Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní vzdělávání -Člověk a společnost – Výchova k občanství
Advertisements

Liturgický rok.
Průlet liturgickým rokem
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Velikonoce – přežít/prožít
Název: Rok v jeho proměnách V. (Velikonoce)
Zpřítomnění Kristova vykupitelského poslání
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Velikonoce – jen svátky jara?
Velikonoce.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Svátky a tradice v Kanadě
Název Velikonoce, pašijový týden
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ2V Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Průlet liturgickým rokem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_102.
Velikonoce v Kunovicích
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Tradice Velikonoc.
Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Interaktivní procvičování anglických slovíček na téma dny v týdnu.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Liturgický rok. každý rok si připomínáme všechny události z Ježíšova života také si připomínáme svaté, kteří ukázali, jakými různými způsoby můžeme následovat.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Křesťanství B. Trojanová.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Velikonoce.
1.
Hmotná kultura a každodenní život III
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Buddhismus VY_32_INOVACE_1B_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
Digitální učební materiál
KALENDÁŘ.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Zvyky a tradice Čechů.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Transkript prezentace:

Velikonoce

Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.

Ježíš Kristus

Co oslavujeme o Velikonocích? Vajíčko se správnou odpovědí po kliknutí myší změní barvu, ostatní zmizí. Narození Ježíše Krista Zmrtvých- vstání Ježíše Krista Svátek sv. Václava

Narození Ježíše Krista Kdy se Ježíš Kristus narodil? a, o Vánocích b, o Velikonocích c, v srpnu (Špatné odpovědi škrtni skrytým perem.) Použij skryté pero!

Popeleční středa Popeleční středa je název pro první den postní doby.

Květná neděle Květná neděle je neděle před Velikonocemi. V tento den se připomíná Ježíšův vjezd do Jeruzaléma = Použij skryté pero!

Zelený čtvrtek V tento den proběhla Poslední večeře páně. Přelož slovo čtvrtek do angličtiny: a, Monday b, Wednesday c, Thursday (Chybné odpovědi škrtni skrytým perem.) Použij skryté pero!

Velký pátek V tento den byl Ježíš Kristus ukřižován.

Bílá sobota, Boží hod velikonoční Na Bílou sobotu je tělo Ježíš Krista uloženo do hrobu. Na Boží hod velikonoční Ježíš Kristus vstává z mrtvých.

Velikonoční tradice _______