Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Advertisements

Přídavná jména - opakování
Třídění a vzory přídavných jmen
SKLOŇOVÁNÍ A PRAVOIS PŘÍDAVNÝCH JMEN MĚKKÝCH Český jazyk 5. ročník ZŠ
SKLOŇOVÁNÍ A PRAVOPIS PŘÍDAVNÝCH JMEN TVRDÝCH Český jazyk 5. ročník ZŠ
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
SKLOŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ8_16 Sada DUMČeský jazyk 8 Předmět Český jazyk Název materiáluPřídavná jména – skloňování. Anotace V prezentaci.
PŘÍD. JMÉNA vzory mladý-jarní
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_744_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
80.1 Přídavná jména TVRDÁ TVRDÁ (vzor mladý)
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_Čj8 –
81.1 Přídavná jména MĚKKÁ TVRDÁ (vzor mladý)
PŘÍDAVNÁ JMÉNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Přídavná jména Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ PROJEKT V RÁMCI VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
PŘÍDAVNÁ JMÉNA ryb šupina bíl čáp zl čert pomal hlemýžď želv krunýř ý ý í ý í mal chlapec ý.
Slovní úlohy Sčítání a odčítání do VY_32_INOVACE_15_05 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.
VY_32_INOVACE_08_16 Název:Pádové otázky Autor:Mgr. Dana Staňková Vytvořeno: Ročník:5. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_18_06_skloňování podstatných jmen rodu mužského Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká.
Matematické hry Vetřelec, Bludiště Násobky přirozených čísel, čísla složená, prvočísla VY_42_INOVACE_07_01.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Druhy čar Technické kreslení VY_42_INOVACE_01_02.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ JAZYK
Děti z Bullerbynu 10 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
NOTA PŮLOVÁ.
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Školník Kulda je jednička
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Děti z Bullerbynu 16 Autor: Mgr
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Děti z Bullerbynu 11 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Anotace: prezentace slouží k procvičování koncovek podst. jmen
Školník Kulda je jednička
Polovina Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Slovní úlohy polovina, čtvrtina
Přídavná jména Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vyjmenovaná slova L Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
CVIČÍME PAMĚŤ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Autor: Mgr. Jana Šulcová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
PŘÍDAVNÁ JMÉNA MĚKKÁ velryb_ rodina ps _ uši lv_ mládě vzor JARNÍ í í
Děti z bullerbynu 1 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Děti z Bullerbynu 13 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_27CJ_5_PŘJM
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Děti z Bullerbynu 7 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
DĚTI Z BULLERBYNU 18 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová Vytvořeno: květen 2012 Ročník: 3. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: jazykové a komunikační dovednosti.
Děti z Bullerbynu 12 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Fotografie jsou z archivu autora..
Složené slovní úlohy o n více, o n méně
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Školník Kulda je jednička
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Transkript prezentace:

Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Přídavná jména Autor:Mgr. Marcela Kašpárková Vytvořeno:6. února 2012 Ročník:pátý Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a literatura Tematický okruh:Jazyková výchova Téma:Přídavná jména Pomůcky:notebook, dataprojektor, tabule, papíry, psací potřeby Anotace: Učitel může promítat na tabuli a žáci doplňují nebo může vytisknout jednotlivé listy a použít jako test. Texty jsou vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání na všech typech škol a školských zařízeních. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. VY_32_INOVACE_11_16

DOPLŇ KONCOVKY A UTVOŘ TVARY 1. P. Č. MN. Hladov__ vlk - ___________________________ Zl___ pes - _____________________________ Drah___ hoch - __________________________ Vylekan ___ kůň - ________________________ Pestr___ papoušek - _____________________ Mil___ přítel - ___________________________ Churav___ člověk - ________________________ Úspěšn ___závodník - ____________________ Lakom___ soused - ________________________ Rychl___ pštros - __________________________

DOPLŇ A ZDŮVODNI PRAVOPIS Ryz__ charaktery, dom__šliv__ lidé, honic__ ps__, pyšn__ páv__, nakažliv__ v__r, drz__ v__rostek, nedosl__chav__ a be__ub__ stařeček, zv__dav__ m__valové, hus__peří, dův__řiv__ kos__, ciz__ návštěvníc__, zdvořil__ úředníci, laskav__ učitelé, zapom__tliv__ žák, loudav__ lenochodi, koz__ brada, hb__t__ úhoři, vesel__ film, siln__ lv__, hus__ jaz__ček, včel__ med, mátov__čaj, churav__ králové.

Ř EKNI VÝRAZY V MNOŽNÉM ČÍSLE : Maličký klouček, starý medvěd, hluchý tetřev, dobrý zpěvák, pražský obyvatel, kladrubský kůň, drahý strýček, plachý srnec, český umělec, divoký kanec, droboučký motýlek, hezký chlapec, hradecký občan, vysoký basketbalista.

D OPLŇ KONCOVKY PŘÍDAVNÝCH JMEN Z pav__ch per, k hověz__mu masu, v ciz__ kabátě, z ryz__ho zlata, v ps__ boudě, včel__m medem, nočn__obloha, koz__ sýr, hus__m brkem, před ciz__m člověkem, na velryb__ mládě, orl__ křídla, v želv__m krunýři, sokol__ let, s ryb__ kostí, na vos__ štípnutí, sokol__ let, sysl__ nory, krokodýl__ zub__, holub__peříčko, týdenn__ jízdenka, čap__m__ křídly, zaječ__ stopy.

V YTVOŘ PŘÍDAVNÉ JMÉNO Z PODSTATNÉHO Týden - ____________________________ Cena - ____________________________ Vina - _____________________________ Víno - ______________________________ Den - ______________________________ Telefon - ___________________________ Prkno - _____________________________ Rostlina - ___________________________ Jelen - _____________________________

K PŘÍDAVNÉMU JMÉNU PŘIDEJ PODSTATNÉ JMÉNO ( VÝRAZ, ČLOVĚK, ŽÁK, DĚDEČEK, PAPÍR, PES, LAKOMEC, BYT ) A NAPIŠ : v 1.p.č.j.v 1.p.č.mn.ve 3.p.č.mn. zajímav__ zdvořil___ drz___ opačn___ domýšliv_ slab___

D OPLŇ K PODSTATNÝM JMÉNŮM VHODNÁ PŘÍDAVNÁ JMÉNA A URČI DRUH PŘÍDAVNÉHO JMÉNA : Pozdrav, choroba, kotě, strojek, dítě, míč, hráč, vlasy, ostrov, děti, lodě, paprsky, den, parkoviště, pes, blána, vosk, kukla.

P ŘIDÁVEJ K PŘÍDAVNÝM JMÉNŮM PODSTATNÁ JMÉNA VŠECH TŘÍ RODŮ : Lesní - _____________________________ Voňavý - ___________________________ Orlí - ______________________________ Delší - _____________________________ Prostřední - _________________________ Školní - ____________________________