Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodovědný projekt 2. tříd
Advertisements

Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
VY_32_INOVACE_08/3/13 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Volný čas Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Škola se zaměřením na matematiku a informatiku
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
MěVG Klobouky u Brna.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Učivo o živé přírodě v přírodopise
Přírodovědné školní portfolio
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
MECHY Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_04 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluPád podstatných jmen 3 Anotace Žáci v jednoduchých.
JAK TVOŘÍME UČEBNÍ TEXTY PRO ŠVP NA ZŠ LIBEREC, LESNÍ
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Didaktika geografie.
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Přírodní krása Rakouska...
EVVO aktivity pro školy
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
MOJE VYSNĚNÁ ŠKOLA.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Organizační formy vzdělávání Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele jako osnova při výkladu učiva ORGANIZAČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ. V prezentaci je.
EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Volně žijící zvířata I. – savci (srnec.
Věta 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-16.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
ORGANIZAČNÍ FORMY VYUČOVÁNÍ
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Učivo o živé přírodě v přírodopise
Základní škola a mateřská škola Pavlíkov, okres Rakovník Pavlíkov 77, tel.:  756, 731 225 743, IČO :
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
PORTUGALSKO –
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Hodinář – vyprávěj, co potřebuje ke své práci
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Učivo o živé přírodě v přírodopise
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Školní vzdělávací program
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Mateřská škola Libiš okres Mělník
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Projekt: Výuka v přírodě, číslo: 2016-1-CZ01_KA101_022796 Zahraniční organizace: Země: Norsko Název hostitelské organizace: Torvastad skole og kultursenter, Hålandvegen 150, Norway Web zahraniční organizace: https://torvastad.vigilo.no/web/index

HAUGESUND

Výlety organizované hostiteli zaměřené na historii i přírodní krásy PROGRAM 18.10. – 24. 10. 2016 Hlavní část: sledování výuky v Základní škole v Torvastadu, návštěva partnerské školy v Hǻviku, specializovanou na využití IPadů Výlety organizované hostiteli zaměřené na historii i přírodní krásy Vlastní krátké výlety v Haugesundu a jeho nejbližším okolí

Základní škola Torvastad Škola je přestěhována druhým rokem v nové budově. Dochází sem žáci od 1. do 7. třídy = první stupeň ZŠ v Norsku. Škola má kolem 260 žáků. Volnočasový areál školy je využíván na každou přestávku. Všichni žáci školy se volně pohybují po areálu, využívají sportoviště přilehlý sportovní areál.

VÝUKA VE ŠKOLE Výuka začíná v 8,30 a končí v 15,00 hod. Každý ročník má více než 30 žáků, ale třída se dělí na dvě části, v každé probíhá výuka rozdílných předmětů (matematika/zeměpis) v oddělených třídách. Pokud je ve třídě integrovaný žák, probíhá individuální výuka nejméně v 70% výuky. V každé vyučovací hodině jsou tak přítomni 2-3 vyučující a 2-3 asistenti, kteří pomáhají buď integrovaným žákům nebo ostatním, kteří to potřebují. Žáci s vážnějšími problémy mají specializované asistenty – např. tlumočník pro znakovou řeč. Pokud žák má problém s udržením kázně, učitel mu dovolí odejít z vyučování projít se. Stejným způsobem učitel neřeší drobná zpoždění žáků do výuky po přestávce. Zajímavost: žáci až na výjimky chodí ve škole i v hodinách tělesné výchovy v ponožkách.

OUTDOOROVÉ AKTIVITY Všechny venkovní aktivity probíhaly v odpoledních hodinách. Zúčastnili jsme se vycházky 2. třídy – žáci skládali slova případně písmena z kamínků a jiných materiálů. Pak se volně pohybovali v lese. Přítomná byla učitelka a dvě asistentky.

Přírodopis v 7. ročníku – učivo mechy a lišejníky 3 vyučovací hodiny – přítomen vyučující. 1. Žáci vyšli na přilehlý kopec, kde dostali instrukce ke sběru přírodnin + přehled s obrázky a krátkým popisem, lupu a sáček. Pracovali ve dvojicích. 2. Ve škole nasbíraný materiál pomocí atlasů třídili na mechy a lišejníky. Odhadovali a potom i vážili vodu, kterou absorbuje 100 g mechu – význam těchto rostlin v přírodě. 3. V další hodině tvářeli plakáty s usušeným materiálem a jejich popisem.

Odpolední aktivita žáků 1. a 4. třídy Přítomny čtyři asistentky + praktikant. Žáci se pohybovali ve vymezené části lesoparku, kde byl postavený stan a jednoduchý dřevěný domek. Podle vlastní volby mohli pracovat s nářadím – nůž, ruční pilka, kladívko. Za pomoci asistentek vyráběli luky a jednoduchou houpačku. Nebo si mohli hrát ve stanu, domku nebo v lese. Aktivita by svým charakterem odpovídala činnosti školní družiny.

Vikingské muzeum, kostel VÝLET Vikingské muzeum, kostel Důl na měď z 19.stol. Vikingská vesnice

Atlantik Skudeneshavn Bílé městečko

VLASTNÍ OBJEVOVÁNÍ HAUGESUNDU