Zámek Hluboká Webové stránky zámku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Památky Unesco Česká republika.
Vytvořila Beata Duchková
Vypracovaly: Eliška Protivová a Anička Srbková
Jihočeský kraj Znaky.
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Kostelec nad Černými lesy
Jihočeský kraj.
JIHOČESKÝ KRAJ.
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Hluboká panoramaticky
Hrady a zámky.
města, památky, zajímavosti
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Cestujeme po jižních Čechách
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Gotická architektura v Čechách
Hrad Rožmberk (Rosenberg)
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Kubásková Petra Prezentace 5MB

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_05_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Romantická architektura v Čechách

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
Název: Stavební slohy - procvičování Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : únor 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj leží převážně na jihu Čech, ale okolím Dačic zasahuje i na Moravu. Na západě sousedí s Plzeňským krajem, na severu se Středočeským.
Přemysl Otakar II. Petr Procházka „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Procházka. Dostupné z Metodického portálu.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_18_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Romantická architektura v Čechách
Česká republika – Jihočeský kraj
Zámek Hluboká CZ.
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
CHŘIBY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 04 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Zamek Hluboka zvuk mono.
Zamek Hluboka zvuk mono.
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Matematické operace do
Transkript prezentace:

Zámek Hluboká Webové stránky zámku

Historie Zámek Hluboká byl původně založen jako strážný hrad v polovině 13.století českými králi. V držení se zde vystřídalo několik šlechtických rodů. Mezi významné patřili např. Pernštejnové. Významný šlechtický rod pánů z Hradce zakoupil hlubocké panství v roce O dva roky hrad stavebně upraven na renesanční zámek.

Roku 1661 koupil Hlubokou Jan Adolf Schwarzenberg. Schwarzenbergové pobývali na Hluboké do roku 1947.

Schwarzenbergové hlubocký zámek dvakrát stavebně upravili, v barokním stylu, později provedli rozsáhlou rekonstrukci zámku v romantickém stylu nové gotiky v 19.století včetně úpravy parku a okolní krajiny.

Hlavní předlohou projektu byl královský zámek Windsor. Přestavba byla započata podle plánů vídeňského architekta Franze Beera, po jeho smrti pokračoval v projektování schwarzenberský stavitel Damasius Deworetzky.

Zámky a hrady v okolí Státní zámek Červená cervenalhota.euhttp:// cervenalhota.eu Státní zámek Český Krumlov Státní zámek Dačice Státní zámek Jindřichův Hradec Státní zámek Kratochvíle Státní hrad Landštejn

Státní hrad Rožmberk nad Vltavou Státní zámek Třeboň Státní hrad Zvíkov Klášter Zlatá Koruna Státní hrah Nové Hrady Schwarzenberská hrobka Domanín