Uninterruptible Power Supply

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

POČÍTAČ.
Zjednodušené blokové schéma napájecího zdroje
Jištění vodičů s připojenými motory
Základy databázových systémů
Přístroje nízkého napětí
Přepětí 4. část zapojení přepěťových ochran
Elektrické napětí Spolehlivost dodávky elektrické energie
Elektrický obvod IV..
Systém opětného zapnutí (OZ)
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Reverzace třífázového asynchronního elektromotoru pomocí stykače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Jištění vodičů s připojenými motory
Rozvodny a transformovny 1. část
Hardwarové vybavení počítače
Napájecí zdroj má za úkol napájet veškeré komponenty počítače
Počítač a jeho příslušenství
Přepěťová ochrana počítače
BIS Technická bezpečnost Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Průmyslové rozvody.
UPS UNINTERRUPTIBLE POWER SYSTÉM Systém nepřerušovaného napájení
Jištění a spínání motorů
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_392_Ochrana PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5.
Autor práce: Bc. Jan Húsek Vedoucí práce: Ing. Pavel Hanák
Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce.
P ŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ochrany a zabezpečovací systémy
uninterruptible power system
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pojistky nízkého napětí
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Pojistky nízkého napětí
Tato prezentace byla vytvořena
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Jištění a spínání motorů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zdroj napájení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/09 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
1 The information contained in this document and any copyright attached to it is the sole property of Merus Power Dynamics Oy. Any unauthorized reproduction.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
1.7 Zdroje. zdroje  základní funkce převod vstupního střídavého napětí na stejnosměrné  +3.3 V  +- 5V  V generovat signály  Power Good – povoluje.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Přenos el. energie Ochrany elektrických zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pevný disk Markéta Koubíková.
Simulace provozu JE typu VVER-440
všechny animace a obrázky - archiv autora
Měniče napětí.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
Jištění vodičů s připojenými motory
Nezastupitelná úloha zdrojů UPS při Blackoutu
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Průmyslové rozvody.
Ostatní přístroje nízkého napětí
Elektrotechnická měření Dimenzování sítí nn - PAVOUK 2
Akumulátor a dobíjecí soustava
Transkript prezentace:

Uninterruptible Power Supply Záložní zdroje UPS Uninterruptible Power Supply

Co je a k čemu slouží zařízení speciálně konstruované pro zajištění nepřetržitého napájení počítačů obsahuje akumulátory a elektroniku schopny nahradit energetickou síť během několika tisícin sekundy důležité při výpadcích proudu, kdy uživatel nemá uložená rozpracovaná data na disku ochrana před poškozením nežádoucími vlivy v el. síti

Výpadky elektrické sítě Uživatel nikdy nemá 100% jistotu, že nedojde k jakémukoliv výpadku elektrické sítě (poruchy vedení, živelné události, vypnutí jištění - zkrat na jiném spotřebiči, který nám „vyhodí pojistky“)

Druhy výpadků krátkodobý pokles napětí v důsledku zapnutí a náběhu velkého spotřebiče trvalý pokles napětí pod dolní mez tolerance PC zdroje úplný krátkodobý výpadek (výpadek na několik minut) dlouhodobý výpadek (několik desítek minut a více)

Dělení podle využití malé kancelářské UPS (v účetnictví, skladovém hospodářství, PC pokladnách, bankomatech, domácnostech…) střední UPS ( pro servery, skupiny stanic počítačové sítě, výkonné grafické stanice) velké průmyslové UPS (nemocnice, velké servery)

Činnost a funkce UPS překonat výpadek po dobu několika (i desítek) minut při zátěži 1 ks PC (malé UPS) stabilizovat výstupní napětí bez ohledu na kolísání napětí sítě ochránit PC před přepětím a rušením v rozvodné síti 230 V ochránit akumulátor před poškozením úplným vybitím opticky a zvukově signalizovat, že nastal výpadek sítě

Schéma funkce UPS ŘÍDÍCÍ ELEKTRONIKA STŘÍDAČ AKUMULÁTOR Přívod 230 V Spotřebič (PC) ŘÍDÍCÍ ELEKTRONIKA STŘÍDAČ Nabíjení AKU AKUMULÁTOR

Schéma funkce UPS ŘÍDÍCÍ ELEKTRONIKA STŘÍDAČ AKUMULÁTOR Přívod 230 V Spotřebič (PC) ŘÍDÍCÍ ELEKTRONIKA STŘÍDAČ AKU napájí spotřebič AKUMULÁTOR