VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Advertisements

Afghánistán. Afghánistán je chudá hornatá země daleko od té naší. Lidé se tu živí hlavně zemědělstvím, chovají krávy, ovce a kozy. Žijí jinak, než lidé.
Eva Bělocká a Jan Kozák Etiketa workshop. O čem si dnes budeme povídat I. blok: Telefonování 1.Praktické cvičení 2.Pravidla slušnosti pro telefonování.
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Osoba hluchá je nevzdělavatelná. Aristoteles, 400p.n.l.
Dítě jako majetek v rozvodovém řízení. Co dítě prožívá? Proč rozvod rodičů dítě tak bolí? Protože bylo zvyklé na jistotu, která najednou není. Čas rozvodu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_KANCELARI_KONVERZAC E_PREZENTACE_18 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace,
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 19 NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České.
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM 1.květen - Máj Popis Popis, zvyky,
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Velká rodina, Jitka Halasová Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou Marie Říčařová.
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Česká republika Obyvatelstvo
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Marketing v NO Vymezení pojmu marketing Nejčastější definice
Referát kraje ČR Téma: Referát na kraj ČR
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tematický okruh, předmět: Matematika
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_09Téma Vánoční svátky
VY_32_INOVACE_EV_8A_15M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Název projektu: Moderní škola
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:
Znakový jazyk Znakovaná čeština
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
VY_32_INOVACE_VVP_8A_7F Rozhodování - metody Název: Škola:
Zvířata v lese –test plazi 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_13 Téma -Úraz a nemoc
Název: VY_32_INOVACE_F_9A_20H
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_07 Škola:
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani.
Autor: Andrea Kolářová
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_5A Škola:
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Transsexualita.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
Věcné učení První pomoc
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
První pomoc.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma: Cestování do ciziny Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2336 Datum: 16. 04.2013 Anotace: Jednotlivá témata jsou promítána dataprojektorem na plátno, žáci společně diskutují v komunitním kruhu

Je nutné respektovat tradice v dané zemi a přizpůsobit svoje chování Před cestou do ciziny je dobré seznámit se se zajímavostmi dané země (nejenom historickými pamětihodnostmi, architekturou, ale také se zvyky v chování, jednání…) Při cestě se snažme lidem v cizí zemi porozumět, pochopit jejich zvyky…

Několik zajímavých postřehů V Indii jedí lidé často rukama (vsedě se zkříženýma nohama) V Japonsku se nesmí u stolu smrkat V Thajsku se nesmí děti hladit po hlavičce (hlava je považována za centrum člověka-náboženské důvody) V arabských zemích se jí jen pravou rukou (levá je považována za nečistou) V arabských zemích se nejí vepřové maso (náboženské důvody)

V Indii se nejí hovězí maso (náboženské důvody) V arabských zemích chodí ženy zahalené, někdy nosí i tzv.“burku“ V arabských zemích nepodává žena ruku, ruku podává jen muži a to méně významný významnějšímu Je neslušné přijít na večeři, někdy i na oběd v plavkách nebo jiném koupacím obleku. Považuje se to za velký přečin, účastník může být vyveden

V Thajsku (ale i v jiných zemích) si velmi váží svého krále, proto vtipkování na jeho adresu je považováno za neomluvitelné, dospělí jsou zatčeni a odsouzeni k vězení! V jižní Asii se lidé zdraví úklonou a sepnutými dlaněmi

Několik postřehů na závěr V cizině jsme hosté, proto neděláme nic, co by mohlo obyvatele dané země pohoršovat Při komunikaci s cizinci jsme usměvaví, přátelští V hotelu se chováme slušně, ne jako by nám tam vše patřilo Nic neničíme, v obchodech nekrademe!