Kdo je to stakeholder? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Plánování projektu Plán projektu“
Advertisements

12. Projekt – nástroj realizace změny
Jdeme do hloubky: týdenní report
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Facility management ČSN EN
Činnost veřejné správy
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Public relations pro stavební a developerské projekty a společnosti Zdeňka Kuhnová, managing director, IMPACT PR & Consultancy.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ, ÚČAST VEŘEJNOSTI PŘI OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
TVORBA VEŘEJNÝ PROJEKTŮ A JEJICH FINANČNÍ ASPEKTY Ondřej Repík.
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
VY_32_INOVACE_EKO_08 CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKA. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova: chování.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Legislativní vymezení postavení zástupce ředitele školy
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Jako součást informačního systému podniku
PLÁN DLOUHODOBÉ OCHRANY DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ V PRAXI Mgr. Andrea Fojtu, Mgr. Eliška Pavlásková ÚVT UK, ÚISK UK
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Projektový management úvod Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko–geologická fakulta VŠB-TU Ostrava.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Reporting.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Správní proces Úvodní přednáška JUDr. Petra Foltasová.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Vratislav Paulík ředitel projektů
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Výrobní faktory v podniku
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Interaktivní personální portál
ŘÍDÍME PROJEKTOVĚ - podpora při implementaci projektového řízení v organizacích veřejného sektoru AQE advisors, a.s – Benešov, Brno.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Komunikace Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Podnik Ročník / obor studia: II. – III. r./ Hotelnictví.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vědeckovýzkumný informační systém
Audit administrativních procesů
Procesní řízení (management)
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Plán obchodního projektu
Transkript prezentace:

Kdo je to stakeholder? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna

Stakeholder je člověk (nebo i organizace), který je aktivním účastníkem projektu. Jeho zájmy mohou mít pozitivní nebo negativní vliv na cíle projektu a na jeho výstupy. (PMBoK definice) Klíčový Stakeholder může mít například následující role: Sponzor projektu Manažer projektu Klíčový uživatel (interní i externí) Dodavatel Individuální skupina lidí, kteří kontrolují proces projektu Člen projektu 2

Stakeholder a jeho role: Měl by být přízván při plánování a řízení Je zahrnutý v distribuci informací v průběhu projektu Je informovaný o projektových změnách Může se stát vlastníkem risku Má pozitivní nebo také negativní vliv Měli bychom se ujistit, že se plní právě jeho potřeby 3

V.I.P Stakeholder = Sponzor projektu Obvykle spouští projekt Vlastník projektu (projekt nevlastní PM!) Zprostředkovává finance pro projekt Schvaluje/Neschvaluje operativní cíle Měli bychom s ním mít velmi dobrý vztah a měl by být spokojený. 4