ŠABLONA III/2 ZLATÁ 20. LÉTA Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_290_ ZLATÁ 20. LÉTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REKLAMA & NEETICKÁ REKLAMA. Reklama  z latinského „reklamare“ (znovu křičeti)  proces komerční komunikace, jehož účelem je poskytnout spotřebiteli informace.
Advertisements

Budeme lépe chránit zdraví lidí? Kontrola spalování odpadků – malý krůček vpřed.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
EVROPA PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE 2. fáze studené války období zatlačování komunismu ( )
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE proces, který začal ve 2. pol. 18. st. proces, který začal ve 2. pol. 18. st. využívání vědeckých poznatků ve výrobě využívání vědeckých.
– Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_34_ČS TEMA: Manufaktury a první.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 10 TEMA: Chemie 8 – Chemické.
STUDENÁ VÁLKA 1. FÁZE POČÁTKY STUDENÉ VÁLKY ZA POČÁTEK SE POKLÁDÁ PROJEV WINSTONA CHURCHILLA V AMERICKÉM FULTONU 1946 – EVROPA ROZDĚLENA NA.
Průmyslová revoluce 11 Důsledky a změny. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_dej1_dkc13 Označení materiáludkc13_prum_rev_dusledky_zmeny.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/04 Název materiálu: 20.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Setkání se studenty přijatými na FCHT Petr Zámostný proděkan pro pedagogickou činnost.
Umořování dluhu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Ing. Alice Horáčková
ŠKOLA:. Základní škola a Mateřská škola Nemilany VYUČUJÍCÍ:. Mgr
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Michel Foucault sociologie moci: represivní – normalizační - biomoc
MEZINÁRODNÍ VZTAHY V PŘEDVEČER PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Ot.2 - Na jaký typ střední školy jste ve školním roce 2008/2009 podával/a v prvním kole přijímacího řízení přihlášku? %; Báze: total, N=500.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Romantismus VY_32_INOVACE_46_934
1950_1954 ROK PO ROCE Poválečnými dějinami rok za rokem.
VYNÁLEZY ELEKTŘINA Autor : Simon Frolík 8..
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
počátek našeho letopočtu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
FEBA-European Federation of Food Banks
Praha bezpečně on-line Internetová (Kybernetická) bezpečnost
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
ENEOLIT.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Současná společnost a životní styl, generační problémy
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Světová meziválečná tvorba – německy psaná
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
1. HOSPODÁŘSTVÍ za První republiky.
20. století 20. léta.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Studená válka – 2. fáze uč. 101 – 102 PS 35.
50 – 56, hospodářská krize str nová učebnice
Název: Ocenění významných umělců Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
POČÁTEK 2. SvětovÉ válkY VY_32_INOVACE_53_POČÁTEK 2. SVĚTOVÉ VÁLKY
První berlínská krize
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Hranice výrobních možností
1. světová válka.
Mgr. Jarmila Dvořáková, MBA
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Od prosperity ke krizi Uč. str
Transkript prezentace:

ŠABLONA III/2 ZLATÁ 20. LÉTA Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_290_ ZLATÁ 20. LÉTA

Na konci 20. let se Německo dostalo z krize (díky Dawesově plánu na obnovu Německa), podařilo se jim obnovit pozici první průmyslové země Evropy. Stále platili reparace a ekonomiku to nadále zatěžovalo Proto byl přijat další plán amerického finančníka → Youngův plán – stanovil konečnou výši reparací, zmírnil splátky atd. Francie se stáhla z Porýní Německo se stalo politicky samostatnější

Zlatá 20. léta = léta prosperity a klidu zbraní Léta obnovy hospodářství zničeného válkou Ve vyspělých zemích jsou to léta vynálezů a technologie, které se dostávají do podvědomí lidí → elektřina – ve větší míře – elektrospotřebiče, žárovky → telefony – hlavně v USA → pravidelné rozhlasové vysílání – USA, Fr, VB → zvukový film a gramofonová technika

→ automobily – už nejsou výjimečností, ale stávají se symbolem 20. století (FORD v USA) → nárůst těžby a chemického průmyslu → nové silnice → letecká doprava → postupně i vynález televize, barevné fotografie, výroba benzínu

 →→→ tím se měnil i životní styl → lidé chodí do kin, divadel, sportují, poslouchají jazz …. = PROTO OZNAČENÍ ZLATÁ 20. LÉTA = heslo doby: „ŽIJ TEĎ, PLAŤ POTOM“ → žije se na úvěr, lidé nakupují akcie, nesplácejí půjčky….

Známý americký trumpetista a zpěvák, považován za jednoho z nejznámějších jazzových umělců 20. století

 mstrong_restored.jpg/770px-Louis_Armstrong_restored.jpg mstrong_restored.jpg/770px-Louis_Armstrong_restored.jpg