© Ing. Petr Kvíz TŘÍDA Údržba klávesnice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU
Advertisements

Start.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.08 Název pro školu:EU CH 08 Název materiálu:Voda Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
I. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Základní pojmy v informatice –II.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Barbora Pacáková Klikni bud na sluníčko nebo na měsíček a začni hrát.
Hydrofobní impregnace
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
JD Advantage Stripy.
Výuková prezentace pro 4. ročník ZŠ, Přirodověda Jan Mayer.
Výukový program Poznávání počítače.
 a) Esc a) Esc  b) Start b) Start  c) Caps Lock c) Caps Lock Pozor..!!! Čas ti běží..!!!!
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Identifikátor materiálu: EU
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Jaký máš postřeh.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_59.
Sára nováková 5c. Kolik je na klávesnici čísel  
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Škola.
Pexeso Projekt sspš Michal Svoboda.
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
SPOJENÉ NÁDOBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_10 Procenta.
Univerzální čistící pěna pro profesionály i domácnosti.
Pracovní plocha, okno, schránka
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Úklidové čistící prostředky I.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s. Autor: Mgr
Název prezentace (DUMu): Seřízení zapalování
Digitální učební materiál
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Kurs počítačové gramotnosti
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Mgr. Petra Straková Podzim 2014
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Čistící úklidové prostředky II
Transkript prezentace:

© Ing. Petr Kvíz TŘÍDA Údržba klávesnice

Někteří uživatelé u počítače rádi obědvají. Chudák klávesnice. Dnes si ukážeme, jak klávesnici vyčistíme!

Tohle není to pravé řešení!

Klávesnice nepatří do vody! Dojde k jejímu poškození. Nepomůže ani její vysušení. Výjimku tvoří odolné gumové a silikonové klávesnice. Jenomže, kdo je má?

Špinavou klávesnici nemusíte hned vyhazovat. Můžete jí vyčistit. Říká se, že ve špinavé klávesnici je více bakterií než na WC. Na obrázku je alergická reakce ze špinavé klávesnice:

Postup: Vypneme počítač Odpojíme klávesnici Klávesnici otočíme klávesami dolů a vyklepeme z ní nečistoty Na vysavač nasadíme kartáč a klávesnici vysajeme Vybereme vysáté klávesy z vnitřku vysavače a umístíme je na původní místo

Připravíme si čistou vatu Dále potřebujeme čistící prostředek na okna Lehce nastříkáme čistící prostředek na klávesnici a vatou klávesnici důkladně vyčistíme od nečistot. Pokud chcete, můžete použít i dezinfekční prostředek. Kapalina se vám nesmí dostat pod klávesy! Klávesnici připojíme k počítači HOTOVO!

Cena: 899 $ Můžete si zakoupit samočistící klávesnici. Za 90 vteřin UV záření zničí % virů a bakterií.

Zde si můžete prohlédnout video propagující samočistící klávesnici:

Nebo si čas od času kupte klávesnici novou. Kontrolní otázka: Kolik nových klávesnic v ceně 200 Kč si můžete zakoupit místo jedné samočistící klávesnice v ceně 899 $ ? Odpověď: 899 $ = 899 * 20 = Kč Kč / 200 Kč = 90 klávesnic

KONEC PREZENTACE Tento učební materiál byl vytvořen v rámci projektu: