Typy připojení k internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu
Advertisements

Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
U:fonův Fofr Internet Za nula
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_243 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Internet Eva Suchardová. Co je to internet Internet je celosvětová síť (WAN). Prakticky se skládá z mnoha menších sítí, jež jsou vzájemně propojeny. Pro.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
TAXONOMIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. 2 ROZDĚLENÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ Pokud nás bude zajímat dosah sítí, rozdělí se na sítě lokální (LAN, Local Area Network), na.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
INTERNET Možnosti připojení.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
2N ® BRI brány 2N ® VoiceBlue MAX. 2N ® BRI brány 2N ® BRI Lite –Připojím NT nebo TE port 2N ® BRI Enterprise –Připojím NT a TE port současně (brána mezi.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Druhy připojení k internetu
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_INTERNET_P2.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Počítačové sítě Přenos dat © Milan Keršláger
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Jak funguje internet. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Možnosti připojení k internetu
Internet – historie, možnosti připojení
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
INTERNET - TERMINOLOGIE
Telefónica O2 - nová éra vysokorychlostního internetu
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Typy připojení k internetu

Komutované připojení Komutované připojení představuje pouze dočasný způsob, jak se připojit k internetu. Pomocí nějakého technického zařízení se připojíme k poskytovateli přístupu k internetu, tzv. ISP, využíváme jeho služeb (v oblasti přístupu na internet) a poté, když již síť nepotřebuje, odpojíme se.

Vytáčená linka Připojení pomocí vytáčené linky je nejstarší a nadále velmi, především mezi domácími uživateli, rozšířený způsob, jak vlastnit přístup k internetu. Je potřeba jen klasická, analogová telefonní linka a speciální zařízení, které po ní zabezpečí přenos dat

ISDN Připojení pomocí ISDN je mírným vylepšením vytáčené linky. Musíme vlastnit speciální digitální telefonní linku (případně více) ISDN. Dále je potřeba ISDN karta nebo modem, která se instaluje do počítače a propojí ho se sítí ISDN.

ISDN Připojení pomocí ISDN je mírným vylepšením vytáčené linky. Musíme vlastnit speciální digitální telefonní linku (případně více) ISDN. Dále je potřeba ISDN karta nebo modem, která se instaluje do počítače a propojí ho se sítí ISDN.

Mobilní připojení Tento druh připojení je pro uživatele, kteří potřebují být připojeni k internetu v libovolnou denní či noční dobu a především z libovolného místa v republice. Jsou ale vázáni na signál mobilní sítě, ten ale dnes pokrývá prakticky celé naše území. Pro přístup budeme potřebovat mobilní telefon podporující datové služby

GSM Sítě GSM podporují již od svého vzniku přenos dat. Služba je určena pro nenáročné požadavky pro připojení k internetu a pro prohlížení moderních webových stránek ji nelze rozumně použít.

HSCDS Spojením několika GSM kanálů vytvoříme přenosovou cestu, jejíž rychlost je násobkem jejich počtu. Jedinou společností, která tento již zastaralý způsob přenosu nabízí je Eurotel.

UMTS Síť UMTS je dalším stupněm vývoje sítí GSM. Výhodná z pohledu přístupu k internetu je především díky vyšším přenosovým rychlostem, které jsou rozděleny do tří kategorií podle rychlosti pohybu uživatele.

Pevné připojení Potřebujeme-li internet doma nebo na pracovišti prakticky stále, je tu pro nás nabídka pevného připojení. Rozdíl od komutovaného připojení je především ve způsobu platby. Platíme nejčastěji pevný měsíční poplatek, navíc pak další peníze za skutečné využití datové cesty.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) ADSL je v současné době nejčastěji využívaný typ DSL. Vyznačuje se asymetrickým připojením, kdy je rychlost dat směřujících k uživateli vyšší než rychlost dat od uživatele směrem do Internetu. Tato vlastnost naprosté většině uživatelů vyhovuje, protože odpovídá běžným potřebám. ADSL modem je zařízení, které je nezbytné a jiný než ADSL modem není možné použít. K počítači se připojuje buď přes USB port, nebo ve formě PCI karty. Sám o sobě nedokáže poskytovat připojení více než jednomu počítači. ADSL router je zařízení podobné modemu, které je nezbytné po připojení počítačové sítě přes ADSL, tedy dokáže poskytnout připojení více než jednomu počítači

Agregace Sjednáváte-li si např. službu, kde je rychlost připojení až 40 Mb/s, této rychlosti nemusíte vůbec nikdy dosáhnout. Důvodem je právě ona zmiňovaná agregace. Jde o parametr internetového připojení, který sděluje, kolik uživatelů bude v daném okamžiku sdílet vyhrazenou rychlost.