Teoretická informatika II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
Advertisements

Rozhodnutelnost.
KGG – Kapitoly z Generativní Gramatiky Lucie Medová Pátek 9:45 – 11:20 S3.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Management a rozvoj obcí
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Tato prezentace vznikla s finanční podporou CERGE-EI. Úvodní informace k předmětu. Teorie firmy.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Časová složitost algoritmů, řazení a vyhledávání
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Návrh změn v předmětu Seminář ACM z algoritmizace Motivace
Bakalářská práce - zpracování
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Oceňování nemovitostí
5. Prezentace výsledků experimentální práce
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Název ročníkové práce Vaše Jméno Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. Jméno Příjmení, PhD., CSc.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Public relations Obsah a struktura inovovaného předmětu Projekt 1098/ inovace výuky studijního předmětu public relations financovaný z prostředků.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Katedra managementu ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Ing. Patricia Jakešová
Základy regionální geografie
Teoretická informatika Základní informace k předmětu Literatura Závěrečná práce Zkouška.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Evoluční algoritmy Info k předmětu Literatura Závěrečná práce.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Zdravotnický management
Katedra konstruování strojů
Obecná didaktika ÚVOD.
KCH/SWMOS.
Potravinářské zbožíznalství
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Zdravotnický management
Zdravotnický management
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Seminář 1 – Téma a úvod odborného textu
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Cisco Networking Academy
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Zdravotnický management
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Sylaby přednášek Úprava vlastností hornin a zemin
Transkript prezentace:

Teoretická informatika II Základní informace k předmětu Literatura Závěrečná práce Zkouška

Teoretická informatika II Garant předmětu: Josef Hynek Cíl předmětu: Cílem předmětu je seznámit studenty doktorského stupně studia s vybranými oblastmi teoretické informatiky v rozsahu potřebném pro kvalifikovanou vědeckou práci v oblasti aplikované informatiky. Celkové pojetí předmětu odráží i skutečnost, že ne všichni studenti na předcházejících stupních studia dosáhli stejné úrovně vědomostí v teoretické informatice, a proto je nutné případné diference co nejvíce vyrovnat.

Sylabus: Teorie formálních jazyků a gramatik (Chomského hierarchie jazyků, vlastnosti gramatik, možnosti jejich využití). Teorie automatů (konečné automaty, zásobníkové automaty, Turingovy stroje, vztahy mezi různými typy automatů a gramatikami, Church-Turingova teze) Teorie vyčíslitelnosti (rozhodovací problémy, univerzální Turingův stroj, problém zastavení Turingova stroje, Postův problém přiřazení, Gödelova věta, Turingovy stroje s orákulem) Teorie složitosti (časová a prostorová složitost, analýza algoritmů, třídy složitosti, pojem NP-úplnosti, možnosti řešení těžkých problémů)

Doporučená literatura: Sipser, M.: Introduction to the Theory of Computation Course Technology, 2nd Ed., Thomson, Boston, MA, 2006. Linz, P., An Introduction to Formal Languages and Automata, Fifth Edition. Jones & Bartlett Learning, 2001. Jančar, P., Kot, M., Sawa, Z.: Teoretická informatika. VŠB – Technická univerzita Ostrava, 2007. Wayne Goddard: Introducing the Theory of Computation. Jones & Bartlett Learning, 2008. Hopcroft, J.E., Motwani, R., Ullman, J.D.: Introduction to Automata Theory, Languages and Computation (2nd Ed.), Addison Wesley, 2000. Garey, M.R.: Johnson, D.S.: Computers and Intractability : A Guide to the Theory of NP-Completeness (Series of Books in the Mathematical Sciences), W.H. Freeman 1979. Cormen, T. H., Leiserson, C.E., Rivest, R.L., Stein, C.: Introduction to Algorithms, (2nd Edition), MIT Press 2001.

Organizační poznámky Úvodní seminář Samostatná práce studentů Konzultace problémů Josef.Hynek@uhk.cz osobní konzultace (po předchozí dohodě) Odevzdání závěrečné práce Zkouška

Závěrečná práce Téma: Teoretická informatika ve vztahu k tématu Vaší disertační práce nebo ve vztahu k problematice, která Vás zajímá Rozsah: cca 3000 slov Formát: článek (ve formátu Word nebo PDF) Odevzdání: mailem na Josef.Hynek@uhk.cz Termín odevzdání: 2. 6. 2017 Termín vyhodnocení: do dvou až tří týdnů

Zkouška Diskuse nad odevzdanou závěrečnou prací kvalita a hloubka odevzdané práce vztah k tématu vlastní disertace Ověření načerpaných znalostí z oblasti teorie automatů a formálních jazyků teorie vyčíslitelnosti teorie složitosti