Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
„Uč se a pracuj“ CZ.104/3.3.05/ OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková

Obecné informace o projektu Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku – CESTA (zkráceně Děčínsko jsme my) Délka realizace projektu: 1.6.2016 – 31.10.2018 Celkové náklady projektu: 23.683.116,00,-Kč Příjemce: Ústecký kraj Partneři: Evropská obchodní akademie, Děčín (P1) Úřad práce ČR, KrP v Ústí nad Labem (P2) WomenNet o.s. (P3) Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje (P4) Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (P5)

Cíl projektu Snížit počet mladých lidí do 29 let věku včetně, kteří nejsou zapojeni na trhu práce, nejsou součástí vzdělávacího systému a jsou ekonomicky neaktivní Cílové skupině poskytnout cílené poradenství a asistenci při zprostředkování pracovního uplatnění na trhu práce Pro cílovou skupinu vytvořit nová podporovaná pracovní místa Propojit regionální zaměstnavatele, místní samosprávy, neziskový sektor, školy s cílem podchytit a motivovat CS a pomoci jí najít řešení její situace na trhu práce i ve společnosti

Cílová skupina – mladí do 30 let sociálně vyloučení či ohrožení sociálním vyloučením, kteří předčasně ukončili vzdělávání absolventi SŠ a SOU, kteří ukončili školský systém a jsou motivování poprvé vstoupit na trh práce absolventi VŠ, kteří ukončili VŠ vzdělávání, mají odbornost, kvalifikaci a hledají udržitelné zaměstnání v regionu Ústeckého kraje mladí lidé s motivací vytváření mikropodniků a s absencí podnikatelských kompetencí imigranti a ostatní cizinci lidé ohrožení sociálním vyloučením z jiných důvodů (mladí lidé po výkonu trestu, opouštějící dětské domovy, diagnostické ústavy, mladé maminky po mateřské dovolené)

Cílová skupina Počet oslovených potencionálních zástupců CS - min. 250 Počet zástupců CS, kteří vstoupí do projektu - 180 s bagatelní podporou 55 Děčín 45 Varnsdorf 35 Šluknov 45 Rumburk

Klíčové aktivity projektu KA 01 Ustanovení expertní poradenské opory v podobě odborné pracovní skupiny KA 02 Regionální poradenská pracoviště včetně mobilních poradenských pracovišť (RPP) KA 03 Regionální informační a motivační kampaň KA 04 Oslovení a výběr cílové skupiny do projektu KA 05 Modulový poradenský program - PODPORA KA 06 Individuální poradenský program - KARIÉRA KA 07 Program individuálního koučinku pro vybrané zástupce cílové skupiny KA 08 Program "Podnikatelské vzdělávání" KA 09 Odborné vzdělávání a rekvalifikace KA 10 Program "Příprava na práci" KA 11 Program "Dáváme práci" KA 12 Doprovodná opatření

Dosavadní plnění indikátorů Celkový počet účastníků s bagatelní podporou (60000) plán 180 aktuálně 135 Účastníci ve věku 25 – 29 let (60605) plán 30 aktuálně 17 Účastníci, kteří dokončili program podporovaný z YEI (64100) plán 352 aktuálně 105 Zprostředkování zaměstnání (64300) dotovaná PM plán 30 aktuálně 29 nedotovaná PM plán 15 aktuálně 10 Návrat do vzdělávacího procesu plán 5 aktuálně 2

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Děčínsko jsme my DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing Dagmar Prošková Ústecký kraj Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem Mobil:  +420 723 854 929 e-mail: proskova.d@kr-ustecky.cz