Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VŠB - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta Vedoucí IEI Radmila Kučerová TVIP 2016.
Advertisements

Střední zdravotnická škola v Karviné. oslavila v roce let své existence vybudovala si tradici kvalitní odborné školy její brány již opustilo přes.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
, Brno doc. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D. Studijní programy a obory Studijní programy a obory nabízené Agronomickou fakultou Mendelovy univerzity.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Střední škola stavební Jihlava Spolupráce s firmami autor : PhDr. Pavel Toman Červen 2014.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/17 Osmileté studium.
 Webové stránky středních škol  Výstavy škol  Dny otevřených dveří  Brožura Atlas školství v Karlovarském kraji  propagační materiály škol na nástěnce.
Úvod do speciální pedagogiky Mgr. Dana Brožová.  katedra SP, Poříčí 9 (1. patro, dveře č.104)  konzultační hodiny: úterý 14,30 – 15,30 hodin čtvrtek8.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320
Informační a poradenské centrum ZČU
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Obchodní akademie Náchod
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Technické vzdělávání, vyučovací prostředky, technická muzea.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Pracovnělékařské služby
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Vzdělávání.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
ŘÍZENÍ VÝROBY A KVALITY
Přehled nejdůležitějších novinek
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2018/19
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Cisco Networking Academy
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Ekologie a životní prostředí
Stavba strojů a zařízení
Setkání kariérových poradců
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Ekologie a životní prostředí
Nabízené služby společnosti
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany počínaje školním rokem 2011 - 2012 rozšiřuje a inovuje nabídku vzdělávání  

Nabídka studia Tato unikátní škola v rámci České republiky, ale i Evropské unie, nabízí zájemcům následující zaměření studia:  Obor Rybářství 41 – 43 – M / 01: čtyřletý studijní obor zakončený maturitou pro absolventy základních škol A) zaměření: Chov ryb B) nové zaměření: Vodní stavby v rybářství Studijní obor Vodní hospodářství a ekologie 16–01–N/02: tříletý studijní obor pro absolventy středních škol s maturitní zkouškou  

zaměření: Chov ryb Je tradiční forma studia vyučovaná na této škole již více než 90 let. Kromě nezbytných všeobecně vzdělávacích předmětů (cizí jazyky, matematika, český jazyk, chemie, biologie atd.) studium zahrnuje odborné předměty jako jsou: obecné rybářství, rybníkářství, chov ryb v řízeném prostředí, rybářství ve volných vodách, nemoci ryb, vodní hospodářství, hydrobiologie a další. Významný podíl zaujímá výuka praxe na školním pokusnictví a v rybářských provozech.

zaměření: Chov ryb Absolventi nalézají uplatnění v rybářských podnicích jako rybářští technici (baštýři), líhňaři, pstruhaři, sádečtí nebo se uplatňují v navazujících činnostech – službách v rybářství, obchodní činnosti, agropodnikání apod. Řada absolventů pokračuje ve studiu na vysokých školách se specializací na rybářství a akvakulturu, zejména na Fakultě rybářství a ochrany vod Vodňany působící v rámci JCU České Budějovice nebo na Mendlově univerzitě v Brně.

nové zaměření: Vodní stavby v rybářství Škola otevírá počínaje školním rokem 2011- 2012 nové zaměření studia a reaguje tak na měnící se podmínky ve vodním hospodářství a požadavky trhu práce. Všeobecné předměty budou vyučovány v obdobném rozsahu jako v předchozím zaměření. Výuka předmětů zaměřená na chov ryb bude soustředěna do předmětů aplikovaná biologie, hydrochemie, technologie chovu ryb a vodních živočichů, management rybářských revírů atd. Speciální učivo bude více technicky zaměřeno a bude zahrnovat průpravné předměty jako stavební materiály, odborné kreslení, konstrukční cvičení apod. To bude vytvářet předpoklady pro studium následujících profilujících předmětů: rybí líhně a recirkulace, okrasné nádrže, revitalizace (obnova) toků a nádrží, protipovodňová opatření, vodohospodářské stavby.   Kromě zvládnutí biologické podstaty chovu ryb se budou žáci učit navrhovat a projektovat vodní stavby, včetně jejich údržby a provozu.

nové zaměření: Vodní stavby v rybářství Absolventi budou nalézat uplatnění v podnicích Povodí, Zemědělské a vodohospodářské správě, orgánech státní správy, rybářských podnicích, projekčních kancelářích, ve firmách zajišťujících provoz vodních děl, včetně údržby okrasných nádrží atd. Absolventi mohou pokračovat ve studiu na FROV JCU České Budějovice, na Mendlově univerzitě v Brně, ale také na technicky zaměřených VŠ.

Studijní obor Vodní hospodářství a ekologie 16–01–N/02 Tříletý studijní obor pro absolventy středních škol s maturitní zkouškou v novém kabátě. Počínaje školním rokem 2011/2012 se bude vyučovat podle upraveného studijního plánu – novinkou bude možnost využívat volitelných předmětů podle zájmu studentů a zavedení kreditního systému.

Podmínky přijetí ke studiu Do všech forem studia jsou studenti a studentky přijímáni na základě studijních výsledků předchozího studia bez přijímacích zkoušek. Podrobné informace najdete na www.srs-vodnany.cz Pro zájemce o tento tradiční obor nabízí škola možnost prohlídek zařízení školy.