Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Advertisements

Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Č ÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_04_M8_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Výrazy Základní škola Libina, p ř ísp ě vková.
C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Věty o shodnosti trojúhelníků
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
C# konzole – TEST Program spotřeba vody
VÝRAZY Matematické zápisy obsahující čísla (konstanty), písmena (proměnné) a početní operace ČÍSELNÉ S PROMĚNNOU √25 2.(4-7.8) 3x+7 4a3- 2a.
Složené úrokování Tematická oblast
Mocniny, odmocniny, úpravy algebraických výrazů
Binomická věta 30. října 2013 VY_42_INOVACE_190212
Člověk a vývoj civilizace
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
Práce se sloupkovými diagramy
Sloupkový diagram Tematická oblast
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Rozklad mnohočlenu na součin
Název vzdělávacího materiálu
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
Tání pevné látky Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Mocniny s přirozeným mocnitelem pravidla pro počítání s nimi
C# konzole – Součet dvou čísel
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
10.11 – Vietovy vzorce, iracionální rovnice
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Násobení lomených výrazů
C# konzole – Program pro výpočet výrazu
Násobení desetinných čísel
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Kvadratické nerovnice
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Dělení lomených výrazů
Rovnice základní pojmy.
Interference na tenké vrstvě
Obvod a obsah rovnoběžníku
Dostupné z Metodického portálu
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
Lomené výrazy (2) Podmínky řešitelnost
Rovnice s neznámou ve jmenovateli
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
20 MNOHOČLENY.
VÝRAZY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření Ročník3. ročník osmiletého G Stručný obsahOpakování a doplnění názvosloví u mnohočlenů. Způsob využitíUrčeno k zopakování pojmů mnohočlen, člen mnohočlenu, koeficient mnohočlenu a opačný mnohočlen. AutorMgr. Sylva Potůčková KódVY_32_INOVACE_21_MPOT01

Názvosloví u mnohočlenů Co je to mnohočlen? Odpověď: Výraz s proměnnými, který má alespoň dva členy. Co je to člen mnohočlenu? Odpověď: Každý člen mnohočlenu je roven součinu několika činitelů – proměnných a jednoho činitele – čísla.

Kolik členů má daný mnohočlen a proč? Odpověď: Daný mnohočlen má 4 členy, protože jednotlivé členy jsou odděleny vždy operací sčítání nebo odčítání. Co je to koeficient členu? Odpověď: Koeficient členu je konkrétní číslo, které je součástí každého členu.

Vyjmenuj koeficienty u daného mnohočlenu. Odpověď: Jsou to čísla: 4, -3, 1, -41 Jak určíme opačný mnohočlen k danému mnohočlenu? Odpověď: Změníme znaménka u všech členů na opačná (vynásobíme každý člen mnohočlenu číslem -1).

Příklady na procvičení Vypiš koeficienty jednotlivých členů mnohočlenů: 3, 1 3, -6, 9 -33, -66 1, 1, -4, -4 2, -2, -1, 1 1, -1, 1, 1, -1, 1

Příklady na procvičení K danému mnohočlenu napiš mnohočlen opačný: