S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POUŽÍVANÉ V PRODEJNÁCH POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY
RUDLÍK (rudl)
PŘEPRAVNÍ VOZÍK
STANDARDNÍ PALETIZAČNÍ VOZÍK
NÍZKOZVIŽNÝ VOZÍK
VYSOKOZVIŽNÝ VOZÍK
OPAKOVÁNÍ: 1. Které mechanizační prostředky nejvíce využíváte na vaší prodejně? 2. Uveďte 3 příklady zboží, které se přepravují rudlem? 3..Uveďte 3 příklady zboží, které se přepravují na přepravním vozíku. 4. Které mechanizační prostředky použijete pro přepravu zboží uloženého na paletě?
VYPRACOVÁNÍ: 1. Rudlík, přepravní vozík, paletizační vozík, nízkozdvižný vozík. 2. Přepravky s nápoji (pivo, víno), nealkoholické nápoje (smrštitelná fólie-celé balení), balení mouky, cukru po 10kg na doplnění. 3. Při přejímce uzeniny, masa, zeleniny, ovoce.. 4. Paletizační vozík a ve skladu nízkozdvižný vozík pro ukládání palet do regálů, popřípadě 2 palety se zbožím na sebe.
ZDROJE
KONEC