Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Příprava MAP ORP Olomouc – 1. fáze přípravy doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. Workshop , Pedagogická fakulta UP MAP VZDĚLÁVÁNÍ.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území obce s rozšířenou působností Plzeň.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Zlín 7. června 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje RÁMEC PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní skupina Vzdělávání.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
1. veřejný workshop Místní akční plán ORP Sokolov
Základní údaje p-kap, KAP
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ června 2016.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální informace o KAP a MAP
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Bílovec 4. jednání Řídícího výboru projektu MAP ORP Bílovec
Pozemkové úpravy.
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
RAP aneb CO BUDE DÁL? Jana Churáčková, ŘV MAP Praha 10,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
6. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Hroznatova akademie 11. října 2018
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Model intenzivní podpory
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
MAP Českolipsko a Novoborsko II, CZ /0.0/0.0/17_047/
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru 4) Jednací řád řídícího výboru 5) Různé

MAP ČESKOLIPSKO MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁNY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MAP ČESKOLIPSKO Zpracovatel MAP: LAG Podralsko z.s. Cíl MAP: MAP má stanovovat priority a jednotlivé kroky nutné k dosažení cílů v oblasti vzdělávání v území na základě místních potřeb a naléhavosti, lokálního přínosu a podložeností reálnými daty, šetřeními, projednáváním a analýzami daného území. MAP se připravuje v rámci daného správního obvodu ORP. Výstupy - souhrnný dokument, obsahující:  Analýzu území v oblasti vzdělávání  Témata, řešená v území  Východiska pro strategickou část  Strategický rámec MAP (vize - priority – strategické cíle)  Akční plán (cíle a opatření)  Implementační část (řízení a organizační zajištění MAP)

PŘÍNOSY MAP PRO ÚZEMÍ: 1)Možnost čerpání dotačních prostředků na definované potřeby v území - aktivity definované z MAPu ( investice/ neinvestice) budou mít vazbu na různé dotační programy... 2)Podmínkou realizace projektů z IROP je soulad předkládaného investičního projektu se strategickým rámcem MAP do roku 2023 (prozatím neplatí pro oblast předškolního vzdělávání a investice do inkluzivního vzdělávání). 3)MAP pro OP VVV slouží k zacílení výzev pro podporu aktivit škol a aktivit spolupráce. Pro aktivity škol jsou z OP VVV připraveny tzv. šablony, které se budou dále doplňovat a upřesňovat z průběžných informací z tvorby MAP. Aktivity spolupráce se stanou podkladem pro zacílení výzev z různých zdrojů, podle jejich povahy a dostupnosti zdrojů.

PŘÍNOSY MAP PRO ÚZEMÍ: 4) Výstupem aktivit z MAP nemusí být vždy následný projekt, do naplánovaných aktivit patří i jednoduché aktivity, které přispějí ke zkvalitnění koordinace a spolupráce v zájmu dětí a žáků. 5)Výstupem MAP mohou být i aktivity, které mohou být uplatnitelné v žádostech o podporu ze strany nadací, místních samospráv, státních dotačních programů nebo jiných operačních programů. Sběr dat pro zacílení probíhá formou předávání průběžných monitorovacích zpráv poskytovateli dotace. 6) Na projekt MAP bude navazovat další výzva z OP VVV pro realizaci MAP+, kterou bude možné využít pro konkrétní realizaci vybraných naplánovaných aktivit.

POVINNÁ OPATŘENÍ MAP:  Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita  Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání  Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem DOPORUČENÁ OPATŘENÍ MAP:  Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků  Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání  Kariérové poradenství v základních školách

OBLASTI ROZVOJE DLE DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MŠMT ZÁKLADNÍ ŠKOLY:

OBLASTI ROZVOJE DLE DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MŠMT MATEŘSKÉ ŠKOLY:

PRŮŘEZOVÁ A VOLITELNÁ OPATŘENÍ:  Rozvoj digitálních kompetencí dětí a žáků  Rozvoj kompetencí dětí a žáků pro aktivní používání cizího jazyka  Rozvoj sociálních a občanských kompetencí dětí a žáků  Rozvoj kulturního povědomí a vyjádření dětí a žáků  Investice do rozvoje kapacit základních škol  Aktivity související se vzdělávání mimo OP VVV a IROP

INVESTIČNÍ PRIORITY Základní předpoklad na zařazení investiční priority do Strategického rámce MAP, který bude povinnou přílohou žádostí do IROP, je souhlas zřizovatele s daným investičním záměrem školy.

NEINVESTIČNÍ PRIORITY a)Aktivity škol (vyplývají z úvodního dotazníkového šetření mezi školami). Školy budou podpořeny jednotlivě v projektech v rámci tzv. šablon. V rámci MAP mohou být navrhovány nové aktivity a případně budou plány těchto aktivit sloužit jako základ pro přípravu nových šablon pro další výzvu. MAP je rovněž brán jako příležitost pro rozvoj spolupráce a koordinace škol při využívání šablon. b) Aktivity spolupráce (společné vzdělávání, využívání odborníků, sdílení zkušeností, spolupráce škol…)

BUDOVÁNÍ ZNALOSTNÍCH KAPACIT Společné vzdělávání pedagogů - kurzy, semináře pro více škol Sdílení zkušeností Exkurze – dobrá praxe Vzájemné informování, stáže, hospitace Využití kvalitních lektorů pro jednotlivá opatření MAP

REALIZACE PROJEKTU Květen 2016 V současné době připravujeme:  zahájení činnosti Řídícího výboru MAP Českolipsko  vznik pracovních skupin  analýzu území zejména na základě agregovaných dat z dotazníkového šetření MŠMT pro ORP Česká Lípa  přípravu webových stránek projektu:  Do konce června 2016 musíme mít z mateřských a základních škol sesbírány projektové záměry škol – investiční i neinvestiční pro přípravu Strategického rámce MAP!

DĚKUJI ZA POZORNOST! PhDr. Dagmar Strnadová manažerka LAG Podralsko z.s. Tel.: