„ Ryba je kámoš, né žrádlo“
vegetariánství je způsob stravováni, kdy člověk nejí některé živočišné produkty odmítají i některé druhy oblečení i kosmetiku typy vegetariánství: 1) laktoovovegetariánství 2) laktovegetariánství 3) ovovegetariánství
kulturní zdravotní etické náboženské ekologické ekonomické anatomické být,,in''
méně infarktů a kardiovaskulárních potíží méně potíží s vysokým krevním tlakem a cholesterolem netrpí obezitou méně častá rakovina tlustého střeva a konečníku – jí hodně vlákniny, málo živočišných tuků
nedostatek nenasycených mastných kyselin typu omega-3 nedostatek jódu nedostatek vitaminu B12 a železa potíže při menstruaci potíže s imunitou
lidé, kteří vyloučí ze svého jídelníčku maso, musí dbát na to, aby měli zajištěn přívod: 1. vitamínu B12 2. železa 3. vitamínu D 4. jódu 5. omega – 3 - mastných kyselin 6. všechny esenciální aminokyseliny