražáková Hrdlička 20.4.2016 Zaslání emailu, obvolání škol včetně zaslání opakované výzvy školám, které dotazník nevyplnily, popř. ani neotevřely. Úlovec

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. František Novák