USB flash disk -Je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. -Typicky slouží k zálohování a přenášení dat mezi počítači. -Jsou malé a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III/2 XVII A
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Zařízení pro trvalé uchování dat
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Identifikátor materiálu: EU
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
SOLID STATE DISK - SSD.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Ukládání dat. 1) Komprese dat speciální postup p ř i ukládání nebo transportu dat. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok nebo zmenšit pot ř ebu zdroj.
operační paměti optické paměti flash paměti
Informatika - pevný disk, další média akademický rok 2013/2014
Paměťová média.
BIS Technická bezpečnost Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
UPS UNINTERRUPTIBLE POWER SYSTÉM Systém nepřerušovaného napájení
Paměťová média.
Identifikátor materiálu: EU
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
uninterruptible power system
Druhy baterií a jejich využití
MÉDIA.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Hardware osobních počítačů
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Základní struktura počítače
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
HARDWARE.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_52_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Paměťová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
 Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Záznamová média.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Operační pamět počítače-RAM
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

USB flash disk -Je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. -Typicky slouží k zálohování a přenášení dat mezi počítači. -Jsou malé a tím snadno přenosné a přepisovatelné. -Nejčastěji mají podobu jednoduchých tvarů z plastu, gumy nebo kovu. -Vybaveno pamětí typu flash, která umožňuje uchování dat i při odpojení napájení. -Data se do disku nahrávají přes sběrnici USB -S výrobou flash disků přišly v roce 2000 firmy IBM a Trek Technology. Na trhu se objevily 15. prosince 2000 -Kapacita dnešních flash disků se pohybuje od 4 GB po 1 TB.

Výhody a nevýhody Výhody Kompaktnější než jiná přenosová média Odolnější proti fyzickému poškození Většinou vyšší kapacita než u CD nebo DVD Malá spotřeba elektrické energie V nových operačních systémech nejsou zapotřebí žádné ovladače (resp. ovladače jsou již součástí operačního systému a není nutné je dodatečně instalovat)   Nevýhody Špatná podpora u starších operačních systémů (Windows 98 a nižší nemají přímo zabudovanou podporu flash disků, je nutné ji doinstalovat) Větší kapacity mají vysokou cenu, přičemž disponují jen zlomkem kapacity stejně drahých přenosných pevných disků

1 USB konektor 2 Mass storage controller 3 Testovací kontakty 4 Flash paměť 5 Krystalový oscilátor 6 LED 7 Zámek 8 Místo pro druhý paměťový modul

Paměťové karty Výrobců paměťových karet je velká spousta. Například: Transcend, Kingston, SanDisk, Toshiba, Panasonic, Pretec, a další. Pamětová karta je elektronické zařízení typu flash memory. Paměť flash je počítačový čip obsahující paměť, jejíž obsah můžeme elektricky mazat a přeprogramovat. S flash pamětí se setkáváme v nejrůznějších multimediálních zařízeních, jako např. v telefonech, flashkách, uložištích digitálních kamer, notebookách…

Rozdělení karet podle velikosti: Micro, Mini a prostě jen SD karty MicroSD karty se používají převážně v mobilních telefonech. Pro její „mikro“ velikost se k tomuto účelu výborně hodí, nezabere totiž v zařízení mnoho místa MiniSD karty mají své použití také v přenosných zařízeních (telefony, tablety, MP3 přehrávače, atd.). Velikost klasických SD karet je 32 x 24 mm. Na tloušťku měří 2,1 mm, ale mohou se vyskytnout i karty tenčí – 1,4 mm. Karty SD- Zkratka je pro název Secure Digital, který označuje vlastní typ paměťové karty. Takto se značily a značí všechny karty s kapacitou do 2 GB. SDHC – Secure Digital High Capacity: karty s kapacitou vyšší, než 2 GB. Maximální možná kapacita SDHC karet je 32 GB. SDXC – Secure Digital eXtended Capacity: paměťové karty s kapacitou vyšší než 32 GB. Teoretická maximální kapacita je 2 TB. Teoretická proto, protože taková karta ještě nebyla vyrobena.

Záložní zdroj (UPS) Zdroj nepřerušovaného napájení, často označovaný zkratkou UPS Je zařízení, které zajišťuje souvislou dodávku elektrické energie pro spotřebiče, které nesmějí být neočekávaně vypnuty. Mezi nejčastěji chráněné systémy patří obvykle telekomunikační zařízení, počítačové systémy, systémy zajišťující chod letišť, nemocniční přístroje a další. Zdroj funguje na principu akumulátoru.

Online s dvojitou konverzí Typy záložních zdrojů Off-line Nejjednodušší princip, který se využívá pro nejmenší výkony. Line-interactive Jedná se o zdokonalený Off-line. Dokáže skokově stabilizovat výstupní napětí, aby se co nejvíce blížilo předepsanému napětí. Posílení nižšího napětí se říká boost, potlačení vyššího napětí buck nebo trim.. Online s dvojitou konverzí Nejpokročilejší typ UPS. Jsou dražší, mají menší účinnost (ze které vyplývá nutnost aktivního chlazení ventilátory), ale jsou vhodné pro všechny typy zátěží, pro prostředí s výrazně nestabilní sítí a tam, kde by i krátká prodleva při přepnutí na záložní napájení mohla být fatální. Bypass Online UPS obsahují bypass, který slouží pro přímé propojení vstupu a výstupu v případě nějakého problému. Bypass se například sepne při přetížení, přehřátí nebo jiné chybě elektroniky UPS, popř. je možné jej sepnout manuálně.