Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekosystémy v ČR.
Advertisements

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Podnebné oblasti v České republice
AMERIKA.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Devátá Marta Devátá Monika
Krkonošský národní park
ROZMANITOST PŘÍRODY V EVROPĚ
Moravskoslezský kraj.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.
Povrch ČR.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Podnebí ČR Igor Dostal.
Přírodní předpoklady cestovního ruchu
Rozmanitost reliéfu v ČR
Olomoucký kraj přírodní poměry
Rostlinstvo a živočišstvo
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Anotace Prezentace – Poloha a rozloha České republiky Autor Mgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s novými informacemi.
Křížovka - Tropický deštný les
Fyziogeografická sféra
Vegetační stupně na příkladu střední Evropy
NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA.
POLSKO I. Martin VRZALA.
VY_32_INOVACE_11_Počasí a podnebí
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Švýcarsko Téma: Česká republika jako součást Evropy Číslo.
Podnebí v ČR. Česká republika leží na severní polokouli v mírném pásu střídání 4.ročních období ČR leží ve středu Evropy, na rozhraní oceánského a pevninského.
Podnebí, podnebné pásy.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
Podnebí ČR.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika Podnebí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Povrch ČR Číslo: EU DUM 6_07 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Přírodní společenstva v České republice
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Panorama Krkonoš Autor: Kozuch.
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Česká republika - pohoří
Biota ČR - Prezentace s výkladem
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
9 BIOMY.
Přírodní podmínky V české kotlině.
Škola:. Základní škola Kladruby
Transkript prezentace:

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětZeměpis cestovního ruchu Tematický okruhCestovní ruch v Evropě Ročník2. ročník Jméno autoraMgr. Petr Lovaš Období tvorby DUMčervenec 2012 Označení DUMVY_32_INOVACE_06PL_Krkonošský národní park Číslo a název klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT AnotacePrezentace je určená k výkladu nového učiva.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

Krkonošský národní park, též KRNAP, je chráněné území v severní části České republiky. Severní hranice parku je vedena po státní hranici, která ho současně odděluje od Karkonoskiego Parku Narodowego na polské straně Krkonoš. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

Základní údaje: Vyhlášení: 17. května 1963 Rozloha: 385km 2 Správa: Správa KRNAP Podrobnější mapa:

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” KRNAP v číslech: nadmořská výška: 400 až 1602 (Sněžka) m n. m. průměrná roční teplota: +6°C až 0°C srážky: 800 až 1600 mm/rok, sníh 150 až 300 cm (leží až 180 dní v roce) vegetační stupně: - submontánní (podhorský) m n. m. - listnaté a smíšené lesy - montánní (horský) m n. m. - smrkové lesy, horské louky - subalpínský m n. m. - klečové porosty, rašeliniště, - alpínský m n. m. – kamenitá tundra kvetoucí rostliny: přes 1300 druhů obratlovci: 240 druhů turistické cesty: 800 km letních a zimních značených cest

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Geologie Krkonoše jsou podobně jako značná část Českého masivu, do jehož severní části patří, geologicky velice pestré. Naprostá většina území spadá do geologického celku, zvaného krkonošsko-jizerské krystalinikum, jen okrajově sem zasahuje podkrkonošská pánev. Převažující skupinou hornin jsou metamorfity (krystalické břidlice), doplněné hlubinnými a vzácně i výlevnými vyvřelinami, např. žula Nejvyšší horou Krkonoš je Sněžka (1602 m n.m.)

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Klima Základní rysy krkonošského klimatu jsou dány polohou pohoří ve střední Evropě. Pro tuto část klimatického mírného pásma je typický vedle výrazného střídání ročních období i vliv Atlantického oceánu a velmi častá velkoprostorová výměna vzdušných mas různých vlastností, která vyvolává silnou proměnlivost počasí, a to převážně v krátkých časových obdobích. Vedle polohy se uplatňuje i vliv hor, tj. vertikální složky, která má vliv jak na úbytek teplot a tlaku s výškou, tak na rychlejší proudění vzduchu, intenzivnější sluneční záření a donedávna i menší znečištění vzduchu. Všechny tyto faktory podmiňují existenci horských podnebných pásem.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Flora a fauna Krkonoše přes svou malou rozlohu oplývají neobvykle bohatou flórou. Z dosavadních poznatků vyplývá, že zde roste více jak 1250 taxonů cévnatých rostlin, což je bezmála polovina veškeré původní flóry České republiky, a několikanásobně vyšší počet druhů rostlin bezcévných (výtrusných) – mechorostů, lišejníků, řas, hub, sinic, hlenek, jejichž soupis dosud není zdaleka uzavřen. Druhovou a prostorovou rozmanitost živočichů Krkonoš ovlivňuje především uspořádání zdejší krajiny do čtyř výrazných vegetačních stupňů s pestrou mozaikou vegetačního krytu a výrazným přesahem nad alpínskou hranici lesa. To přispělo k dnešnímu relativně bohatému složení fauny, do něhož však významně zasáhl i člověk. Z Krkonoš je dosud známo nejméně druhů bezobratlých a 400 druhů obratlovců.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Vodopis Krkonoše patří mezi důležité pramenné oblasti, kde mají svůj počátek významné středoevropské toky. Hraniční Slezský hřbet tvoří rozvodí mezi Baltským a Severním mořem. Voda, která je výhradně srážkového původu, odtéká z převládající západní části hor povodím Labe do Severního moře, vody stékající z polské strany míří do řeky Odry a s ní do Baltu.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Zajímavosti Krakonoš nebo též Rýbrcoul je bájný duch hor, který v různých podobách chrání celé Krkonoše, před hledači pokladů, pytláky a dalšími nezvanými hosty. Je strážcem hor, různě škádlí pocestné, chrání chudé a pokud má špatnou náladu, posílá špatné počasí.

 divocine/ krkonossky-narodni-park/ divocine/ krkonossky-narodni-park/      %8Cern%C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg %8Cern%C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg   r%C3%A1_vozov%C3%A1_cesta%2C_kaprad%C3%AD.jpg r%C3%A1_vozov%C3%A1_cesta%2C_kaprad%C3%AD.jpg   m_N_174.jpg m_N_174.jpg  sady-Ho%C5%99ice2011a.jpg?uselang=cs sady-Ho%C5%99ice2011a.jpg?uselang=cs  %C3%BDm_2.jpg?uselang=cs %C3%BDm_2.jpg?uselang=cs  png png „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”