Technological Education Institute of Thessaly Larissa, Greece

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Advertisements

1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Škoda Auto a.s. (GQA - STRATEGIE QM A AUDIT KVALITY) Barbora Fantová Martin Jirků Petr Hrdý.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.
Pražská integrovaná doprava Preference provozu veřejné hromadné dopravy 01/2016.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Děčín - město bez bariér (?). Komunitní plánování KOORDINAČNÍ SKUPINY Senioři OZP (Osoby ze zdravotním postižením) Rodiny v krizi Osoby v krizi.
2. cvičení z KIV/ZI Webnet. Náplň cvičení Univerzitní www stránky Portál a STAG Webmail Koleje, menzy a knihovna Diskový prostor.
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_05.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS. Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Nabídka služeb Institutu inovace vzdělávání na ak. rok 2009/2010
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Slohová cvičení Administrativní útvary Zpracujte pozvánku na školní akademii, ples, sportovní den… Nezapomeňte na uvedení pořádající organizace, názvu.
Tourism X Games Zimní Tourism X Games OBSAH 1)Kdo jsme 2)Zimní a Letní Tourism X Games )Řekli o Tourism X Games 4)Pozvání na Zimní Tourism.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Veronika Kratochvílová
Studijní pobyt Erasmus Německo - Koblenz
Zástupce ředitele pro TeV Ing. Jarmila Tyšerová
Moravská Ostrava, Ostrava
Lucie Pichlerová Právnická fakulta
Jízdní řády VY_32_INOVACE_19
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Ústav románských studií
ERASMUS MAĎARSKO ZÁŘÍ – PROSINEC 2010.
ERASMUS NA KYPRU.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Odborná praxe v Německu
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
LUCIE TRČKOVÁ, TOMÁŠ MIKYTA
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Foto zdroj: SHENZHEN Foto zdroj:
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Mapový portál cestovního ruchu Libereckého kraje
Uživatelská příručka DuoTrainin
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
TEI of Thessaly Larissa, Greece
Třebíč – chytrá mobilita
Univerzita Rey Juan Carlos, Madrid
Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK aneb jak efektivně hledat užitečné vědecké informace Radka Lukášová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Máte zájem o více informací?
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
KTV Pržno Červenec 2018.
Času máš dost, tak se usaď, pust si zvuk a vyzkoušej si svůj postřeh.
MARIBOR Radka Maťátková, IM3.
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Akční plán - plánované společné aktivity
KTV Pržno Červen 2018.
Tábor SYROV 2019.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Vodní autobusy a vodní taxi
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Transkript prezentace:

Technological Education Institute of Thessaly Larissa, Greece Karolína Krzáková, Jiří Grulich, Martina Moravcová

O TEI LArissa Univerzita se nachází v centrální Řecku, v regionu Thessaly Výhodná poloha pro cestování (Soluň 1,5 hod. vlakem, Atény 4 hod. vlakem, nejbližší pláž 20 minut vlakem) Univerzita se nachází na okraji města Larissa (velikost + - jako Hradec Králové) Univerzita disponuje rozlehlým kampusem, který obsahuje koleje pro studenty, knihovnu, menzu, sportovní zařízení,kavárnu, zastávku MHD a taxi) Ikdyž město není turistickým centrem, není problém se zde anglicky domluvit

Co škola nabízí Několik fakult Většina zahraničních studentů studuje na fakultách Ekonomiky a obchodu, cestovního ruchu nebo zdravotní fakultě pro sestřičky. Studentům v Řecku, včetně těch zahraničních, je k dispozici spousta benefitů zdarma Studijní materiály (učebnice) 3 x denně stravovaní ve školní menze Vstup do sportovních zařízení, včetně mnoha sport. kurzů Organizované výlety zdarma, případně s malým poplatkem (Meteora, NP Olympus, Rafting, ..) Ubytování na školních kolejích za velmi nízký poplatek. (40 EUR /měsíc, místnost je sdílená s dalším studentem stejného pohlaví, k dispozici je klimatizace, lednička, varná konvice, koupelna a WIFI)

Užitečné rady Obrňte se trpělivostí Vše v Řecku má svůj čas a někdy i maličkosti vyžaduji mnoho času a běhaní. Schůzky s učiteli jsi domlouvejte dostatečně dlouho předem emailem, jinak je ve škole pravděpodobně nezastihnete. Nepočítejte s dochvilností učitelů, půlhodinka sem, půlhodinka tam, nicméně pokud učitel nepřijde ani po 40 minutách, pravděpodobně na Vás zapomněl nebo se zdržel v nějaké přilehlé kavárně. Pokud budete chtít oslavit narozeniny, případně pořádat jinou „oslavu" v kampusu, vždy si dopředu domluvte povolení, abyste předešly případným problém s ostrahou kampusu.

Jaké je to být Erasmus student v larisse ? Výhodná geografická poloha k cestování Blízkost pláží, krásné počasí Studentské benefity (menza, ubytování,..) Spousta nových přátel a zážitků Jiná kultura a mentalita lidí Všudypřítomná byrokracie Nižší úroveň výuky Jazyková bariera s některými zaměstnanci školy Menší počet zahraničních studentů Málo akcí pořádaných pro zahraniční studenty.

Užitečné kontakty Místní Erasmus oddělení Erasmus Office TEI of Larissa Larissa-Trikala Road, 41110 Larissa Tel.: +30 2410 684727 Vedoucí Erasmus oddělení - Prof. Anagnostopouloss Achilleas anagnos@teilar.gr Více-prezident - Prof. Velissariou Efstathios belissar@teilar.gr Erasmus oddělení – Zoi Moza oep@teilar.gr ESN Larissa - Sakis Anastasopoulos https://www.facebook.com/sakis.anastasopoulos?fref=ts

1) letecky z Prahy, Bratislavy, Budapeště do Athén nebo Thessaloniki/Soluně Praha-Itálie/Amsterdam-Athény (KLM, Alitalia,…) Bratislava-Athény (Ryanair) Budapešť-Thessaloniki/Soluň (Wizzair) z čr do Řecka

„metrem“ z letiště (modrá linka) na Syntagmu (červená linka) přestup na Larissa Station –Athens cena 8 Eur / student s řeckým ID za 4 Eura cca 1 hod. cena mimo letiště 0,60 Eur vlak z Athén do Larissy 34 Eur, noční 50% 23 Eur (<26 let) 4 hod. http://www.trainose.gr/en/ z ATHÉN do larissy

z thessaloniki do Larissy z letiště autobusem linky 78 a 78N do centra i na vlakové nádraží (po 30 min.) cena 2 Eura/ student 1 Euro cca 40-60 min. cena mimo letiště 0,80 Eur / v autobuse 0,90 Eur (automat nevrací) student s řeckým ID 0,50 Eur lístek se musí označit po nastoupení z thessaloniki do Larissy

Z/do Larissy – TEI uni autobus č. 9 (škola-centrum) autobus č. 12 (škola-vlakový nádraží) taxi 6-10 Eur (batožina 0,50 Eur) Z/do Larissy – TEI uni

2) autobusem Praha – Larissa Korona travel KAŽDÝ ČTVRTEK Z ATÉN – LARISSY – THESSALONIKI KAŽDOU SOBOTU Z PRAHY – BRNA- BRATISLAVY – BUDAPEŠTI

mapa Larissa Lidl TEI park Jumbo OC autobus. nádraží vlakový nádraží Galaxie market park

další typy Mucha taverna Aggelos restaurant Mr. Wood Metro Greko Miguel coffee Game house další typy

Nei pori volos

meteora

Thessaloniki (soluň)

athény

NapištE nám !! Jirka Grulich jiri.grulich@uhk.cz https://www.facebook.com/jirka.grulich Karolína Krzáková https://www.facebook.com/krzakovak?fref=ts Martina Moravcová https://www.facebook.com/martina.moravcova.944?fref=ts

Děkujeme za pozornost !