Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Strategie MPO v oblasti podpory inovací
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Výzvy programu SLUŽBY INFRASTRUKTURY, aktivita a)
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Inovační vouchery Cílem programu je rozvoj komunikace a sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou a výzkumnou sférou, které mohou podnikatelské subjekty využít pro zahájení či zintenzivnění vlastních inovačních aktivit. Obecným cílem programu je pak nárůst interakcí mezi podniky a organizacemi pro výzkum a šíření znalostí s přímým dopadem na posílení konkurenceschopnosti malých a středních podniků. INOVACE – Inovační projekt Cílem programu INOVACE – Inovační projekt je posílení inovační výkonnosti domácích firem a zvýšení jejich konkurenceschopnosti prostřednictvím zvýšení využívání unikátních know-how z větší či menší části vzniklých ve spolupráci s akademickým a výzkumným sektorem, rozšíření know-how firem pro vlastní inovace, zvýšení efektivnosti interních procesů v oblasti řízení inovací, tak aby došlo k nárůstu počtu firem především místního původu v pozici technologických lídrů, k tvorbě a zavádění nových konkurenceschopných produktů na globální trh a posílení schopnosti firem v oblasti high-tech výroby.

Inovační vouchery Inovační vouchery jsou určeny malým a středním podnikům (MSP) pro zahájení či zintenzivnění svých vlastních inovačních aktivit. Pomáhají rozvíjet komunikaci, sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou a výzkumnou sférou. Podporovanou aktivitou je nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací od organizací pro výzkum a šíření znalostí a certifikovaných zkušeben (akreditovaných subjektů). Spolupráce MSP Organizace pro výzkum a šíření znalostí/certifikovaná zkušebna

Získání voucheru

Specifika a výhody Inovačních voucherů Jednoduchá a rychlá administrace žádosti Minimum nutných dokladů (při žádosti o podporu se podávají 3 dokumenty) Zjednodušený dvoustránkový podnikatelský záměr Rychlé vyhodnocení projektů Dotace až do výše 75% způsobilých výdajů Jedna firma může podat až 3 projekty Na jeden projekt lze získat až Kč (cca Kč ve způsobilých výdajích)

Důležité informace k Výzvě Zahájení příjmu žádostí: Ukončení příjmu žádostí: Maximální doba realizace projektu: 1 rok Forma podpory: De minimis Minimální výše podpory: Kč Maximální výše podpory: Kč Míra podpory: 75% Alokace: 200 mil. Kč Užitečné odkazy: Dokumentace k programu/Výzvě: Subjekty splňující požadavky organizace pro výzkum a šíření znalostí: Akreditované subjekty v ČR: Internetová aplikace IS KP14+:

INOVACE – Inovační projekt Program INOVACE – Inovační projekt je určen pro malé, střední i velké podniky a jeho hlavním cílem je podpora výroby a zavádění nových konkurenceschopných produktů na globální trh. Podporované aktivity Produktová inovace – zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb Procesní inovace – zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb Organizační inovace – zavedení nových metod organizace firemních procesů prostřednictvím zavádění nových informačních systémů integrující a automatizující procesy uvnitř podniku zaměřené především na propojení VaV aktivit, inovací a výroby Marketingová inovace – zvýšení prodeje výrobků a služeb prostřednictvím významné změny v designu produktu nebo balení a zavádění nových prodejních kanálů

Způsobilé výdaje – rozpočtové položky Investiční Projektová dokumentace včetně inženýrské činnosti (z de minimis) Stavby (max. do výše 20 % z celkových způsobilých výdajů na Technologie) Technologie Software a data Práva k užívání duševního vlastnictví (max. do výše 50 % celkových skutečných investičních výdajů, vazba na transfer technologie) Povinná publicita (z de minimis) Neinvestiční Certifikace produktů (u velkých podniků z de minimis) Marketingová inovace Povinná publicita (z de minimis)

Specifika a výhody programu INOVACE – Inovační projekt Přímá vazba projektu na výsledky VaV aktivit, které jsou prokazatelné a jednoznačně doložitelné. Organizační a marketingová inovace je akceptována pouze za předpokladu, že součástí projektového záměru je produktová a/nebo procesní inovace. Organizační a marketingová inovace je tedy pouze doplňkovou podporovanou aktivitou. Výše výdajů vynaložených na získání ETV certifikátu je omezena pouze max. výší dotace (100 mil. Kč)

Důležité informace k Výzvě Zahájení příjmu žádostí: Prosinec 2016 Ukončení příjmu žádostí: Duben 2017 Maximální doba realizace projektu: 3 roky Minimální výše podpory: 1 mil. Kč Maximální výše podpory: 100 mil. Kč Míra podpory: 25/35/45% (M/S/V podnik) Alokace: 5 mld. Kč Užitečné odkazy: Dokumentace k programu/Výzvě: Internetová aplikace IS KP14+:

Kontakty Více informací získáte na: internetových stránkách v regionálních kancelářích agentury API na bezplatné telefonní lince (pracovní dny 9: :00 hodin) na ové adrese na ové adresy

Děkuji za pozornost